tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
"Beşiktaş Maçı Sezonun Özeti”
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
938

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.04.10, 18:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon "Beşiktaş Maçı Sezonun Özeti”

"Beşiktaş maçı sezonun özeti”


Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, FBTV'de Yasir Kaya'nın sunduğu Feneronline programında taraftarlardan, takım arkadaşlarından ve spor yazarlarından gelen soruları yanıtladı. Andre Santos'a yöneltilen sorular ve verdiği cevaplar şöyle:

Beşiktaş derbisiyle ilgili görüşleri nedir?

Bu maç bütün bir sezonun, bizim için bir özeti. Sezon başında şampiyonluk hedefliyorduk ve bu hedef doğrultusunda hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Bu maçı kazanıp şampiyonluk iddiamızı pekiştirmek istiyoruz. Bütün sezonun emeğinin boşa gitmemesi için kazanmak zorundayız. Buradan taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Sezon başından beri hava şartları ve takımın durumu ne olursa olsun bizi destekliyorlar. Bizi bu maçta da desteklesinler, bize ruhlarını isteklerini göstersinler. Biz takım oyuncuları olarak bu maçı alacağımıza inanıyoruz. Bir festival havasında taraftarlarımız stadı süsleyip bizi desteklesinler. Biz saha içinde görevimizi yerine getireceğiz ve bu maçtan şampiyonluktaki iddiamızı daha da güçlendirerek çıkacağız. Bu maçı alıp şampiyon olmak istiyoruz.

Brezilya'daki derbiler mi yoksa Türkiye'deki derbiler mi daha ateşli?
Brezilya'nın en büyük derbilerinde forma giydim ama Fenerbahçe formasıyla oynadığım Galatasaray derbisini çok farklı bir yere koyuyorum. Kariyerimde oynadığım en büyük maçlardan biriydi. Dünya derbileri içinde kesinlikle 1 numara. Hafta başından itibaren derbinin atmosferini tesislerde, dışarıda, restoranda kısacası her şerde hissediyorsunuz. Bu yüzden bugüne kadar oynadığım en büyük derbi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisiydi diyebilirim.
Andre Santos nasıl bu kadar rahat çalım atıyor?
Brezilya'da küçük yaşlardan itibaren Futsal adı verilen salon futbolunu oynanıyor. Ben de uzun yıllar Futsal oynadım. Salon futbolu çok hızlı olduğu ve teknik gerektirdiği için kendimi salon futbolunda bu yönde çok geliştirdim. Brezilyalı futbolcular tekniklerini salon futboluyla mükemmelleştirirler.
Andre Santos'a göre Brezilya Ligi mi, Türkiye Ligi mi daha tutkulu?
Brezilya ve Türkiye futbolu büyük benzerlikler taşıyor. Burada da Brezilya'da da şampiyonluk mücadelesi veren takım sayısı oldukça fazla.Taraftarların takımlarına bağlılığı konusunda, tutku konusunda Türk taraftarlar Brezilya'daki taraftarlara göre bir adım önde. Bunu hayranlıkla izliyorum.
Selçuk Yula'nın sorusu: Andre Santos Fenerbahçe'ye gelirken beklentileri neydi? Ne umdu ne buldu?
Fenerbahçe'den ilk teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Brezilya'da transfer görüşmelerim sırasında Sayın Cihan Kamer ve Sayın Aykut Kocaman bana Fenerbahçe'nin büyüklüğünü zaten anlatmışlardı. Fenerbahçe'ye gelmekle ne kadar doğru karar verdiğimi gelince daha iyi anladım.Kısa sürede kariyerimde doğru bir adım attığımı gördüm. Burada herkes yeni gelenlere kucak açıyor. Taraftarların ilgisini ve bizim başarımız için her şeyi yapan başkanımızın yaklaşımlarını da görünce çok mutlu oldum. Fenerbahçe'nin tarih yazacağı başarılarında pay sahibi olmak istiyorum. İstanbul'da olduğum için Fenerbahçe'de olduğum için çok mutluyum.
Andre Santos Fenerbahçe'yi 3 kelimeyle nasıl özetler?
Kazanan bir kulüp, müthiş imkanlara sahip bir kulüp ve müthiş tesisler…

