tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
"Hedefimize Yaklaşmak İstiyoruz"
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
461

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.03.10, 19:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon "Hedefimize Yaklaşmak İstiyoruz"

"Hedefimize yaklaşmak istiyoruz"

Teknik Direktörümüz Chiristoph Daum, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan "Teknik Analiz" programında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerbirliği maçı için yoğun tempoda çalışmaların sürdüğünü ama sakatlıklar ile ilgili büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Daum, "Gençlerbirliği maçıyla ilgili net bir şey söyleyemem. Sakat olan futbolcularımız var. Sağlık ekibimiz çok iyi çalışıyor. Gerçekten de futbolcularımız bu zorlu periyotta fedakarca ve iyi mücadele ettiler. Sakatlıklarımız var ama şunu kabul etmek gerek ki, Antalyaspor maçında gerek mental gerek fiziksel zorluklara karşın çok iyi mücadele ettik. Bu yüzden sağlık ekibimize ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Antalyaspor maçıyla gitmek istediğimiz yönü belirledik. Hedeflerimiz netleşti. Şimdi de Gençlerbirliği maçını kazanarak şampiyonluk hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz" dedi.

Şubat ayının kendileri için sonuçlar anlamında çok iyi geçmediğini hatırlatan Daum, "Aslında Şubat ayına çok iyi başladık. Bu sürece 31 Ocak'ta oynadığımız Sivas maçını da dahil ediyorum.. Bursaspor'la Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız ilk maç, Lille takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığımız iki maçta da Manisaspor'la deplasmanda oynadığımız karşılaşmada da iyi futbol oynadık. Ama istediğimiz sonuçları alamadık. Sakatlıklar bizi çok etkiledi. Futbol sonuç oyunudur. İstediğimiz sonuçları alamayınca kötü bir süreç yaşadık. Aslında futbolumuzun karşılığını alsaydık şu anda konuştuğumuz şeylerin çoğunu gündeme bile gelmezdi" şeklinde konuştu.

Takımın maçlara hazırlıkları esnasında teknik taktik kadar mental çalışmaların da çok önemli olduğunun altını çizen Teknik direktör Daum, zorlu süreçten çıkış için psikolojik anlamda pozitif etkileri olacak çalışmalara önem verdiklerini söyledi.Daum, "Mental anlamda yaptığımız değişik çalışmalar var. Takımla birlikte yaptığımız toplantılar, bire bir konuşmalar var. Motivasyon CD'leri hazırladık. Futbolcularla Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri dışında rahat sohbet edebileceğimiz mekanlarda bir araya gelerek özel görüşmeler yaptık. Bu tür çalışmalar birbirimizi daha iyi anlamamızı sağladı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarından büyük güç aldıklarını belirten Teknik direktör Daum, "Fenerbahçe taraftarı takımdaki tüm futbolcuların forması için mücadele etmesini ve savaşmasını istiyor. Bu anlamda takımın özverisini, mücadelesini sahada gördüğü zaman keyif duyuyor ve takıma daha çok destek vermeye başlıyor. Sonuçlar kötü de olsa taraftar mücadele eden ve kazanmak için savaşan futbolcular görmek istiyor. Bizim takım olarak hedefimiz de Fenerbahçe forması için gerekli mücadeleyi her zaman sahada sergilemek ve kazanmak için elimizden geleni sonuna kadar yapmak. Taraftarın desteğini yanımızda hissettiğimizde çok daha güçlü bir takım oluyoruz ve mücadele azmimiz artıyor.Onlardan büyük güç alıyoruz. Onlara her zaman ama en çok da kötü dönemlerimizde çok ihtiyacımız var" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin her zaman kendilerine destek olduğunu ifade eden Teknik Direktör Daum, "Yönetimimiz her zaman yanımızda. Bu bizi güçlendiriyor ve mutlu ediyor. Umarım sezon sonunda istenilen sonuçlara, hedeflere hep beraber ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman'la çok iyi bir diyalog içinde olduklarını ve çok iyi çalıştıklarını dile getiren Daum, "Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman'la yalnızca son dönemlerde değil, her zaman çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Aykut Kocaman'ı teknik direktörlük yaptığı dönemden de tanıyorum. Her zaman işini büyük bir ciddiyetle yapan ve ön plana çıkmak istemeyen biri. Bu tarz onu zaten oldukça sempatik yapıyor. O'nun çalışmalarını daha önce de takdirle takip ediyordum. Şimdi de oldukça iyi işler yapıyor. Basında bizim hakkımızda çıkan negatif haberleri anlamıyorum. Oldukça disiplinli ve büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Onunla sürekli fikir alış-verişi içindeyiz " şeklinde konuştu.

