tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Doğu Anadolu Bölgesi > Erzincan
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çayırlı İlçesi/Erzincan
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2579

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.10.09, 23:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Çayırlı İlçesi/Erzincan

ERZİNCAN ÇAYIRLI İLÇESİ



1. İLÇENİN GENEL OLARAK TANITILMASI :

a) Tarihi ve Coğrafi yapısı :

İlçenin ilk yerleşime ne zaman açıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Erzincan ile birlikte zaman zaman çeşitli devletlerin egemenliğine girmiştir. Bir süre Timur’ un yönetiminde kalan bölge Timur’un çekilmesi ile Akkoyunlulara ve 1473’te Otlukbeli Savaşından sonra Osmanlı Devletine geçmiştir. 1916 yılında Rusların, onların çekilmesiyle Ermenilerin elinde kalan ilçe, 20 Şubat 1918 de yeniden Anavatan’ a katılmıştır. 1954 yılının Haziran Ayına kadar Mans adı ile Tercan İlçesine bağlı Bucak iken bu tarihte ilçe olmuştur. Mans adı Ermeni kökenli olduğundan değiştirilerek Çayırlı adı verilmiştir.

İlçe Erzincan ilinin Kuzeydoğusunda yer alır. Yüzölçümü 1480 Km2, Yüksekliği 1520 metredir. Doğusunda Tercan ve Aşkale ilçeleri, batısında Erzincan Merkez İlçesi, Kuzeyinde Bayburt İli ve Otlukbeli İlçesi, Güneyinden Erzincan Merkez ve Tercan İlçesi ile komşudur. Parçalı, engebeli, çıplak bir arazi yapısına sahiptir. Çevresinde Keşiş, (Esence), Sipikor ve Coşan dağları vardır. Balıklı Dorum ve Mans çayları ilçe hududunu çizen Karasu ırmağına dökülür. Çok geniş olamamakla birlikte sulu tarım yapılır. Ovalar ve geniş mer’a ve yaylaları vardır. Kışları çok soğuk ve uzun geçer, Yaz mevsimi kısadır.

b) Nüfus Durumu :

İlçenin genel nüfusunun 1997 yılı genel nüfus sayımına göre arttığı görülmektedir. 1990 yılında ilçeden batı il ve ilçelere büyük çapta göç olmuştur. 2000’li yıllarda ise az da olsa aşağıdaki grafikten de anlaşılacağı gibi ilçeye geri dönüş vardır. 1990 yılı genel nüfus sayımına göre, ilçe merkezinin nüfusu 7.076, köylerinin ise 14.670 ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu 21.746 iken, 1997 yılı genel nüfus sayımında ilçe merkezinin nüfusu 3.940, köylerinin ise 8.499 ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu 12.439 olmuş; 2000 yılı genel nüfus sayımı sonuçlarına göre ise merkez ilçe nüfusu 6.547 köylerinin nüfusu 11.854 ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu 18.401 olarak tespit edilmiştir.

Nüfusunun tamamı genelde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. İlçe merkezinde küçük çapta marangozculuk, demircilik ve oto tamirciliği ile uğraşan sanat erbabı bulunmaktadır. İlçe nüfusunun 6 yaştan yukarı olanının % 90’ı okur-yazar durumdadır. 2000 yılı sayımına göre, 18.401 kişiden oluşan nüfusun 8.648’i erkek, 9753’u kadındır. Nüfusun çoğunluğunun ana dili Türkçe’dir. Bir kısım köylerde Türkçe, Farsça ve Kürtçe dillerinin karması olan Zaza’ ca konuşulur.



c) İdari Durum:

İlçe merkezi Atatürk, Barbaros ve Fatih Mahallesi olmak üzere üç mahalleden oluşmaktadır. 37 köyün bağlı olduğu Merkez bucağı ve ayrıca 17 köyü bulunan Yaylakent Bucağı olmak üzere 54 idari birimden oluşur.

