tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Galatasaray-1:fenerbahçe-2
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1198

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.03.11, 08:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Galatasaray-1:fenerbahçe-2

Aslan'a gülmek haram

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti ve galibiyet serisini 10 maça çıkarttı. Galatasaray ise ezeli rakibine yenilerek yeni stadındaki ilk yenilgisini aldı ve kötü gidişatı sürdürdü....

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN

Maçta ilk tehlikeli atak ise Fenerbahçe'den geldi. 12. dakikada ceza sahası sağ çaprazında pozisyon bulan Gökhan Gönül, buradan çok sert vurdu, top az farkla üstten dışarıya gitti.

VE GOL GELDİ

Karşılaşmanın 14. dakikasında Galatasaray, Kazım'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Santos'un korner çizgisinin hemen önünde kaptırdığı topta Kazım, sağ çaprazdaki Baros'a verdi pasını. Baros, Lugano'yu geçtikten sonra şutunu çekti. Volkan'dan dönen top Kazım'ın önünde kalırken, sarı-kırmızlı oyuncu bekletmeden vurdu ve takımın 1-0 öne geçirdi.

Kazım attığı bu golle, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye ilk golü atan oyuncu olarak da tarihe geçti.

KAZIM'DAN TEPKİ ÇEKEN HAREKET

Takımını öne geçiren golü atttıktan sonra Kazım, Fenerbahçe yedek kulübesine yöneldi. Daha önce formasını giydiği takımın yedek kulübesinin önünden geçerken Kazım, el-kol hareketleri yaptı ve sarı-lacivertlilerin tepkisini çekti. Bu pozisyondan sonra Fırat Aydınus, Kazım'a sarı kart gösterdi.

İKİNCİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Kazım, golden yaklaşık 10 dakika sonra ikinci kez fileleri sarsma şansı yakaladı. Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topta pozisyon bulan Baros, sağdan bindirme yapan Kazım'ı gördü. Ceza sahası sağ çaprazından vuran Kazım'ın şutu yan ağlarda kaldı.

ÜST ÜSTE SARI KARTLAR

Maçın tansiyonunun arttığı dakikalarda iki takımda da oyuncular sarı kart gördü. 28. dakikada Galatasaray'ın atağa kalktığı sırada yaptığı faulden dolayı Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gördü. Sarı-kırmızılılarda ise 30. dakikada Mehmet Topuz'a faul yapan Servet, 31. dakikada ise Niang'ı düşüren Gökhan Zan sarı kart gören oyuncular oldu.

ÖZER - NEILL GERGİNLİĞİ

İlk yarının son dakikalarına doğru Özer Hurmacı'yla Neill arasında bir gerginlik yaşandı. 40. dakikada Fenerbahçe'nin atağa kalkacağı sırada Özer ile Neill'in girdiği mücadelenin ardından iki oyuncu da birbirinin üzerine yürüdü. Bu pozisyonda maçın hakemi Fırat Aydınus araya girdi ve tansiyonun daha fazla büyümesine izin vermedi. Özer ise hakeme yaptığı itirazlardan dolayı sarı kart gördü.


GALATASARAY TARAFTARI REKOR KIRDI

Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe derbisinde rekor kırdı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla bir spor müsabakasında ulaşılan en yüksek ses seviyesine ulaştı.

Daha önce 1 Ekim 2000'de Denver'daki Mile High Stadı'nda Denver Broncos ile New England Patroits arasında oynanan Amerikan futbolu maçında ulaşılan 128.7 desibellik rekor, Galatasaray taraftarı 131.76 desibele ulaşarak kırdı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

SERVET ATTI AMA...

Galatasaray tribünleri 57. dakikada ikinci golün sevincini yaşadı fakat fileleri sarsan top 'gol' değeri kazanmadı.

Sol kanattan yapılan ortaya Servet arka direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Maçın yardımcı hakemi bayrağını kaldırınca Fırat Aydınus düdüğünü çaldı ve ofsaytı belirledi.

