tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İşitme Özürlülere Çağrı Merkezi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1138

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.11.10, 14:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İşitme Özürlülere Çağrı Merkezi

İşitme Özürlülere Çağrı Merkezi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yakında işitme engellilere yönelik bir çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini, bu merkezi arayan işitme engelli vatandaşların da kendisine cevap veren operatörlerin de Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) yardımıyla işaret dilini kullanarak haberleşeceklerini bildirdi.





Ulaştırma Bakanı "Ben De Varım Projesi" kapsamında 3G yardımıyla operatörlerin ve kullanıcıların haberleşebilecekleri servisi açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yakında işitme engellilere yönelik bir çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini, bu merkezi arayan işitme engelli vatandaşların da kendisine cevap veren operatörlerin de Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) yardımıyla işaret dilini kullanarak haberleşeceklerini bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığınca yürütülen ''Ben De Varım Projesi''nin TÜVTURK tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı Bakan Yıldırım ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımıyla Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Buradaki konuşmasında Anayasa değişikliğine yönelik düzenlemeyle engellilere pozitif ayrımcılık getirildiğini belirten Bakan Yıldırım, ''Ben De Varım Projesini'' 3 Aralık 2009'da başlattıklarını, geçen süre içerisinde 217 engellinin iş sahibi olduğunu söyledi.

Engellilerin Türkiye'deki durumunun pek iç açıcı olmadığını, 8,5 milyon engelli vatandaştan sadece 50 bininin devlet ve özel sektörde istihdam edilebildiğini ifade eden Yıldırım, ''Bu konuda yapacağımız çok iş var. Bazı engelli vatandaşlarımızı istesek de iş sahibi yapamıyoruz ama onlara daha kaliteli hayat sunabiliriz. Evde bakım ücretleri katrilyonlar tutuyor ama yeter ki engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıralım, önemli olan bu'' diye konuştu.

TÜVTURK araç muayene istasyonlarının çalışmalarına değinen Yıldırım, kuruluşa bağlı istasyonlarda ülkedeki 15 milyon araçtan 11 milyonunun muayene edildiğini ve bu sayede trafikte yaşanabilecek sorunların çoğunun önlendiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, geçen hafta paha biçilemez bir hediye aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerçekten paha biçilemez bir armağandı bu... Hediye eden kişi de bir o kadar kıymetliydi. Bu proje sayesinde tanıdığım 24 yaşında genç kardeşim Ayşe, kendisinin yaptığı kara kalem portremi hediye etti bana. Ayşe bu portreyi ayaklarıyla yapmıştı. 5 yaşında kollarını bir kaza sonucu kaybeden Ayşe, ayaklarıyla yaşama tutunmaya çalışmış, çevresinden 'Sen okuyamazsın, sen çalışamazsın' diyerek yaşam şevkini kıranlar olmuş ama o yılmamış. Lisede okuyor şu anda. Onun yaşam ağacına tutunmasında bizde belki bir dal olduk. Ayşe şimdi bu proje sayesinde Türk Telekom Çağrı Merkezinde çağrı kabul ediyor.''

Projeyle engelli istihdamına yönelik ön yargıların da azaltıldığını ifade eden Yıldırım, engellilerin, diğer bireylere göre daha verimli çalıştıklarını vurguladı. Bakanlığının TÜVTURK ile Trafikte Sorumluluk Hareketi Kampanyası'nı da yürüttüğünü anımsatan Yıldırım, ''Ben De Varım Projesiyle herkes engelleri yıkmada 'Ben de varım' desin, diyoruz. Onları anlamak, hissetmek için var olun, var edin diyoruz'' şeklinde konuştu.

Atlasjet Havayollarının da bu projeye dahil olacağını açıklayan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TÜRKSAT işbirliğinde Karaman'da, yarısı engellilerden istihdam edilecek çağrı merkezi kurulacağını kaydetti.

Bakan Yıldırım, yakında işitme engellilere yönelik bir çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini, bu sayede işitme engelli vatandaşların 3G teknolojisi yardımıyla işaret dilini kullanarak iletişime geçebileceklerini söyledi.

Engelli oğlu bu proje kapsamında istihdam edilen ve İzmir'de yaşayan Betül Özyıldız'ın kendisine yazdığı teşekkür mektubunu okuyan Yıldırım, ''Eğer bir anneye evladını yeniden kazandırabildiysek, eğer bir gencin yüzündeki ışık olabildiysek ne mutlu bizlere'' diye konuştu.

