tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Aykut Kocaman İtiraf Etti
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
668

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.09.10, 10:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Aykut Kocaman İtiraf Etti

Sonunda! Kocaman itiraflar

F.Bahçe Tv'de yayınlanan “Teknik Analiz” programında soruları yanıtladı.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de 5 maçta aldıkları 2'şer galibiyet ve mağlubiyet ile 1 beraberlik sonucunda elde edilen 7 puanın Fenerbahçe için kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan “Teknik Analiz” programında soruları yanıtlayan Kocaman, sarı-lacivertli ekibin ligin ilk 5 haftasında aldığı sonuçların rakamlarla ifade edilmesi üzerine, “5 maç, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet 1 beraberlik 7 puan, Fenerbahçe için tabi ki kabul edilebilir bir durum değil” dedi.
Sezon başından bu yana hazırlık maçlarıyla birlikte 13 maç yaptıklarını, ortaya çıkan tablonun beklentisinin çok altında olduğunu belirten Kocaman, şöyle konuştu: “Çok net olanı söyleyelim. 13 maç yaptık. 4'ü hazırlık maçıydı, 4'ü Avrupa kupalarında, 5 tane de ligde. 13 maçta takımımızın aldığı 6 mağlubiyet var yanılmıyorsam. Son Beşiktaş'tan yediğimiz golle yediğimiz gol sayısı da 20 oldu diye biliyorum. 13 maçta 20 gol, 6 mağlubiyet, 4 galibiyet yeterli değil. Her şeyden önce bırakın teknik sorumluluğu, teknik direktörlüğü, bir taraftar olarak ve sempatizan olarak dışarıdan baktığımızda yeterli bir tablo değil. Benim açımdan da biraz beklentimin, düşündüklerimin çok altında bir tablo. Böyle olmamalıydı. Ne futbolcu kalitemiz, ne bütün kulübün organizasyonu, evet sporda zaman zaman istenmeyen şeyler olabilir bunu bir tarafa koyalım ama burada olmaması gerekiyordu. Bu gerçekle karşı karşıyayız, bundan sonra nasıl hareket etmeliyiz, nereye doğru götürmeliyiz esas bunların planını programını yapmak zorundayız. Benim de öncelikle işim bu.”
Fenerbahçe'den beklentilerin büyük olmasıyla ilgili bir soru üzerine Kocaman, “Olumlu tarafından bakılırsa, başlarken şahsıma dönük bir güvenin ifadesiydi herhalde bu şekilde olması. Ama futbolun gerçekleri olarak baktığınız zaman da tabi ki kısa zamanda çok
yapabilmek çok kolay bir şey değil. Oluyorsa da yanlıştır aslında” dedi.

“TAKIMIMIZ YAVAŞ OYNAYAN BİR TAKIM...”

Fenerbahçe'nin son 3 sezondur şampiyon olamadığını, şampiyonluğu son maçta kaçırdıkları geçen sezonun herkeste çok derin bir tahribat yarattığını ifade eden Kocaman, sarı-lacivertli ekibin istediği seviyeye geleceğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Sezona başlarken ana amacımız bunları çevirmekti. Verdiğim mesajlarda şunu söylemeye çalıştım: Bir takım şeyleri değiştirmek gerekiyor, yavaş yavaş ya da hızlı bir şekilde. Takımımız yavaş oynayan bir takım. Son birkaç senedir tempo olarak belli bir seviyeye maçın bazı bölümlerinde çıkabilen bir takım. Bunu artırması gerekiyor. İkincisi oynadığımız alanın biraz daha merkezde bir alan olduğunu, Fenerbahçe takımının, ülkenin en büyük takımının, oynadığı oyunun biraz daha rakip takımın sahasına yakın olması gerektiğini söylemeye çalıştım. Hep bu mesajları vermeye çalıştım. En büyük ihtiyaç duyduğumuz şey, birincisi tabii ki her şeyde ve her şeyde olduğu gibi zaman çok önemli. Tabii ki bunları yaparken insanlar bir taraftan da sonuçlara bakıyorlar, haklı olarak. Bunlar olacak, ben burada olduğum sürece çok net bir şekilde söylüyorum, bu takım buraya doğru gidecek. Biraz daha önde oynayan, biraz daha agresif olan, her maçı hemen hemen aynı kaliteye yakın bir şekilde oynayan bir takım haline doğru gidecek. Bu konuda hiç geri dönüşüm yok. Fenerbahçe bu kadar yatırım yapıyorsa bugünkü oyunun ana şartlarından bir tanesi bu. Daha enerjik oyuncular, bu enerjilerini sahaya sürekli yansıtan oyuncular ve her maça
yüksek
tempoyu ilave eden oyuncular olarak devam edeceğiz. Sonuç desteği olmadığı zaman söylenenlerin ve yapılan pek çok şeyin ayakları havada kalıyor.”