İlçemiz Eskiden Mans Mahallesi adı ile tek mahalleye sahipken1987 yılında ilçe merkezi üç mahalle bölünerek bunlardan,

Atatürk Mahallesi, İlçenin içerisinden geçen Mans Çayının kuzeyi ile Cumhuriyet caddesi diye adlandırılan caddenin doğu kısmında kalan bölümdür. İlçe merkezinin 3/2 sini teşkil eder. Mahallede 1 adet banka, Pancar Bölge Şefliği, İlçe Devlet Hastanesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifi, Çayırlı Lisesi, Ziya Gökalp İlköğretim okulu, Tedaş İşletme Başmühendisliği ve bir adet de cami vardır. İlçemizde meydana gelen 1992 depremi sonrasında mahalleye 94 adet deprem konutu yapılmıştır.

Barbaros Mahallesi, İlçenin içerisinden geçen Mans Çayının güneyinde kalan bölümü teşkil eder. Bu mahalle eski yerleşim yeridir. Mahallede Müftülük binası ile bir adet camii vardır.

Fatih Mahallesi, İlçenin içerisinden geçen Mans çayının kuzeyi ile Cumhuriyet Caddesi diye adlandırılan caddenin batı kısmında kalan bölümdür. Mahallede Hükümet Konağı, Ziraat Bankası, Belediye Hizmet Binası, 29 Ekim İlköğretim Okulu ve Sağlık Meslek Lisesi ve bir adet de cami vardır.

Köylerimiz: İlçeye bağlı 54 adet köy bulunmaktadır. Bu köylerimizden; bir tanesi terör ve bir tanesi de ekonomik nedenlerden olmak üzere iki tanesi boşalmış durumdadır. 12 köyümüze bağlı toplam 19 adet mezramız vardır. İlçeye bağlı köylerin çoğu belli güzergahlar üzerinde derli toplu oluşu, hizmetlerin yürütülmesinde ve ulaşımında kolaylıklar sağlanmaktadır.

Elektriksiz, susuz ya da telefonsuz köy yoktur. Köylerimizin % 40’nın yolu asfalttır. Geriye kalan yollar ise stabilizedir. Toprak köy yolumuz yoktur. Köylerimizde içme suyu sıkıntısı yoktur. Köylerimizden Yaylakent Köyünde 1 Jandarma Karakolu mevcuttur.

Kamu Kurum ve Kuruluşlar :

i-Kaymakamlık: İlçe Kaymakamlığı 1954 yılının Haziran ayından itibaren Kaymakamın fiilen görevine başlamasından itibaren faaliyete geçmiştir. 1992 yılı depreminde orta hasar gören ilçe Hükümet Konağının yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmesiyle Hükümet Konağı boşaltılmış ve 4 yıl süre ile İlçe Devlet Hastanesinin üst katında hizmet vermiş, daha sonra mülkiyeti Sağlık Bakanlığına ait olan binada, Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Malmüdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,Tapu Sicil Müdürlüğü, Sivil Savunma Memurluğu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Halen Kaymakamlık bünyesinde 1 adet Yazı İşleri Müdürü, koruma olarak 1 adet Polis Memuru, Tarım İlçe Müdürlüğünden geçici olarak görevlendirilen 1 adet makam şoförü görev yapmaktadır. Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait 2000 Model Opel marka otomobil makam otosu olarak kullanılmaktadır. 1985 model binek tipi Renault–12 marka eski makam otosu ise, SYDV ve Kaymakamlığın diğer işlerinde kullanılmaktadır. Birliğe ait 1 Adet JCP marka Kepçe, 1 Adet Fatih Marka Kamyon ve 1 Adet de TATA marka Pikap bulunmaktadır. Kaymakamlığın 1 VHKİ, 1 Makam Şoförü ve 1 Hizmetli kadrosu boştur.

ii- İlçe Jandarma Komutanlığı: İlçe Jandarma Komutanlığı 1 Merkez, 1 Bucak Karakol olarak 2 Karakolda 1 Subay 6 Astsubay, 5 Uzman Çavuş 1 Çavuş, 10 Onbaşı ve 60 er mevcudu ile görev yapmaktadır. 4 Pikap ve 1 minibüs ile hizmet vermektedir. İlçe Jandarma Komutanlığında 83 adet G3 Piyade Tüfeği, 57 adet İngiliz Bekçi Tüfeği, 10 adet tabanca ve köylerdeki köy korucularında 193 adet Kaleşnikov mevcuttur.

