tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
535

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.03.10, 09:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon10 Fenerbahçe

Ezeli eziyet



Ali Sami Yen'de zafer yine "Derbiler'in Efendisi" Fenerbahçe'nin oldu! Leo Franco yaktı, Volkan kurtardı! Daum, Rijkaard'a hocalık dersi verdi!


Ali Sami Yen Stadı'ndaki 'Dünya Derbisi'ni Fenerbahçe kazandı! Sarı Kanarya averajla 2. sıraya çıktı ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. Galatasaray, Leo Franco'nun çok büyük hatası nedeniyle zirve yarışında derin bir darbe almış oldu. Fenerbahçe'ye altın değerindeki 3 puanı kazandıran golü 70. dakikada Selçuk Şahin attı. Selçuk'un 35 metreden yaptığı süper vuruşta Franco, çok büyük bir hata yaptı ve Aslan'ın evinde avlanmasına neden oldu.'Derbiler Kralı' Fenerbahçe, 'dünyanın 5. büyük derbisi' olarak gösterilen dev maçı da kazanmasını bildi. 243 milyon euro'luk derbi nefesleri kesti. Galatasaray bu sezon Ali Sami Yen'de ilk yenilgisini aldı. Son 4 resmi maçında kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, dün de gol yemedi. 90+1'de Keita'nın süper şutunda köşeye giden topu Volkan inanılmaz bir refleksle kurtardı. Derbide kaleci farkı
ortaya çıkmış oldu. Yarışta büyük yara alan Cimbom, 4. sıraya düştü.


MAÇIN ANATOMİSİ

Bursaspor'un iki gün önce yenilmesiyle daha da önem kazanan derbiye G.Saray hızlı başladı. Henüz 6. dakika dolarken maçın 2-0 olması işten bile değildi. Daha sonra F.Bahçe toparlandı, oyuna ağırlığını koydu. Defansta geçit vermeyen, orta sahada Özer Hurmacı'nın hatta Vederson'un aksamasına rağmen iyi mücadele eden F.Bahçe, Selçuk ile aradığı golü buldu. Selçuk'un 35 metreden attığı, şut olarak çok düşük hızda üzerine (51 km) gelen topa Franco'nun müdahale edememesi de G.Saray'ın kaybetmesinin nedeniydi.

MAÇIN HAREKETİ
BAL YAPMAYAN ARI: G.Saray'ın çok şey beklediği Keita dün sadece gözlerimizin pasını sildi. 42. dakikada sol tarafta önünü kapatmaya çalışan Mehmet Topuz ve Özer'i geçen Keita tribünlerden alkış aldı. G.Saraylı oyuncunun en büyük şanssızlığı gol olabilecek bu pozisyonu Andre Dos Santos'un kesmesi oldu.

KADER ANI
VOLKAN ÇIKARDI:
İlk dakikada F.Bahçe kalesine yüklenen ama golü bulamayan G.Saray 90+1'de de Keita ile beraberlik şansını tepti. Keita'nın dönerek vurduğu yarım voleyi adeta uzayarak çıkardı. Volkan Demirel maç boyunca da tehlikeli gelişen G.Saray ataklarında iyi yer tuttu, hiç top sektirmedi.

MAÇIN HAKEMİ
CÜNEYT ÇAKIR: F.Bahçe'nin istemediği Cüneyt Çakır dün iki takımı da memnun edemedi. Yardımcılarının verdiği hatalı ofsayt kararlarına uyan Çakır tepki çekti. G.Saray'ın ilk yarıda Keita ile atağa kalktığı pozisyonda tam üç sarı-kırmızılı oyuncu ofsaytta olmasına rağmen yardımcısı da kendisi de görmedi.

MAÇIN TARTIŞMASI
PENALTI VAR MI?: Maçın uzatma dakikalarında G.Saray beraberlik için bastırırken Lugano ceza sahası içinde Dos Santos'u çekti. G.Saraylılar penaltı beklerken, hakem Cüneyt Çakır "Devam" kararı verdi.

HAYAL KIRIKLIĞI
SADECE ADI ASLAN: Derbiye damgasını vurdu, yaklaşık 30 metreden hem de çok sert olmayan şutu sektirdi ve takımını yaktı. Arjantinli kaleci Leo Franco daha sonra kendi taraftarı tarafından ıslıklandı.

MAÇIN YILDIZI
SELÇUK:
Emre ve Cristian'ın sakatlığında forma giyen Selçuk Şahin, maçın yıldızı olacağını ilk dakikalarda gösterdi. Müthiş savaşan, hiç pas hatası yapmayan Selçuk hem defansa yardım etti hem hücuma destek verdi. Attığı golde kaleci Leo Franco'nun hatası olsa bile Sami Yen'de alkışı en çok hak eden isimdi.