Takımın kondisyonunun yetersizliği yönünde eleştirilerle ilgili düşünceleri sorulan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, yeni sezona başlarken oynama ihtimali diğer arkadaşlarına göre biraz daha az olacağı düşünülen bir grupla uzun süre antrenman yaptıklarını söyledi. Kocaman, şu anda oynayan grubun çoğunluğunun, hazırlık çalışmalarının ikinci hatta üçüncü bölümden itibaren takıma katıldığını, sakatlık sorunlarının da yaşandığını belirterek, “Bunlar olaylardı, gerçeklerdi yaşandı. Yaşanırken çözümler üretmemiz gerekiyordu. O çözümlerde de bizim açıkçası yeterli çözümleri üretemediğimiz gözüktü” diye konuştu.

“KLİŞELERDEN KURTULAMIYORUZ MAALESEF”

Her şeyin sonuçlar üzerinden yorumlandığını, son dakikada yenilen gol ya da ikinci yarıda öndeyken biraz geri çekilme olduğu zaman bunun sebebinin kondisyon sorununa bağlandığını ifade eden Kocaman şunları kaydetti: “Klişelerden kurtulamıyoruz maalesef ülkemizde. Her şey en başa sonuca dönüyor. Young Boys ve PAOK maçlarında fırsat ayağımıza geldi. Trabzonspor maçı için de birtakım şeyler söylenebilir. Ancak Kayserispor maçını bir yere koymak lazım. O maç için söylenecek, anlatılacak bir şey yok. Bütün bu oyunlarda sonuçlar bu tarafa da dönebilirdi, diğer tarafa da dönebilirdi. Bizim tarafımıza dönseydi, aslında takımın çok yüksek kondisyona sahip olduğundan bahsedileceğini tahmin ediyorum. Belki yanılıyoruz. Burada bazı şeyleri görmüş olmasam, belki dışarıdan olsam bende buna katılabilirdim ama bunlar çok basmakalıp değerlendirmeler, gerçekle uzaktan yakından alakası yok.”

“ŞANS BİZİMLE BERABER DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Şanssız olduğunuzu ve şanssız bir süreç yaşadığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna, özetle şu yanıtı verdi: “Kontrol edebileceğimiz ne kadar faktör varsa bunları yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan arkaya kalan şeyler de şans veya tesadüf dediğimiz şeyler oluyor. Şans pek bizimle beraber değil gibi görünüyor. Evet bunları tabii ki yaşıyoruz, sportif anlamda söylüyorum, hayattayız ve bütün olanca gücümüzle mücadelemize ve o şansı tekrar kendi yanımıza çekebilmek için çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ama bugüne kadar başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bir taraftan da doğruları biraz daha artırarak şansın rolünü biraz daha azaltmaya çalıştığımızı söyleyebilirim.”

KASIMPAŞA MAÇI YORUMU

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa ile yapacakları maça kırılma maçı olarak bakıp bakmadığı sorulan Aykut Kocaman, Kasımpaşa maçının, Beşiktaş maçı gibi bıçak sırtı gibi göründüğünü belirterek, şunları söyledi: “Kasımpaşa şu anda geçen seneden kalan gücünde görünmüyor. Problemli başladılar gibi görünüyor. Onlar Fenerbahçe maçını bir fırsat olarak görecekler. Ama biz Kasımpaşa maçını en az onlar kadar, daha fazla, doğru sonuçlara doğru bir fırsat olarak göreceğiz, görmek zorundayız. Şahsım değil, bütün Fenerbahçeli futbolcular bu şekilde yaklaşacaklar, yaklaşmak zorundalar.”
İstediği futbolun sahaya ne zaman yansımasını beklediği sorulan Kocaman, beklentilerinin yüksek olduğu oyuncuların takıma dönmeye başladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha fazla antrenman yapmaya başladık. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında alınacak sonuçlar bunu fazlasıyla etkileyen faktör. Ana oyuncuların, oynama sürekliliğinin yüksek olmasını beklediğimiz, bu oyunu daha iyi oynayacağını düşündüğümüz oyuncuların takıma dönmesi, daha fazla antrenman yapması ve arkasından alınacak 2 tane galibiyet, artık yavaş yavaş rüzgarı arkasına alacağımız dönemi getirecek gibi görünüyor.”
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
aykut, etti, kocaman, İtiraf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Aykut Kocaman Hayatı (Biyografisi) Güllü Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 23.06.17 16:40
Aykut Taşkın Biyografisi - Aykut Taşkın Hayatı - Aykut Taşkın Kimdir? Başak Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 09.03.13 00:26
Aykut İsminin Anlamı ve Açıklaması - Aykut Adının Anlamı ve Açıklaması - Aykut İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 30.11.12 21:57
Rüyada İtiraf Etmek Görmek - Rüyada İtiraf Etmek Görmek Açıklaması ve Yorumu - İtiraf Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.11.12 00:36
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Sonunda Patladı. Jaguar Fenerbahçe 0 16.12.10 19:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2