Jandarma hizmet binası ve 2 Adet Lojman 1983 yılında hizmete girmiş durumdadır

ii- İlçe Emniyet Amirliği : İlçede 1975 yılında kurulan Polis Teşkilatı Hükümet Binasında görev yapmakta iken 1988 yılında Emniyet Amirliğine ait 16 lojmanlı hizmet binasının yapılmasıyla bu binaya taşınmıştır. Hizmetler; 1 Komiser, 19 Polis memuru ve 4 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile yürütülmektedir.
İlçe Emniyet Amirliğinde 24 Adet Tabanca, 1 Adet MP-5 Otomatik Silah mevcut olup ihtiyaca yetmektedir.

İlçe Emniyet Amirliğine Tahsis edilmiş 2 Adet Renault Marka araç vardır.

iv- Belediye Başkanlığı: İlçe Belediyesi 1954 yılı Haziran ayından beri fiilen hizmet vermeye başlamıştır. Belediyede 1 hesap işleri müdürü, 1 yazı işleri müdürü, 2 memur, 3 zabıta memuru, 3 tahsildar, 1 şoför, 2 su hizmetlisi, 2 temizlik işçisi ve 10 geçici işçi olmak üzere toplam 25 personel görev yapmaktadır. Belediye kendisine ait 3 katlı binada hizmet vermektedir.

v- Adli Teşkilat : İlçemiz Adliyesinde; 2 Cumhuriyet Savcısı, 3 Hakim, 1

1Yazı İşleri Müdürü, 1 Seçim Müdürü, 3 Zabit Katibi, 1 Mübaşir ve 2 hizmetli toplam 13 personel görev yapmaktadır. Adli teşkilat belediye binasının 2. katında hizmet vermektedir. Adli teşkilata ait 6 dairelik lojman bulunup hizmet aracı yoktur.

vi- İlçe Nüfus Müdürlüğü : İlçemiz İlçe Nüfus Müdürlüğünde 1 Müdür 4 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni görev yapmaktadır. 1 Hizmetli kadrosu boştur. Türkiye genelinde olduğu gibi bilgisayarla çalışma sistemine 1998 yılı içerisinde başlamıştır. Hata düzeltme işlemleri devam etmektedir.

vii- Özel İdare Müdürlüğü: İlçemiz Özel İdare Müdürlüğü Hükümet Konağının 3. katında Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan bölüme ait bir adet odada 1 Müdür ve 1 işçi ile hizmet vermektedir.

vii- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Milli Eğitim Müdürlüğü 1 Müdür, 1 Şube Müdürü, 1 Memur, 1 geçici memur ve 1 hizmetli ile, Hükümet Konağının üst katında bulunan 6 adet odada hizmet vermektedir. İlçedeki eğitim öğretim hizmetleri,1 Lise ve 15 İlköğretim okulunda hizmet vermektedir.

viii- Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü : İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sağlık Meslek Lisesine tahsis edilen bir binada hizmet vermektedir. Hizmet binası içerisinde 1 Müdür ve bir de idare odası mevcuttur. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,açtığı okuma-yazma,biçki,dikiş ve trikotaj gibi kurslarla vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

ix- Malmüdürlüğü : İlçemiz Malmüdürlüğü Hükümet konağının üst katında 6 adet odada, 1 Malmüdürü vekili, 1 Gelir Şefi, 1 Veznedar, 2 Muhasebe Memuru, 1 Milli Emlak Memuru ve 3 adet Gelir memuru olmak üzere toplam 9 personel ile hizmet vermektedir. Personel mevcudu yetersizdir.Malmüdürlüğünün Bilgisayar ve makine teçhizatı iyidir. Malmüdürlüğünün mevcut olan hizmet otosu çalışmaz durumdadır.