MAÇIN EN HEYECANLI DAKİKALARI
DAKİKA 1: Mustafa Sarp, Gökhan Gönül'ün hatasından topu kaptı, ceza sahasına girdi, Volkan ile burun buruna kaldı. Ortasına kimse dokunamadı.
DAKİKA 6: Dos Santos önce Santos sonra Lugano'dan sıyrıldı, sıfıra indi. Ortasını yakın mesafeden kafa vuruşuyla Bilica kornere attı.
DAKİKA 21: Gökhan Gönül'den topu çalan Giovani Dos Santos ceza alanına girdi. Servet'i gördü. Bu oyuncunun kötü şutu autla sonuçlandı.
DAKİKA 42: Keita sağ kanatta fırtına gibi esti. Topuz ve Özer'in başını döndüren çalımlar attı. Sert ortası Jo'ya gelmedi, Santos araya girdi.
DAKİKA 57: Hareketlenen Jo, soldan ceza alanına girip topu içeri kesti. Bomboş durumda bulunan Giovani Dos Santos'un vuruşu auta çıktı.
DAKİKA 70: Derbilerin sürpriz golcüsü Selçuk yaklaşık 35 metreden mükemmel bir füze çıkardı. Franco'nun da büyük hatası gol oldu: 0-1.
DAKİKA 84: Gelişen G.Saray atağında, Baros'un pasında ceza sahası dışında topla buluşan Elano kaleye şut atmayı denedi. Top yandan auta gitti.
DAKİKA 90+1: Sabri'nin ortasına ceza sahası içinde Keita mükemmel bir vole vurdu. Kaleye giren topu Volkan anlık bir refleks ile çeldi.
Fener'in Şahin'i



Bu sezonki ilk golünü atan Selçuk, geçen yıl da Cimbom'u yıkan gollerden birini kaydetmişti


70. DAKİKADA SAHNEDE
Selçuk Şahin, Galatasaray'ı yine boş geçmedi. Muhteşem bir şutla ezeli rakiplerini avlayan Fenerbahçeli futbolcu, attığı gol sayesinde aldıları 3 puanla şampiyonluk yolunda takımına çok büyük avantaj kazandırdı. 70'te yaklaşık 35 metreden sert bir şut gönderen Selçuk, kaleci Franco'nun bakışları arasında topu ağlarla buluşturdu.

DERBİLERİ ÇOK SEVİYOR

Bu sezonki ilk golünü kaydeden Selçuk Şahin, geçen sezon da ezeli rakipleri Galatasaray'ın ağlarını havalandırmıştı. Geçen sezon attığı üç golden ikisini derbilerde (Beşiktaş ve Galatasaray) kaydeden tecrübeli futbolcu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile biten karşılaşmada da beraberlik golüne adını yazdırmıştı.

Önemli adım



"İyi oynadık ve 3 puanı biz hak ettik. Artık bizi final maçları bekliyor. Şampiyonluk son hafta belli olur"


Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, yoğun bir mesaiyle hazırlandıkları Galatasaray maçında iyi oynadıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Hafta içindeki kupa maçına rağmen derbiyi düşündüklerini dile getiren Alman hoca, "Takıma bu maçla ilgili birçok bilgi verdik. Toplantılar yaptık. Sonuçta futbolumuzla fark yarattık ve galibiyete ulaştık" dedi.

OYUNCULARIMIN ESERİ
Orta alanda rakipten üstün olduklarını belirten Daum, kaleci Volkan'ın uzatmalardaki kurtarışını da 'olağanüstü' olarak yorumladı. "Kaybetsek yarıştan kopardık" diyen başarılı hoca, "Artık bizi final maçları bekliyor. Avantaj yakaladık ama daha yapacak şeylerimiz var" ifadesini kullandı. Daum ayrıca, "Her Fenerli bu galibiyetin tadını çıkarsın" dedi.

Tarihi alkış



G.Saraylılar, "Sayın Özhan Canaydın'ı saygıyla anıyoruz" yazılı pankartla sahaya çıkan F.Bahçe'yi ayakta alkışladı


Ali Sami Yen'deki derbi öncesinde tarihi anlar yaşandı. Maçın öncesinde iki takım da, geçen hafta hayata veda eden eski G.Saray başkanı Özhan Canaydın'ı anan pankartlar ile sahada yer alırken F.Bahçe'nin bu jesti G.Saray taraftarınca alkışlandı. Seremoni boyunca bu alkış daha da arttı ve Canaydın tüm stadın alkışıyla anıldı. F.Bahçeli taraftarlar da Canaydın'ı alkışlayanlar arasındaydı.

İŞTE EBEDİ DOSTLUK BU
G.Saray başkanlığına yeniden seçilen Adnan Polat da, Canaydın'ı ayakta alkışlayanlar arasındaydı. Merhum Canaydın, bir demecinde, tarihi dostluk adına F.Bahçe'nin Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlandığını görmek istediğini söylemişti. Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar, Özhan Canaydın'ın, G.Saray ambleminin arkasından gülen yüzü görünen dev boyutlarda siyah beyaz fotoğrafını açtı.

















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
fenerbahce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe Duvar Kağıtları 2012 - Fenerbahçe Wallpaper ASYA Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 1 22.04.15 14:39
Fenerbahçe Şampiyonluk Marşı 2014 - Ölümsüz Fenerbahçe 2014 Fenerbahçe Marşı ASYA Fenerbahçe 0 27.04.14 22:27
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Yarı Final İkinci Maçı Sonucu - Benfika Fenerbahçe Maç So Kartal Fenerbahçe 0 02.05.13 13:40
Fenerbahçe Ekrankoruyucular-Fenerbahçe Wallpaper Mavi Lord Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 5 30.09.12 13:05
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Ankaragücü maçı sonrası Fenerbahçe' Jaguar Fenerbahçe 0 13.12.09 13:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2