KAZIM ÇIKTI ARDA GİRDİ

Galatasaray'ı öne geçiren golü atan Kazım, ikinci yarıda oyundan alındı. Karşılaşmanın 61. dakikasında Kazım çıkarken, oyuna giren isim ise Arda Turan oldu.

NIANG SAKATLANDI STOCH GİRDİ

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Niang, 70. dakikada ceza sahası önünde bulduğu pozisyonda şut çekmek isterken rakip takım oyuncusuna vurdu. Bu pozisyonda bir sakatlık geçiren Niang maça devam edemedi ve 73. dakiakda yerini Stoch'a bıraktı.

VE SEMİH'İN GOLÜ...

Fenerbahçe, 75. dakikada 'Nöbetçi Gölcü'süyle bulduğu golle beraberliği yakaladı. İkinci yarıda Selçuk'un yerine oyuna giren Semih, 75. dakikada attığı kafa golüyle skoru 1-1'e getirirken, ligdeki gol sayısını da 9'a çıkarttı.

BİR OFSAYT DAHA...

Galatasaray, maça denge geldikten 1 dakika sonra Fenerbahçe filelerini bir kez daha sarstı. Arda'nın pasında Yekta topu ağlara gönderirken, bu şut da ofsayt gerekçesiyle 'gol' değeri kazanmadı.

ÖZER BOŞ KALEYE ATAMADI

Sarı-lacivertliler, eşitliği yakaladıktan sonra ikinci gole çok yaklaştı. 78. dakikada Santos'un sol çaprazdan orta-şut karışımı gönderdiği topta arka direkte topla buluşan Özer, topu boş ağlar yerine yan ağlara gönderdi.

SON SÖZÜ ALEX SÖYLEDİ...

Ve maçın son sözünü söyleyen isim ise Alex de Sozua oldu. 87. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde kafayı vuran Alex, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 2-1

Alex attığı bu golle ayrıca Süper Lig'deki gol sayısını da 19'a yükseltti.



MAÇIN 90 DAKİKASI


90' Dakika :Galatasaray'da Baros maç bitiminden sonra hakeme itiraz ettiği için direkt Kırmızı Kart gördü.

90' Dakika :Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğü çalıyor. Fenerbahçe deplasmanda 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 60'a yükselterek liderliğini sürdürüyor.

90' Dakika :Galatasaray atağında Culio ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

90' Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi kaleye sert vurdu ama top kaleci Zapata'da kaldı.

90' Dakika :Galatasaray atağında Gökhan Zan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

89' Dakika :4. Hakem Aytekin Durmaz maçın sonuna 4 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

88' Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 10 numarayla Alex Giren oyuncu 4 numarayla Bekir

87' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.

85' Dakika :Galatasaray atağında Arda sağ kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

84' Dakika :Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 25 numarayla Yekta, Giren oyuncu 18 numarayla Ayhan

82' Dakika :Galatasaray atağında Arda sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma topu uzaklaştırdı.

81' Dakika :Galatasaray atağında Kewell sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

80' Dakika :Galatasaray atağında Yekta sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma topu uzaklaştırdı.

78' Dakika :Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Andre Santos sol çaprazdan kaleye sert vurdu Özer arka direkte auta giden topa dokundu ama top yan ağlarda kaldı.

76' Dakika :Galatasaray gole çok yaklaştı. Arda ceza sahası içine arapasını verdi, Yekta topla buluştu kaleye sert vurdu top ağlarla buluştu ama hakem Yekta için ofsayt kararı vererek golü geçersiz saydı.

75' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.

73' Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 7 numarayla Niang Giren oyuncu 11 numarayla Stoch

72' Dakika :Galatasaray'da Culio gördüğü bu sarı kartla haftaya cezalı duruma düştü.

71' Dakika :Galatasaray'da Culio rakibi Gökhan Gönül yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

70' Dakika :Galatasaray'da Baros ofsayt düdüğünden sonra topa vurduğu için Sarı Kart gördü.