x- Tapu Sicil Müdürlüğü : Müdürlük Hükümet konağının alt katında, 1 Tapu Sicil Müdürü hizmet vermektedir. Müdürlüğün Bilgisayar ve makine teçhizatı ile mobilyası yeterlidir.

xi- Sağlık Grup Başkanlığı : Sağlık hizmetlerinin sosyalleştirildiği ilçemizde; bir Devlet Hastanesi, 1 tanesi ilçe merkezinde, 1 tanesi Yaylakent Köyünde ve 1 tanesi de Çaykent Köyünde olmak üzere 3 Sağlık Ocağı ve 7 Sağlık evi vardır. Mevcut 3 Sağlık ocağında da Doktor mevcut değildir. İlçe halkı modern olmayan tedavi yöntemlerine itibar etmemektedir. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı bünyesi personel yeterlidir.

xii- İlçe Tarım Müdürlüğü : İlçe Tarım Müdürlüğü mülkiyeti kendisine ait olan hizmet binasında; 1 Müdür , 1 Veteriner, 3 Ziraat Teknisyeni, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 5 adet işçi ile görev yapmaktadır. İlçe Tarım Müdürlüğünde 1 adet Toyota marka binek oto ile 1 adet de Toyota pikap bulunmaktadır. Müdürlüğe ait bir adet lojman vardır. Hizmet binası ve lojman sobalıdır. Kalorifer yaptırılması gereklidir.

xiii- İlçe Müftülüğü : Müftülük, kendisine ait üç katlı hizmet binasının 2.katında, 1 Müftü ve 1 adet de memur ile görev yapmaktadır. Merkezde 3 adet ve köylerimizde toplam 14 adet camii vardır. Merkez ve köylerimizde toplam .12..adet İmam-hatip ve 2 müezzin görev yapmaktadır Müftülüğe ait hizmet otosu yoktur. İmamı bulunmayan camilere atama yapılması gerekmektedir.

xiv- Posta İşletme Müdürlüğü : Erzincan Posta İşletme Başmüdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren müdürlüğün, kendisine ait binası ve 2 adet lojmanı mevcuttur. Kurumda 1 Müdür, 1 Veznedar, 2 memur ve 2 Dağıtıcı olmak üzere toplam 6 personel görev yapmaktadır.

xv- Türk Telekom Bakım Şefliği : İlçe Türk Telekom Şefliği, Hizmet Binası olarak Posta İşletme Müdürlüğünün binasındaki bir bölümde ; 1 Teknik Uzman, 2 Teknisyen ve 3 işçi olmak üzere 6 personel ile görev yapmaktadır. İlçe Telekom Bakım Şefliğine bağlı olarak 1 Şube ile 2 Acente ilçenin ve köylerin telefon ihtiyacını karşılamaktadır. Telefon santralı şehirler ve milletler arası görüşmelere açıktır. Tam otomatik ve 3000 abonelik santrali mevcuttur.

xvi- Pancar Bölge Şefliği : Bölge Şefliği, ilçede bulunan kendi binası ve 2 adet lojmanı ile hizmet vermektedir.Şefliğe ait ambar, hangar, oto garajı gibi tesisler mevcuttur. Kampanya dönemlerinde pancarın tesellüm edildiği, 1’i ilçe merkezinde, 1’i Balıklı Köyünde ve 1 tanesi de Yeşilyaka Köyü Hudutları içerisindeki Zige mevkiinde olmak üzere 3 adet alım merkezi mevcuttur. Alım merkezlerinin 3’ünde de kantar mevcut olup ilçe merkezindeki alım merkezinde ise 1 adet pancar boşaltma makinesi mevcuttur. Kampanya dönemlerinde bu 3 alım merkezinde toplam 80.000 bin ton ile 100.000 ton alasında pancar alımı yapılmaktadır. Alımı yapılan pancarlar Erzurum Şeker Fabrikasına sevk edilmektedir.