Şirketleri, TÜVTURK'ün yaptığı gibi daha çok engelliyi istihdam etmeye çağıran Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın da bu şirketler arasında yer almasını istediğini belirtti. Yıldırım, THY'nin uçaklarında görme engelli vatandaşlara özel alfabelerinde yazılmış uçuş kartları dağıttığını ve yeni alınan uçaklarda da engellilere yönelik tuvalet dizayn edildiğini bildirdi.

''DÜZENLEMELERİ LÜTUF DEĞİL, 'HAK' OLARAK GÖRDÜK''

Devlet Bakanı Kavaf da Özürlüler Kanunu ile engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak merkezi ve sosyal politikaların temellerinin oluşturulduğunu ifade ederek, ''Bu çalışmaları gerçekleştirirken yaptığımız yatırımları, düzenlemeleri bir lütuf olarak değil, bir 'hak' olarak gördük'' dedi.

Engellilerin istihdamı konusunda tüm kesimleri kapsayan çalışmaların işbirliğiyle sürdürüldüğünü anlatan Kavaf, bu işbirliğinde doğacak değişim ve dönüşüme Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

TÜVTURK'ün engelli istihdamına yönelik çalışmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Kavaf, bu projeye katkı sağlayan Turkcell, Vodafone, Türk Telekom A.Ş ve Avea'ya da teşekkür etti.

İş sahibi olmanın engellilerin toplumla, toplumun da engellilerle bütünleşmesinin çok önemli bir aşaması olduğunu vurgulayan Kavaf, buna ilişkin örneklerin artmasıyla engellilere yönelik ön yargıların ortadan kalkacağını ifade etti.

Araştırmaların, işverenlerin engelli çalışanlarından memnun olduklarını ortaya koyduğunu anlatan Kavaf, Hükümet'in çalışmaları ve özel sektörün desteğiyle engelli istihdamında önemli yol kat ettiklerini belirtti.

Türkiye İş Kurumu verilerine göre, 2002'de Türkiye'de kamu ve özel sektörde 10 bin 883 engelli istihdam edilirken, geçen yıl bu rakamın 26 bin 405'e ulaştığını kaydeden Kavaf, Sağlık Bakanlığının bu ay içinde 2 bin engelliyi sınavla istihdam edeceğini bildirdi.

Kavaf, ''Engellilerin belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşması, meslek edinip üretken hale gelmesi ve toplumsal hayata katılmaları anayasal bir haktır. Bu konuda bize ve sivil toplum kuruluşlarımıza düşen görevse engellilerimizin örgün ve mesleki eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacak destek mekanizmalarını oluşturmak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bu yöndeki çalışmalarımıza tüm kaygıların üzerinde kararlılıkla devam etmekteyiz'' diye konuştu.

Bakan Kavaf, kısa süre içinde Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında ''Hayata Bağlanıyorum Projesine'' yönelik protokol imzalanacağını, bu çalışmayla orta ve yüksek öğrenime devam eden görme engelli öğrenciler ile öğrenimini tamamlamış işsiz görme engelli 5 bin kişiye uygun yazılımlı bilgisayar hediye edileceğini ve bilgisayar kullanımına yönelik eğitim verileceğini kaydetti. Kavaf, zaman içerisinde bu projeyle 10 bin engelliye ulaşmayı hedeflediklerini de söyledi.

15.11.2010
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bina, cagri, işitme özürlülere çağrı merkezi, merkezi, ozurlulere, İsitme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Burcu Çağrı Biyografisi - Burcu Çağrı Kimdir - Burcu Çağrı Hayatı - Burcu Çağrı Yaşam Serap Diger Ünlülerin Biyografileri 0 10.09.14 00:52
Yıldız Çağrı Biyografisi - Yıldız Çağrı Hayatı - Yıldız Çağrı Kimdir? Başak Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 04.03.14 19:31
Rüyada Çağrı Görmek - Rüyada Çağrı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Çağrı Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 13.03.13 03:44
Çağrı İsminin Anlamı ve Açıklaması - Çağrı Adının Anlamı ve Açıklaması - Çağrı İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 01.12.12 21:10
Çağrı Şensoy Biyografisi - Çağrı Şensoy Hayatı - Çağrı Şensoy Kimdir? Başak Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 02.02.11 12:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:05 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2