Fenerbahçe formasıyla unutamadığı ve unutamayacağı maç hangisi?
Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktığım ilk maçımı ve Galatasaray'la Ali Sami yen'de oynayıp 1-0 kazandığımız maç şu ana kadarki unutulmazlarım.
Emre Belözoğlu'nun sorusu: Bir Brezilyalı olarak Türkiye'de uyum sorunu yaşadı mı?
Ben Emre'ye İtalyanca Papito derim. Anlamı saygı duyulması gereken kişi yani Baba demek. Gördüğüm en yetenekli Türk futbolcu Emre'dir. Soruya gelince Türkiye'de taraftarların ve kulübün bana olan ilgisi beni büyüledi. İlk maçlardan itibaren gollerimi atmaya başlayınca da üzerimdeki baskı ortadan kalktı.Dolayısıyla çok fazla uyum sorunu yaşamadım.
Andre Santos gol attıktan sonra genellikle sol bileğini öpüyor. Sebebi nedir?
Sol bileğimde bir dövme var. Dövmede benim ve kız arkadaşımın baş harfleri var. O yüzden gollerden sonra sol bileğimi öpüyorum.
Andre Sntos performansının ne kadarını sergiliyor?
Sezon başında gerçek mevkiim olmayan bir yerde oynuyordum. Rakipler benim oyun stilimi çözdükten sonra bu bölgede kendime fazla alteratif geliştiremiyordum .Ancak hocamız Daum'un verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Bu her zaman da böyle olacak. Ben profesyonel bir futbolcuyum ve bana saha içinde ne görev verilirse bunu elimden gelen en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışırım. Ama bir süre sonra gerçek mevkiim olan sol bek pozisyonuna döndükten sonra performansımın her maç biraz daha arttırdığına inanıyorum.
Mehmet Topuz'un sorusu: Andre Santos Dünya Kupası'nda oynayacak mı?
Bunu net şekilde ben de bilmiyorum. Bu konuda net bir işaret de yok. Sadece kadro açıklandığında bunu ben de öğreneceğim. Benim artık yapmam gereken Fenerbahçe formasıyla sahaya en iyisini koyup milli takım için çağırılmayı beklemek. Ben olsam da olmasam da Brezilya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanma şansı yüzde 90'dan fazladır.
Brezilya Milli Takımı'ndan Fenerbahçe'de birlikte oynamak isteyeceği oyuncu kim olurdu?
Kaka ya da Robinho'nun Fenerbahçe'de oynamasını isterdim
Bekir İrtegün'ün sorusu: Andre Santos Dünya Kupası'nın Güney Afrika'da olmasını nasıl değerlendiriyor?
Geçen yıl Konfederasyon Kupası'nda Güney Afrika'da oynamıştım. Futbol tutkusu yüksek bir ülke. Altyapısıyla şehirleriyle stadlarıyla Güney Afrika'nın doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Kupa mevsiminde havalar soğuk olacak ama yine de bence doğru tercih.
Andre Santos için forma numarası "27"nin önemi nedir?
Corinthians'da da 27 numaralı formayı giyerdim. Bu formanın bana şans ve başarı getirdiğine inanıyorum. Bu yüzden 27 numara benim için özel.
Andre Santos'un hayatında en mutlu ve üzüntü yaşadığı anlar neler?
Profesyonelliğe ilk adım attığım zamanki mutluluğumu anlatamam. Hayatımdaki en mutlu gün oydu. En üzüldüğüm gün ise ailemden ayrılmak zorunda kalmamdı.Türkiye'ye gelirken ailemi geride bırakırken onlarla vedalaşmam beni üzmüştü.
Andre Santos Türkçe öğreniyor mu? Hangi kelimeleri biliyor?
Gün içinde sık kullanılan bazı kelimeleri biliyorum. Günaydın, afiyet olsun, iyi akşamlar gibi. Ama iki yıl içinde Türkçe konuşmaya başlayacağım. Bir de en çok duyduğum kelime telefonla birini aradığımda karşıdan gelen ses: "Aradığınız numaraya şu an ulaşılamıyor"
Andre Santos'un takımda en çok vakit geçirdiği oyuncular kimler?
Cristian'la biraz da fazla zaman geçiriyorum. Çünkü hem Fenerbahçe'ye birlikte geldik hem de onun eşiyle benim kız arkadaşım çok iyi arkadaş. Hiçbir takım arkadaşımı birbirinden ayıramam, hepsini çok seviyorum ama Cristian'la biraz daha fazla vakit geçirdiğimi söyleyebilirim.
Neden müzik dinlemek için çok büyük kulaklık tercih ediyor?
Çünkü büyük kulaklık sayesinde dışarıdan başka ses duymuyorum. Böylece çevremdeki sesleri duymayarak sadece müziğe konsantre oluyorum. Müzik benim için bir motivasyon kaynağı. Ben yaptığım işi neşe içinde yapmak isteyen biriyim.Müzik dinleyerek rahatlıyor ve futbola iyi şekilde motive oluyorum. Maça giderken ya da maç öncesinde müzik dinleyerek kendimi daha iyi hissediyorum.
Vederson'un sorusu: Futbol kariyerine uzun süre devam edecek mi yoksa mankenlik mi yapacak?
Antrenmana gelirken veya normal yaşantımda tarz giyinmeyi seviyorum. Vederson bana sürekli bu konuda takılıyor. Elbette böyle bir düşüncem yok ben futbolda başarılı olmak istiyorum.
Deivid de Souza'nın sorusu: Futbol kariyerine devam edecek mi yoksa menajer olup Tita'yı mı transfer edecek?
Fenerbahçe'ye yeni transfer olmuştum. Antalyaspor maçı öncesi Tita ile sohbet ederken ona sözleşmesinin ne zaman biteceğini sormuştum.Takım arkadaşlarım bu yüzden bana çok takılmışlardı. Bu yüzden bana bu soruyu soruyor ama şunu söyleyebilirim ben futbolculuğa uzun süre devam etmek istiyorum. Deived biliyorum ki teknik direktör olmak istiyor.Ona kendi yolunda başarılar dilerim.
Andre santos'a göre dünyanın en iyi onbiri nedir?
Julio Cesar-Alves-Lucio-Lugano-Andre Santos-Xavi-İniesta-Kaka-Messi-C.Ronaldo-Drogba

--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
besiktas, maci, ozeti”, sezonun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kasımpaşa Beşiktaş Maçı Tekrar Oynanacak Kartal Beşiktaş 0 12.01.14 17:33
Galatasaray Beşiktaş Maçı muhtemel 11'leri ASYA Futbol 0 26.02.12 15:15
İsmi Semâda “Ahmed”, Yerde “Muhammed” Olan EZEL Dini Şiirler-İlahiler 0 07.08.11 23:07
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, maçın hakemine "Fenerbahçe'nin uşağısın", "Sahtekar" Jaguar Fenerbahçe 0 19.04.10 11:45
Gelecek Korkusu "Şok" - Alvin TOFFLER/Kitap Özeti Okyanus Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.01.09 03:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2