xvii- Sosyal Yardımlaşma Vakfı : İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilçe genelinde yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşmakta ve geliri nispetinde yaraları sarmaya çalışmaktadır. Vakfın kendisine ait binası bulunmamaktadır. Hükümet Konağı içerisinde Kaymakamlık birimlerine ait bir odada hizmet vermektedir. Vakıfta 1 Sekreter ve 1 adet de işçi olmak üzere toplam 2 personel görev yapmaktadır.


xviii- Tarım Kredi Kooperatifi : Kooperatifte 1 Müdür ve 1 Hizmetli olmak üzere toplam 2 personel görev yapmaktadır. Kooperatifin kendisine ait 4 katlı hizmet binası mevcut olup binanın alt katı hizmet binası ve diğer üç katı ise lojman olarak kullanılmaktadır. Bir de kooperatife ait bir adet 1000 ton kapasiteli deposu mevcuttur. Kooperatifçe çiftçilerin çeşitli ihtiyaçlarını orta ve uzun vadeli şekilde karşılanmaktadır.


xix- Sivil Savunma Memurluğu : İlçe Sivil Savunma Memurluğu Hükümet konağında Kaymakamlığa ait ayrılan 1 odada hizmet vermektedir. Boş bulunan Sivil Savunma Memurluğuna atama yapılması gerekmektedir.

f) Ekonomik Durum :

Tarım sektörü, Çayırlı ilçesinin en önemli sektörüdür. İlçe merkezi ve köylerinde hemen hemen her ailenin az-çok tarım toprağı ve geliri bulunmaktadır. Toprak büyüklükleri ortalama 400 dönüm kadardır. Tarımsal üretimde genel olarak aile emeği bulunmaktadır.

İlçede en fazla Şeker pancarı,buğday,arpa ve fasulye ekimi yapılmaktadır.Çiftçilerin buğday ve arpasını,ilçede Toprak Mahsulleri Ofisi bulunmadığından Tercan ilçesine bağlı Mercan TMO almaktadır.

İlçede önemli potansiyele sahip olan şeker pancarı ise pancar Bölge şefliği faaliyet göstermektedir.2004 yılında 18.801 dekar pancar ekimi yapılmıştır.

İlçemizde başka önemli bir potansiyeli olan fasulye ise serbest piyasada faaliyet göstermektedir.Fasulye ile ilgili bir Kooperatif kurulması gereklidir.2004 yılında 16.000 dekar fasulye ekimi yapılmıştır.

Çiftçilerin desteklemek amacıyla biri merkezde diğerleri ise Yaylakent ve Çaykent köylerinde olmak üzere 3 adet Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur.İlçe merkezinde Esnaf Kefalet Kooperatifi,Esnaf ve Sanatkarlar Odası bulunmaktadır.

İlçemizde 2004 yılında tarım arazilerinin kullanılış şekli aşağıda gösterildiği şekilde olmuştur.

CİNSİ EKİLİŞ(Ha)

Buğday 75,000

Arpa 30,000

Fiğ 1.001

Yonca 4.150

Korunga 1.014

Şeker Pancarı 18,056

Fasulye 22,500


İlçede en fazla Şeker pancarı, buğday, arpa ve fasulye ekimi yapılmaktadır. Çiftçilerin buğday ve arpasını, ilçede Toprak Mahsulleri Ofisi bulunmadığından, Tercan ilçesine bağlı Mercan TMO almaktadır.

İlçede önemli potansiyele sahip olan şeker pancarı ise Pancar Bölge Şefliği faaliyet göstermektedir. 2004 yılında .18.056.hektar pancar ekimi yapılmıştır.