68' Dakika :Galatasaray atağında Arda sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

67' Dakika :Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 28 numarayla Stancu Giren oyuncu 99 numarayla Kewell

66' Dakika :Galatasaray'da Kewell oyuna girmek için hazırlanıyor.

65' Dakika :Galatasaray atağında Culio sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Stancu yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.

63' Dakika :Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan topla ceza sahası içine girdi ama öncesinde hakem Andre Santos'un topu elle aldığına karar verdi.

62' Dakika :Galatasaray atağında Stancu sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top taca çıktı.

60' Dakika :Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 80 numarayla Kazım Kazım Giren oyuncu 10 numarayla Arda

58' Dakika :Galatasaray atağında Neill ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

57' Dakika :Galatasaray atağında Baros topla beraber ceza sahası içine yöneldi ama savunma araya girerek topu kazandı.

56' Dakika :Galatasaray'da Culio sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

55' Dakika :Galatasaray atağında Cana ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ve kaleci Volkan güçlükle topu üstten kornere çeldi.

54' Dakika :Fenerbahçe atağında Özer sol kanata atılan topa hareketlendi ama savunmada Gökhan Zan araya girerek topu taca gönderdi.

53' Dakika :Galatasaray'da Kazım Kazım'ın tedavisi tamamlandı ve maç devam ediyor.

52' Dakika :Galatasaray'da Kazım Kazım bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.

51' Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası dışından kaleye yerden sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

49' Dakika :Galatasaray atağında Culio sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

48' Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

47' Dakika :Fenerbahçe atağında Semih ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

46' Dakika :Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 21 numarayla Selçuk Giren oyuncu 23 numarayla Semih

46' Dakika :Fenerbahçe hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

45' Dakika :Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona eriyor.

44' Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama top kaleci Zapata'da kaldı.

42' Dakika :Galatasaray atağında Stancu sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

41' Dakika :Fenerbahçe'de Özer Hurmacı hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.

39' Dakika :Fenerbahçe atağında Niang sağ kanata doğru pasını verdi, Gökhan Gönül hareketlendi ama top doğrudan taca çıktı.

37' Dakika :Galatasaray atağında Cana ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

35' Dakika :Fenerbahçe'de Alex serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

34' Dakika :Fenerbahçe atağında Alex topla birlikte ceza sahası içine yöneldi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.

33' Dakika :Fenerbahçe'de Alex ceza yayı üzerinden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top az farkla üstten auta çıktı.

32' Dakika :Galatasaray'da Gökhan Zan rakibi Niang'a yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

31' Dakika :Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Niang hareketlendi ama Gökhan Zan tarafından ceza yayı içinde düşürülünce hakem serbest vuruş kararı verdi.

30' Dakika :Galatasaray atağında Yekta ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Volkan'a geldi.

29' Dakika :Galatasaray'da Servet rakibi Mehmet Topuz'a yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

28' Dakika :Fenerbahçe'de Selçuk rakibi Yekta'ya yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

27' Dakika :Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

26' Dakika :Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine arapasını verdi, Özer arka direkte gelişine sert vurdu ve kaleci Zapata son anda köşeden topu kornere çeldi.

25' Dakika :Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine arapasını verdi ama top kaleci Zapata'da kaldı.

23' Dakika :Galatasaray atağında Neill sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Culio yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.

21' Dakika :Galatasaray gole çok yaklaştı. Baros çalımlarla ceza sahası önüne geldi, sağ kanattan hareketlenen Kazım Kazım'a pasını verdi, Kazım Kazım gelişine sert vurdu ve top az farkla yandan auta çıktı.

19' Dakika :Fenerbahçe atağında Niang sağ kanattan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

17' Dakika :Fenerbahçe atağında Niang sağ kanattan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.

16' Dakika :Galatasaray'da Kazım Kazım golden sonra aşırı sevinç gösterince Sarı Kart gördü.

