tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Fantazi Müzik Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fantazi Müzik Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Fantazi müzik sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ciguli Biyografisi,Ciguli Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3053

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.06.09, 13:44   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ciguli Biyografisi,Ciguli Hayatı

Ciguli Biyografisi,Ciguli Hayatı

Ciguli, Bulgaristan doğumlu bir Türk pop şarkıcısıdır. 1999 yılının Ocak ayında "Binnaz" adlı parçayla uzun süre gündemde kalmıştır. Horozum albümünü 2000 yılında çıkartmıştır. Aziz İzzet Binici ile “Bizim Sokak” dizisinde rol almışlardır. Dizi 1998 yılında çekilmiştir.

Asıl adı Ahmet’tir. Ciguli, akordiyonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü takılmış, bir Lada modeli olan arabanın isminden gelen bir lakaptır.Ayrıca duvarda yazmaz her kural adlı filmin senarist ve yönetmen ortaklarından başrol oyuncusu da olan Merve Köksal’ın babasıdır.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sude Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 01.11.14, 10:30   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ciguli Biyografisi - Ciguli Kimdir - Ciguli Hayatı - Ciguli Yaşamı

Ciguli Biyografisi - Ciguli Kimdir - Ciguli Hayatı - Ciguli Yaşamı

Ciguli resmi adıyla Angel Jordanov Kapsov (D. 1957 Hasköy - Ö. 31 Ekim 2014 Sofya ), Hasköy doğumlu müzisyen ve akordiyon virtüözü. Asıl adı Ahmet'tir.

O yıllarda Bulgaristan'da uygulanan İslamî ve Türkçe isimlere yönelik yasaklama ve baskı nedeniyle ailesi Ahmet ismini kayıtlara geçememiş, ancak kullanmaya devam etmiştir. Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü, Bulgaristan'da o yıllarda çok popüler olan, Sovyet AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli (İngilizce: Zhiguli) adıyla anılmaya başlamıştı. (Bu otomobil tıpkı Murat 124 gibi İtalyan Fiat 124'ün bir kopyasıydı).

Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan müzisyenin babası Hüseyin hamallık yapardı, annesi ise süpürgeci idi. Babası 1972 yılında vefat edince, ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalmıştır.

1974'de Ayten isimli hemşehrisiyle evlenmiştir. Eşi Ayten hanım, tütün ve çimento fabrikalarında çalışmıştır. Bu hanımdan İbrahim ve Ferdi isimli oğulları doğmuştur.

Türkiye'ye gelmesinde asıl etken olan ağabeyi İbrahim kalp krizinden vefat etmiştir.

31.10.2014 Tarihinde Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'daki bir hastanede akciğerlerinde yaşanan sorundan dolayı ameliyata alınmış olup aldığı narkozun etkisinden çıkamayarak saat 21:00'de vefat etmiştir. Cenazesi memleketi Hasköy'de toprağa verilecektir.

Sanat Hayatı

11 yaşından beri düğünlerde ve eğlence yerlerinde akordeon çalan sanatçının ilkokul 7. sınıfa kadar okula gittiği ve lise mezunu olduğu husunda ihtilaflı bilgiler mevcuttur. Türkiye'ye 1990 yılında geldi.

1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı.

Kumkapı meyhanelerinde çalışmaktayken dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 1993 yılında bir albüm yaptı, ancak albümü beğenmediği için sahiplenmedi ve promosyon amaçlı klipte kadın rolüne girmesi istendiği için bir video klip de çekmedi.

1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasındaçaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu.

1999 yılının Ocak ayında çıkardığı Binnaz adlı parçayla uzun süre gündemde kaldı. Horozum albümünü 2000 yılında çıkarttı.

Aziz İzzet Binici ile 1998 yılında çekilen "Bizim Sokak" dizisinde rol aldı.

Ayrıca sanatçı 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görülmüştür.
Çıkış parçası olan Binnaz Ciguli'nin klarnetçisi Gırnatacı Ahmet Babati'nin eşinin adıdır.

Filmografi

1998: Bizim Sokak

Diskografi

1999: Binnaz
2000: Horozum
2003: Sabır Yaaa Sabır
2006: Ben Akordiyonum
2007: Safinaz - Tersyorum
2010: Sensiz Kaldım Şimdi

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, ciguli, ciguli biyografi, ciguli biyografisi, ciguli hakkında, ciguli hakkında genel bilgi, ciguli hayatı, ciguli kim, ciguli kimdir, ciguli özgeçmişi, ciguli yaşamı, hayati


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Bi Rain Biyografisi,Jeong Ji Hoon Biyografisi,Rain Hayatı,Jung Ji Hun Hayatı Esra Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.09.10 03:56
Shakira Biyografisi - Hayatı - yaşamı - sanatçı hayatı Kardelen Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 21.10.08 03:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2