İlçemizde başka önemli bir potansiyeli olan fasulye ise Serbest piyasada faaliyet göstermektedir. Fasulye ile ilgili bir Kooperatif kurulması gereklidir. Çiftçileri desteklemek amacıyla biri merkezde diğerleri ise Yaylakent ve Çaykent köylerinde olmak üzere 3 adet Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur. İlçe merkezinde Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası bulunmaktadır.

Yaklaşık olarak 37.761 hektar merası bulunan ilçemizde, büyük ve küçük baş hayvancılık önemli düzeyde yapılmaktadır.

İlçemizde gelir vergisi mükellefi sayısı.328 kurumlar vergisi mükellef sayısı 16,B.U.T.K. mükellef sayısı 150,KDV mükellefi sayısı 344. ve stopaj mükellefi sayısı210.dır.


g) Ulaştırma ve Altyapı durumu :
Çayırlı ilçesinin 54 köyü mevcut olup bu köylerden 2 tanesi tamamen boşalmıştır. Mevcut olan köylerimizin tamamında elektrik ve otomatik telefon mevcuttur.

İlçeye bağlı bütün köylerin içme suları mevcut olup bazı köylerimizde şebeke mevcuttur. Bazı köylerimizde ise Kanalizasyon mevcut olup 2001 yılında ise 6 köyümüzde kanalizasyon yapımı çalışmalarına başlanılmıştır. İlçe merkezine içme suyu 15 Kilometre uzaklıktaki Morbet dağı eteklerinden gelmektedir. İçme suyu yeterli olup ufak çapta arızalar haricinde kesinti olmamaktadır.

İlçemize bağlı köylerin dağınık oluşuna rağmen ulaşımda bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Kış mevsiminin ağır geçtiği ilçemizde köy yollarımız yılın 12 ayı ulaşıma açıktır. Köylerimizin aynı güzergahlar üzerinde olması nedeniyle yollarının yaklaşık %40’ı asfalt yoldur. 31 Kilometresi Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünce ve 45 Kilometresi ise Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılmış olan toplam 76 km. asfalt yolumuz vardır. Asfalt olan köy yollarımızda ufak tefek yamalar mevcut olmasına rağmen ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.

II- MAHALLİ İDARELERİN DURUMU :

a) Belediyenin Durumu :
İlçe Belediyesi 1954 yılı Haziran ayından beri fiilen hizmet vermeye başlamıştır. Belediyede 1 hesap işleri müdürü, 1 yazı işleri müdürü, 2 memur, 3 zabıta memuru, 3 tahsildar, 1 şoför, 2 su hizmetlisi, 2 temizlik işçisi ve 10 geçici işçi olmak üzere toplam 25 personel görev yapmaktadır. Belediye kendisine ait 3 katlı binada hizmet vermektedir.

b) Köyler

İlçemize bağlı 54 köy mevcut olup elektriği, telefonu, yolu ve içme suyu olmayan köyü mevcut değildir. Kış mevsiminin ağır geçtiği ilçemizde köy yollarımız yılın 12 ayı ulaşıma açıktır. Köy yollarımızın aynı güzergah üzerinde olması nedeniyle % 40 ı asfalt yoldur. 31 Kilometresi Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünce ve 45 Kilometresi ise Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılmış olup toplam 76 Kilometre Asfalt yolumuz vardır. Köylere ulaşımda herhangi bir zorluk bulunmamaktadır.

III- ASAYIŞ VE GÜVENLİK DURMU :

a) Genel Durum :

İlçe halkı devlet yönetimine karşı saygılıdır. Bölücü ve ayırıcı fikirler tek tük son yıllarda yörede görülmüş olmakla beraber halk genelde Devlete ve yönetime karşı saygılı ve bağlı bulunmaktadır.

b) İlçe Jandarma Komutanlığı :

İlçe Jandarma Komutanlığı 1 Merkez, 1 Bucak Karakol olarak 2 Karakolda görev yapmaktadır.

