tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Evcil Hayvanlar > Evcil Kuşlar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Evcil Kuşlar Evcil kuş türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kanarya (Serinus canaria)-Kanarya Beslenmesi-Kanarya Üremesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3009

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.03.10, 21:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kanarya (Serinus canaria)-Kanarya Beslenmesi-Kanarya Üremesi

Kanarya (Serinus canaria)-Kanarya Beslenmesi-Kanarya Üremesi



Kanarya (Serinus canaria)

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Passeriformes (Ötücü kuşlar) Familya: Fringillidae (İspinozgiller)Cins: Serinus Tür: S. canaria, Linnaeus, 1758 Kanarya (Serinus canaria), ispinozgiller (Fringillidae) familyasından güzel sesiyle ün yapmış kafeslerde beslenen bir kuş türüdür. Kanarya, ismini Latince'de köpek anlamına gelen cannarie kelimesinden almıştır.

Sevilen bir kafes kuşu olan kanarya (Serinus canaria) ispinozgillerdendir. Adını, ilk kez yakalandığı Afrika'nın batı kıyıları açıklarındaki Kanarya Adaları'ndan alır. Ama Atlas Okyanusu'nun daha da açıklarında yer alan Madeira ve Asor adalarında da bulunur. Bağlarda ve bahçelerde yaşayan, yılda birkaç kez yumurtlayan bu yabanıl kuşlar evcil kanaryaların atasıdır.

Yaban kanaryasının uzunluğu 12,5 cm, üst bölümleri yeşil ve kahverengi desenli, alt bölümleri yeşilimsi sarıdır. Evcil olanların parlak sarı rengi 400 yıl boyunca seçmeye dayalı özenli üretim çalışmalarıyla oluşmuştur.

Kanaryanın Avrupa'ya 16. yüzyılda getirildiği sanılmaktadır. Kuş meraklıları kanarya yetiştiriciliğine büyük bir ilgi duymuş, giderek daha güzel ve birbirinden değişik öten, rengi ve biçimi çok çeşitli soylar elde etmişlerdir. Yaklaşık 1840'ta yayımlanan R. L. Wallace'ın yazdığı bir kitapta, İngiltere'nin Londra, Norwich ve öbür kentlerindeki kuş meraklıları tarafından değişik özellikte kanaryalar geliştirildiği belirtilmektedir. Günümüzde en iyi bilinen kanarya soylarından "Norwich", koyu turuncu tüyleriyle; "roller" dur durak bilmez şakımasıyla tanınır. Yaban kanaryası adı evcil kanaryalara yakın akraba bazı türlere de verilmiştir. Bunlardan sarı ve kahverengi tüylü, başının üstünde parlak kırmızı bir leke bulunan Serinus pusillus Türkiye'de ve Ortadoğu ülkelerinde yaşar. Coğrafi dağılımı daha geniş olan Serinus serinus Akdeniz ülkelerinde yıl boyunca, Orta Avrupa'da ise yazın görülür. Bu yaban kanaryası türünün erkeği dişilerden çok daha parlak renklidir.

Beslenme
Kafeste yaşayanlar, tohum ve çörek otu,solucan, şalgam tohumu, yumurta sarısı, özel mama, marul, elma gibi taze bitkiyle beslenirler.

Yaşam Alanı
Küçük sürüler halinde etrafı ağaçlarla çevrili göl, dere gibi su kenarlarında yaşarlar.

Üreme
Dişiler tüy, kıl yosun ve köklerden ağaç veya çalılara fincan şeklinde gizli yuvalar yaparlar. Dişi, kahverengi benekli açık mavi renkli 3-5 yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 13 gündür. Bu devrede erkek kanarya dişiyi devamlı besler. Yavrular çıplak ve gözleri kapalı olarak yumurtadan çıkarlar. 17 günde tüylenerek üçüncü hafta sonunda yuvayı terk ederler.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
beslenmesikanarya, canariakanarya, kanarya, serinus, üremesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kanarya Görmek - Kanarya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kanarya Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 14.11.12 22:13
Kanarya İlköğretim Okulu Küçükçekmece İstanbul - Küçükçekmece Kanarya İlköğretimOkulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 25.08.10 18:01
Smaç Ustası Kanarya'da Jaguar Diğer Spor Dalları 0 01.07.10 10:55
Kanarya'da Büyük Bomba Jaguar Fenerbahçe 0 28.05.10 09:05
Taklacı Kanarya Okyanus Evcil Kuşlar 0 30.10.08 04:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:20 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2