tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı.
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
676

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.04.10, 12:14   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı.

Gözaltından ilk fotoğraf

Telekulak operasyonunda gözaltına alınan Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı.

İstanbul polisinin dün düzenlediği telekulak operasyonunda 4 ilde 28 kişi gözaltına alındı. Para karşılığı yasa dışı dinleme yaptığı iddia edilen şebekenin, ünlü kişileri, işadamları ve ilişkide bulunduğu kişileri dinledikleri, işadamlarının ticari sırlarına ilişkin bilgileri rakipleriyle paylaştığı belirtildi. Ünlü sporcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, sağlık kontrolünün ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyeti, dün yasadışı dinleme yapan bir şebekeye yönelik operasyon kapsamında spor ve iş dünyasından tanınmış isimleri ağırladı. Eski polis memuru M. Y. ve F.B.’nin elebaşılığını yaptığı yasadışı telekulak şebekisinin para karşılığı bazı kişilerin telefonlarını dinlediğine yönelik ihbar üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, F.B. ve M.Y.’yi uzun süreli teknik takibe aldı.

İkilinin GSM operatörü Turkcell’de çalışan 7 kişiyle anlaşarak dinlemeleri yaptıklarının belirlenmesi üzerine polis harekete geçti. Şebekeyle bağlantılı kişileri yakalamak için dün 4 ayrı ilde gerçekleştirilen baskınlarda 28 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında F.B. ve M.Y.’nin yanı sıra işadamları E.G., A.D., A.K., eski milli futbolcu, yorumcu, Milliyet yazarı Rıdvan Dilmen, Turkcell’in 7 çalışanı ve meslekten çıkarılan 5 polisin de bulunduğu öğrenildi.
Polis operasyon kapsamında Turkcell’in Beyoğlu ve Maltepe’deki merkezlerini aradı. Turkcell’de çalışan iki müdürün odasındaki bilgisayarlarda inceleme yapıldığı öğrenildi. Polis, soruşturmayla ilgili 1. Sınıf Emniyet Müdürü C.P.’nin evinde de arama yaptı.

RIDVAN'A ŞOK SUÇLAMA

Gözaltında bulunan Rıdvan Dilmen’in de şebekeden Tanju Çolak’ı dinletmek için yardım istediği öne sürüldü. İddiaya göre ikili arasında çıkan bir dedikodu yüzünden Dilmen, Çolak’a ait telefon numarasını şebekeye vererek kimlerle görüştüğünü öğrenmek istedi. Şebeke de bu istek doğrultusunda Çolak’ın irtibatta olduğu kişileri Dilmen’e söylediği belirtildi.

ÇOLAK: BEN MAĞDURUM

Şebeke ile ilgili telekulağa takılan yaklaşık 100 kişinin şikâyetçi olduğu belirtildi. Eski milli futbolcu Tanju Çolak da dün sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikâyetçi oldu. Çolak, gazetecilerin soruları üzerine, “Sabah 08.30’da aradılar. Gelip ifade verdim. Benim telefonlarımı dinlemişler. Mağdur olarak geldim. ‘Şikâyetçi misiniz’ dediler, şikâyetçi olduğumu bildirdim” dedi.

Çolak, “Rıdvan’dan şikâyetçi oldunuz mu?” sorusunu ise “Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikâyetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan’ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince avukatıma talimat verdim. Rıdvan’a avukatımı verdim” diye cevaplandırdı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da operasyonun planlı olduğunu söyledi. Operasyonun yasadışı dinleme ile ilgili olduğunu da doğrulayan Çapkın, gözaltı rakamının artabileceğini söyledi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y.’nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürütüyor. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y.’nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor. Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin ticari sırları öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

TURKCELL'DEN JET AÇIKLAMA

Operasyon ve aramalar üzerine Turkcell, olayla ilgili bi açıklama yaptı. İşte o açıklama:
“Bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı görevliler tarafından şirketimizin birkaç çalışanı ile ilgili bir soruşturma başlatılmıştır. Görüşmelerde konunun şirketimiz ile ilgili olmadığı belirtilmiş, ancak şahısların işyerlerindeki çalışma ortamlarında bilgi toplama amaçlı arama yapılmıştır. Soruşturma gizli yürütüldüğünden şirketimize şu aşamada konuyla ilgili bilgi verilmemiştir.”
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
birakildi, bırakıldı, dilmen, ridvan, serbest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rıdvan Dilmen Resimleri - Rıdvan Dilmen Fotoğrafları - Rıdvan Dilmen Resim Başak Ünlülerin Resimleri 2 11.03.19 13:19
Rıdvan Dilmen Hayatı (Biyografisi) Güllü Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 23.11.14 23:06
Rıdvan Dilmen konuştu Jaguar Futbol 0 07.04.10 19:32
Rıdvan Dilmen'le birlikte 24 gözaltı Jaguar Futbol 0 07.04.10 09:10
Rıdvan Dilmen, gözaltına alındı Jaguar Futbol 0 06.04.10 13:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2