Jandarma hizmet binası ve 2 Adet Lojman 1983 yılında hizmete girmiş durumdadır.

c- İlçe Emniyet Amirliği :

İlçede 1975 yılında kurulan Polis Teşkilatı Hükümet Binasında görev yapmakta iken 1988 yılında Emniyet Amirliğine ait 16 lojmanlı hizmet binasının yapılmasıyla bu binaya taşınmıştır.

4. İLÇENİN ÖNEMLİ İHTİYAÇ VE SORUNLARI:

1) İlçe merkezi ve Köylerinden dışarıya büyük oranda göç mevcuttur. Bunu önlemek için istihdam sağlayıcı yatırımlar desteklenmelidir.

2) Göç olayı sebebiyle köylerdeki ilkokullar kapanmaktadır. Bu durum bu köylerdeki öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini aksatmaktadır. Bu durumun ortadan kaldırılması için ilçe merkezine yatılı bölge okulu veya Pansiyonlu İlköğretim Okulu yapılmalıdır.

3) Lise çağındaki fakir köy öğrencileri ilçe merkezine gelemedikleri için büyük oranda okuyamamaktadırlar. Orta Öğretimin gelişmesi için nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi için Lise Pansiyon binası yapılmalıdır.

4) Çayırlı Barajının etüt çalışmaları tamamlanarak İhalesi yapılmıştır. İlçedeki göç olayını önemli ölçüde durduracak bu barajın inşasına bir an önce başlanılmalıdır.

5) İlçemizi Başköy üzerinden Erzincan İl Merkezine bağlayan yolun Yaylakent Bucağından itibaren olan kısmının asfaltlanarak hizmete sokulmalı, ayrıca ilçemizde çetin geçen kış şartları sebebiyle Karayolu ağının açık tutulması için ilçemize bir Karayolu Bakımevinin kurulmalıdır.

6. İlçemiz Balıklı ve Cennet pınar köyleri arasındaki Neftlik mevkiinde bulunan ve geçmiş yıllarda sondaj çalışmaları yapılan petrol aramalarına yeniden başlanılmalıdır.

7- İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcut olmayan köylerin bu sorunları giderilmelidir.

8. Vatandaşların Göçer sürü sahiplerinden yoğun şikayetleri bulunmaktadır. Mer’a tahdit ve tespit çalışmalarına bir an önce başlanılmalı ve en kısa zamanda bitirilmelidir. Ayrıca, ihtiyaç fazlası olan mer’aların sınırları belirlenmeli, mümkünse etraf ı çevrilmelidir.

10. İlçemizde Potansiyeli bulunan; krom, linyit, mangenez,manyezit gibi doğal kaynakları ülke ekonomisine kazandıracak araştırmalar ve projeler yapılmalıdır.

12. İlçemiz Tarımını ağırlıklı olarak ayakta tutan fasulyenin daha da teşvik edindirilmesi amacıyla ilçemize bir adet fasulye eleme ve paketleme ünitesinin kurulmasının teşvik edilmesi sağlanmalıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cayirli, İlcesi erzincan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çayırlı Tapu Sicil Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Erzincan Çayırlı Tapu Sicil Müdürlü Goeben Erzincan 0 19.10.12 17:43
Çayırlı Nüfus Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Erzincan Çayırlı Nüfus Müdürlüğü İletişi Goeben Erzincan 0 20.09.12 01:47
Çayırlı Askerlik Şubesi Adresi ve Telefonu - Erzincan Çayırlı Askerlik Şubesi İletişi Tolga Erzincan 0 01.03.12 00:33
Çayırlı Kaymakamlığı Adresi ve Telefonu - Erzincan Çayırlı Kaymakamlığı İletişim Adre Tolga Erzincan 0 02.02.12 18:39
29 Ekim İlköğretim Okulu Çayırlı Erzincan - Erzincan Çayırlı 29 Ekim İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 02.10.11 20:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2