tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İbra Attı Barca Kazandı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
779

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.12.09, 15:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İbra Attı Barca Kazandı

İbra Attı Barca Kazandı

Sonucunu tüm dünya bekledi, Barcelona kazandı! Bu 'El Clasico' uzun süre hafızalardan silinmeyecek! İspanya La Liga'nın 12. haftasında oynanan 'El Clasico'da, Barcelona Nou Camp'ta 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.
İki ezeli rakip arasında, ilk yarısı 0-0'lık eşitlik ile sona eren maçta, Barcelona'ya 3 puanı getiren gol, 56. dakikada İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'ten geldi.

Ibrahimovic, hafif sakatlığı nedeniyle yedek kulübesinde başladığı maçın 51. dakikasında oyuna dahil oldu ve yalnızca 5 dakika sonra, 56'da attığı golle Katalunya'yı ayağa kaldırdı.

Barcelona'da orta sahada görev alan Busquets, maçın 63. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Real Madrid'de ise yine orta sahadan Lassana Diarra, maçın 90. dakikasında ikinci sarı kartını gördü, takımı 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Barcelona ligde yenilgisiz gidişini sürdürdü ve 30 puana yükseldi. Real Madrid ise 28 puanda kalarak, zirveyi ezeli rakibine bıraktı.

REAL MADRID HIZLI BAŞLADI...

İspanya La Liga'da oynanan müthiş mücadeleye Real Madrid takımı istekli ve hızlı başladı. Mor beyazlılar, ilk 20 dakikalık bölümde özellikle hızlı ataklar ile Barcelona kalesine yüklenirken, Cristiano Ronaldo ve Kaka gibi yetenekli oyuncularını kullandı.

Ev sahibi Barcelona, oyunun bu dakikalarında maça ağırlığını koyamazken; kalesinde de ciddi tehlikeler yaşadı. İlk yarının en önemli pozisyonu olarak, Real Madrid'in 20. dakikada Cristiano Ronaldo ile değerlendiremediği gol şansı dikkat çekerken; Barcelona'nın en zayıf halkası olarak gösterilen kaleci Victor Valdes'in yaptığı kritik kurtarış çok yerindeydi.

Real Madrid'de bu bölümlerde Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile savunmanın önemli ismi Sergio Ramos, oynadıkları futbolla büyük beğeni toplarken, Barcelona'da defansta Puyol'un zaman zaman yaptığı yerinde müdahaleler alkış topladı.

BARCELONA DENGEYİ KURDU

'El Clasico'da sahasında Real Madrid karşısında maçın ilk 20 dakikalık bölümünde bekleneni veremeyen Barcelona, ilk yarıda kalan 25 dakikalık kısımda ise önce dengeyi sağladı, ardından da üstünlüğü alarakl rakip kaleye gitmeye başladı.

Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bu bölümde, orta alanda Iniesta ve Lassana Diarra'nın sık sık karşı karşıya gelmesi dikkat çekerken; Barcelona ataklarında katalizör görevi gören Messi, Real Madrid oyuncuları tarafından sürekli olarak faulle durduruldu. Oyunun bu periyodunda Real Madrid, hücum organizasyonlarında ciddi anlamda sıkıntı çekerken, savunmasında ise son derece dikkatli oynadı ve rakibine net gol şansı tanımadı.

İlk yarıda iki takım da fileleri sarsmayı başarayınca, soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile girildi.

ZLATAN GİRDİ VE BİTİRDİ!

Tüm dünyanın sonucunu merakla beklediği karşılaşmada, ilk yarıdaki 0-0'lık eşitliğin ardından ikinci yarıya etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Katalan temsilcisi, bu yarıda orta alanda iyi paslaşmalar ve organize ataklar ile rakip kaleye gelmeyi amaçlarken; Real Madrid ise kontra atak futbolunu sürdürdü.

Barcelona'da teknik direktör Pep Guardiola, maçın 51. dakikasında Fransız oyuncusu Thierry Henry'nin yerine İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'i oyuna aldı ve maçın da seyri değişti. Ibrahimoviç, 51'de oyuna dahil oldu ve sadece 5 dakika sonra, 56'da takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikada gelişen Barcelona atağında sağ kanattan Daniel Alves'in yaptığı ortaya, ceza sahası içinde sol ayağıyla çok iyi vuran Ibrahimovic, 'El Clasico'da Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

BARCELONA 10 KİŞİ!

Nou Camp'ta oynanan müthiş derbide 1-0'lık üstünlüğü ele geçiren Barcelona, maçın son yarım saatlik bölümünde üstünlüğünü sürdürmek ve topa daha çok hakim olarak, rakibinin oyundaki etkinliği ele almasını engellemeyi amaçladı. Real Madrid ise, Barcelona'nın kendi yarı sahasına yerleştiği bölümlerde ani ataklarla, topu hücum hattındaki hızlı oyuncularla buluşturarak gol bulmayı hedefledi.

İki ezeli takım arasında oynanan maçın 63. dakikasında ise Barcelona 10 kişi kaldı. Bu dakikada Barcelona orta sahasındaki Busquets'in topa elle müdahalesinin ardından ikinci sarı kartını görmesi, takımını 10 kişi bırakmasına neden olurken; teknik direktör Guardiola'yı da çıldırttı.

PELLEGRINI'DEN ŞOK DEĞİŞİKLİK! RONALDO KENARDA!

Ezeli rakibi Barcelona'nın kendi evinde 10 kişi kalmasının ardından sayısal üstünlüğü ele geçiren Real Madrid'de, teknik direktör Manuel Pellegrini, maçın 66. dakikasında şok bir oyuncu değişikliğine imza attı. Hücum hattını güçlendirmek için sahaya Fransız golcüsü Karim Benzema'yı süren Şilili çalıştırıcı, oyundan Portekizli süper yıldızı Cristiano Ronaldo'yu aldı. Böylece Ronaldo'nun kariyerindeki ilk 'El Clasico' deneyimi 66 dakika sürmüş oldu.

Karşılaşmanın kalan bölümlerinde iki takımın da rakip kaleye gol için yüklendiği anlar oldu. Real Madrid, hücum hattında başta Benzema olmak üzere Kaka ve Higuain ile bulduğu gol şanslarını değerlendiremezken; Barcelona da orta alandan Xavi ile Iniesta, kanatlardan ise Abidal ve Daniel Alves'in başlattığı ataklarla rakip kaleye gitti, golü bulamadı. Real Madrid'de Lassana Diarra da maçın 90. dakikasında kırmızı kart gördü.

İki takımın mücadelesinde başka gol gelmeyince, sonucunu tüm dünyanın merakla beklediği 'El Clasico'da gülen taraf, Zlatan Ibrahimoviç'in golüyle Barcelona oldu.



--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
atti, barca, kazandi, İbra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Barca’nın Fenerli Aşkı Jaguar Fenerbahçe 0 22.06.11 18:58
Barça Bombayı Patlatıyor... Jaguar Futbol 0 20.05.10 08:33
Barça Yeni Bir Bomba Patlatıyor Jaguar Futbol 0 11.05.10 16:30
Barca Sezonu Açıyor Jaguar Futbol 0 09.01.10 17:06
Barça İnter'i dağıttı Jaguar Futbol 0 25.11.09 09:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2