Sakatlıkların kendileri için büyük zorluklar getirdiğini belirten Teknik Direktör Daum, "Sakatlıklardan dolayı aslında çok şanssızdık. Talihsizliğe uğradık diyebilirim.Bence bu sakatlıkların nedeni sık maç trafiğidir.Tüm futbolcular kendi kapasitelerinin çok üstüne çıkmak istedi, çok fazla dinlenme fırsatı bulamadılar.. Bu yüzden sakatlıklar üst üste geldi" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Fenerbahçe'nin son dönemde çok fazla gol yediği şeklinde yapılan eleştirilere de değinen Teknik Direktör Daum, "Yediğimiz gollerle ilgili detaylı bakmak lazım. Rakibimizin attığı her golde ayrı bir pozisyon hatası var. Bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bir çok pozisyonda ciddi anlamda şanssızlıklar da yaşadık. Daha sabırlı mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bazı golleri yememeliydik ama bazen ne yapsanız da engelleyemiyorsunuz" dedi.

Süper Kupanın ardından alınması gereken iki kupa daha olduğunu belirten Teknik Direktör Daum, "Biz sezon başında Süper Kupa'yı kazanarak ilk hedefimize ulaştık, Şimdi almamız gereken iki kupa daha var. Hem Türkcell Süper Lig'de şampiyon olup, şampiyonluk kupasına sahip olmak, hem de Ziraat Türkiye Kupası'nı müzemize götürmek istiyoruz. Böylece sezonu üç kupayla kapatmayı hedefliyoruz. Biz kötü geçen günlerin ardından bir çok ders aldık. Antalyaspor maçı sonrası bütünleştik ve yakaladığımız bu havayla sezon sonundaki hedeflerimiz için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.


"İçinizdeki mücadeleci ruhu ortaya çıkartmaya devam ederseniz istediğimiz sonuçların alınması zor olmaz"


Takım elbiseli Daum
Daum her idman öncesi yaptığı motivasyon toplantısında, "Birazdan sahaya çıkacak ve koşacaksınız. Bu koşu, şampiyonluk koşusu olsun" dedi. Kondisyon ağırlıklı olduğu için sabah idmanına çıkmayan ve takım elbiseli olduğu halde bir konuşma yapan Daum, "Ligde artık herşey mümkün" diye konuştu.

UĞUR'LU GÜNLER

Samandıra inledi
"İçinizdeki mücadeleci ruhu ortaya çıkarırsanız istediğimiz sonuçları kısa zamanda alırız" diyen Daum, G.Saray'ın Eskişehir yenilgisini de örnek gösterdi. Alman hocanın sözlerinden sonra Koch, oyunculara "Şampiyon" tezahüratı yaptırdı




'Gerçek Fenerli' olmak istiyorum



Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Galatasaray'a gol atarak ''Gerçek Fenerbahçeli'' olmak istediğini belirtti.


Emre, Fenerbahçe Gazetesi'nin 75. sayısında yer alan açıklamasında, Fenerbahçeli olduğunu her yerde söyleyen biri olmadığını vurgulayarak, ''Bir gün bunu söylemiştim ve bu bir gerçekti. Kimseye şirin görünme, cici çocuk olma çabam yok. Olduğum gibi davranan biriyim. Önümüzdeki maçta hocam görev verirse, Galatasaray'a gol atarak 'Gerçek Fenerbahçeli' olmak istiyorum'' dedi.

Ailesinin, yakın dostlarının ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın sıcak davranışlarının, Fenerbahçe'ye gelme kararı almasında önemli rol oynadığını anlatan Emre, şimdi Fenerbahçe'de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu daha iyi gördüğünü, futbolu ''Fenerbahçeli Emre'' olarak bırakmak istediğini ifade etti.