15' Dakika :Galatasaray atağında Culio ceza sahası içine kafayla topu indirdi, Baros topla buluştu ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.

13' Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Galatasaray Kazım Kazım'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Kazım Kazım sağ kanatta Andre Santos'un hatasında topu kazandı, ceza sahası içine girdi, Baros'a pasını verdi Baros sert vurdu kaleci Volkan topu çeldi sonrasında Kazım Kazım altıpas önünde dönen topa sert vurdu ve top kaleci Volkan'ın altından ağlarla buluştu.

12' Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine girdi, kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

11' Dakika :Fenerbahçe atağında Alex orta alanda topu aldı ama Cana'nın müdehelesi ile yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.

10' Dakika :Galatasaray'da Stancu sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Neill yükseldi kafayı vurdu ama öncesinde hakem Neill'ın Andre Santos'a faul yaptığına karar verdi.

8' Dakika :Galatasaray atağında Yekta ceza sahası içine yerden pasını verdi, Baros hareketlendi ama savunmada Yobo araya girerek topu taca gönderdi.

7' Dakika :Galatasaray atağında Culio sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

6' Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama top savunmada Servet'te kaldı.

4' Dakika :Fenerbahçe atağında Niang sağ kanata pas vermek istedi ama savunmada Gökhan Zan araya girerek topu uzaklaştırdı.

3' Dakika :Galatasaray atağında Kazım Kazım sağ kanattan topla çizgiye indi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

2' Dakika :Fenerbahçe atağında Özer sol kanattan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama savunmada Neill araya girerek topu uzaklaştırdı.

1' Dakika :Karşılaşma Galatasaray'dan Baros'un vuruşuyla başlıyor.

0' Dakika :Galatasaray ve Fenerbahçe şu anda sahaya çıkıyor.

0' Dakika :Galatasaray ve Fenerbahçe şu anda sahaya çıkmak için koridor girişinde bekliyorlar.

0' Dakika :Her iki takım son taktikleri almak için soyunma odasına girdiler.

0' Dakika :Her iki takımda şu anda ısınmak için sahaya geldiler.

0' Dakika :Fenerbahçe ise karşılaşmaya kalede Volkan Demirel; Defansta Gökhan, Yobo, Lugano, Andre Santos; Orta Sahada Özer, Selçuk, Cristian, Mehmet Topuz; Forvette ise Alex ve Niang 11 ile başlayacak.

0' Dakika :Galatasaray karşılaşmaya kalede Zapata; Defansta Neill, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta; Orta Sahada Kazım, Yekta, Cana, Culio, Stancu; Forvette ise Baros 11 ile başlayacak.

0' Dakika :Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe 57 puanla 1. , Galatasaray ise 33 puanla 11. sırada bulunuyor.

0' Dakika :Spor Toto Super Lig 2010 - 2011 Sezonu 26.hafta açılış karşılaşmasında Türk Telekom Arena Stadında Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geliyor.















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 19.03.11, 11:29   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3363
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
92 Mesajına 232 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow --->: Galatasaray-1:fenerbahçe-2

Fenerbahçenin kazanıp şampiyon olması daha mantıklı bence. Çünkü Avrupa Kupalarında İstanbul takımları Anadolu takımlarından daha başarılı. Şampiyon olan Anadolu takımlarının şampiyonlar liginde sıfır puan çekmeleri üzülecek durum...
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
galatasaray1fenerbahce2


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe 77-58 Galatasaray M.Park Jaguar Fenerbahçe 0 02.02.11 17:28
Fenerbahçe:1 Galatasaray:0 Jaguar Fenerbahçe 0 22.07.10 08:33
Fenerbahçe 57 – 51 Galatasaray Jaguar Basketbol 0 07.05.10 08:36
Fenerbahçe'nin kaptanı Galatasaray'ın acı verdiğini söyledi Jaguar Fenerbahçe 0 27.04.10 08:43
Galatasaray 77 – 84 Fenerbahçe Jaguar Basketbol 0 01.12.09 16:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2