G.SARAY'LA UEFA KUPASI'NI ALDI FENERLİ OLDU

''İNSANLAR BENİ BÖYLE AGRESİF ANMASIN''

Emre Belözoğlu, ''Eskiden yanlış kararlarda veya sana kasti yapılan hareketlerde adeta kendini kaybediyordun, ama şimdi daha olgun davranıyorsun, bu sorunu nasıl çözdün?'' şeklindeki soru üzerine, şu yanıtı verdi:

''Dışardan aldığım tepkilerden, ailemin ve eşimin eleştirilerinden sonra bu davranışlarıma çeki düzen vermeye başladım. Futbolda kaybetmek de haksızlık da var. Saha içinde bunu kabullenip, çok hızlı ve doğru kararlar verebilmemiz gerektiğinden, mantıklı düşünebilmemiz lazım. Bu davranışlarımı dengeli tutmaya çalışıyorum, çünkü üzerimize giydiğimiz formanın bir ağırlığı var. İnsanlar beni böyle agresif sanmasın, böyle hatırlamasın istiyorum. Sakince düşündüğümde de bunun böyle olması gerektiğine inanıp, kendimi bu yönde değiştirdim.''

Bekarken çok düzensiz bir yaşamının olduğunu kaydeden Emre, ''Evlendikten sonra ilk aylar hanım, gece 11.00'lerde yatıyor. Ben gece 01.00'lere kadar bekliyorum. Baktım olmuyor, ben de artık 11.00'lerde yatmaya başladım. Tabii futbolcu için uykunun büyük önemi var. Evliliğin sadece futbol hayatıma değil, tüm hayatıma olumlu etkisi oldu. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki futbolcu eşi olmak da kolay değil'' dedi.

''2 KUPAYI KAZANACAK KADROMUZ VE GÜCÜMÜZ VAR''

Emre, ''Devre arasında Gökhan Ünal dışında transfer yapılmalı mıydı?'' şeklindeki soruya, ''Çok alternatifli kadro bizim işimizi zorlaştırdığı gibi, hocamızın işini de zorlaştıracaktı. Bunun faydası olacaktır tabii. Bence de yeterli bir kadroya sahibiz zaten. İki kupayı da kazanacak kadromuz ve gücümüz var'' yanıtını verdi.

Takım olarak defansif anlamda bir sıkıntıları olduğunu anlatan Emre, şöyle devam etti:

''İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hariç, takımımız, puan kaybettiğimiz diğer maçlarda gerçekten iyi mücadele etti. Ben bu sözleri hiç sevmem, ama topun canı olsa, ancak bu kadar istemezdi. Bursaspor, Manisaspor ve Diyarbakırspor maçlarından alabileceğimiz galibiyetler, şu anda bizi çok daha farklı noktalara getirebilirdi. Tabii futbolda bunlar var. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor, ama hiçbir şey için geç değildir. Önümüzde, bu sonuçları telafi edebileceğimiz çok maç var.''

''HİDDİNK'İN FAYDASI OLACAĞINA İNANIYORUM''

Emre, (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne Guus Hiddink'in getirilmesiyle ilgili görüşlerini açıklarken, ''Hiddink çok önemli bir isim, gittiği her milli takımda başarı yakalamış biri. Bu anlamda bakarsak, bize de faydası olacağına inanıyorum. Umuyorum çok önemli kararlar alıp, Türk futboluna katkı sağlar, çünkü kim gelirse gelsin, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyordu. Yeni neslin oluşması gerekiyor, en önemlisi geleceğin Türk Milli Takımını yaratması gerek'' dedi.



Sarı-lacivertli futbolcu, bu sene üniversite sınavına girip, ''Spor Yönetimi'' okumak istediğini, 4-5 sene daha Fenerbahçe'de futbol oynayıp, gelecekte Aykut Kocaman gibi yine Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevi yapmak istediğini bildirdi.

Emre, 30 yaşına geldiğini, artık gençlere öğüt verme aşamasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Genç sporculara şunu söylemek istiyorum; sadece günde 3-4 saatlerini ayırarak, bu kadar paralar kazanıp, tüm ailesine bakabilecekleri başka bir meslek var mıdır, bilemiyorum. Gençliği, toprak sahada oynayıp krampon temizleyerek geçmiş, spor malzemelerini annesi-babası yıkamış biri olarak, böyle parlak bir gelecek istiyorlarsa, çok çalışmalılar, çok inanmalılar. Hem psikolojik, hem fiziki anlamda kendilerini çok hazır tutmalılar. Çok kolay bir yol değil, ama sabrederlerse, çok çalışırlarsa, kendilerini ve ailelerini çok iyi bir gelecek bekliyor.''



Akşam antrenmanından notlar

Profesyonel Futbol Takımımız Turkcell Süper Lig 25. Haftası'nda Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı idman ile sürdürdü.

Takımımız Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı idmana koordinasyon, dar ve geniş alanda yapılan çift kale maçlar ile tamamladı.

Antrenmana hafif sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Lugano çıkmadı ve tesislerde tedavi gördü. Vederson soğuk algınlığı nedeniyle idmana katılmazken Uğur Boral da tesislerde bir çalışma yaptı.


Biraz sabır lütfen



Aykut Kocaman: Yeni bir sistemi oturtuyoruz. Bu nedenle bana ve kulübüme zaman gerekiyor. Herkesten anlayış bekliyoruz


F.bahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman, görevinin ne olduğunun anlaşılmamasından dolayı yakın çevresine sıkıntısını dile getirdi. Kocaman'ın, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistemi yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden bize zaman lazım. Herkes bana ve kulübüme karşı sabırlı göstermeli" dediği öğrenildi.

Transferde öncelikli görevin kendisinde olduğunun da altını çizen Kocaman, "Kulübün çıkarları doğrultusunda en iyisini yapmak amacındayız. Gerekli bilgi alışverişini sağlayıp, huzurlu bir çalışma ortamı meydana getirmenin mücadelesindeyiz. Dediğim gibi sabırlı olunursa, her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.



Fener'de Fransız ihtilali



Fenerbahçe'de gündeme adeta bomba gibi düşen Thierry Henry transferinde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Yedek kaldığı için Barcelona'dan ayrılmaya kararlı olan Fransız golcü konusunda Fenerbahçe'nin çok önemli mesafe katettiği belirtilirken, teknik direktör Christoph Daum'un da bu oyuncunun kadroya katılmasıyla birlikte yeni sezonda oyun sistemini değiştireceği kaydedildi. Sarı-lacivertli ekibi tek forvet oynattığı için eleştirilen Daum'un, yeni sezonda üç forvetli sisteme dönmek için şimdiden çalışmalara başladığı ifade edildi.

SEKS SKANDALI İÇİN SORGULANDIM!

Transferin gerçekleşmesi halinde Henry'yi hücum hattının solunda oynatmayı planlayan Alman hocayı en çok düşündüren konu, Güiza'daki belirsizlik. Daum eğer Güiza satılırsa, alınacak yeni santrforun Henry ile tam uyum sağlayacak oyun stilinde olmasını istiyor. Bu amaçla çalışmalarını sürdüren Daum, kafasındaki 4-3-3 sistemini uygulamak için en ideal futbolcuları bulmaya çalışıyor. Şimdilik sol kanat Henry'ye emanet edilecek gibi görünüyor. Sağ taraf için en önemli aday Dentinho. Merkezde yer alacak isim ise Güiza'ya bağlı.

DENTINHO GÖZALTINDA

Menajeri resmen açıkladı
Henry'nin F.Bahçe ile flört halinde olduğunu menajeri Jerome Anderson da kamuoyuna duyurdu. Anderson, iki gün önce football.fr adresli siteye yaptığı açıklamada "F.Bahçeli yöneticiler beni arayarak Henry'yi istedi" demişti. 32 yaşındaki Fransız futbolcunun, Barcelona ile sözleşmesi 2011'de sona eriyor.








--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hedefimize yaklasmak İstiyoruz, hedefimize yaklaşmak istiyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
"İkinci Münevver"in katil zanlısı suçunu itiraf etti tualim Güncel Haberler Aktuel 0 10.11.10 06:18
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, maçın hakemine "Fenerbahçe'nin uşağısın", "Sahtekar" Jaguar Fenerbahçe 0 19.04.10 11:45
Sağlam: " Maçın Fair-Play Ruhuyla Geçmesini Diliyorum" Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 03.03.10 17:55
Sağlam: " Taraftarımızla birlikte zoru kolaya çevirmek istiyoruz" Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 09.02.10 19:09
Çölaşan, kendi deyimiyle "Doğan ve kalfası Ertuğrul'u" anlattı. blue Yeni Çıkan Kitaplar-Kitap Tanıtımı 0 23.10.08 11:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2