tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fatih Terim hep aynı senaryoyla ayrılıyor
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1378

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.06.08, 11:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 318
Konular: 96
Puan Grafiği
Rep Puanı:1086
Rep Gücü:0
RD:Kral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 10
4 Mesajına 5 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fatih Terim hep aynı senaryoyla ayrılıyor

Futbolseverlerin ya delice sevdiği ya da delice nefret ettiği Terim, ayrılık kararlarını hep zaferlerden sonra veriyor. Neden? “Asıl önemli olan benim” mesajı mı vermek istiyor, reklamı mı seviyor yoksa anlık mı yaşıyor? Spor yazarları değerlendirdi.

İSTANBUL - Euro 2008’de geriden gelip çevirdiği maçlarla büyük heyecan yaşatan Türkiye, yarı finalde Almanya’ya son dakika golüyle yenilerek final oynama şansını kaybetti. Futbolseverler Ay-yıldızlıların 3-2’lik mağlubiyetine üzülürken milli takımın savunmasında görev alan Gökhan Zan, gazetecilere Fatih Terim’in soyunma odasında veda konuşması yaptığını açıkladı. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ise Fatih Terim’i bırakmayacaklarını söyledi. NTV’nin spor yorumcusu Sergen Yalçın ise maçtan hemen sonra ortaya çıkan veda söylentisini canlı yayında değerlendirdi. Sergen, “Gökhan Zan ne zaman duş aldın, çıktın da bunları söyledin. Biz yukarıdan aşağıya gelip oturana kadar bu sözler nasıl oluştu anlamadım. Bunlar İstanbul’a döndükten sonra konuşulur. Mağlup olduk ama sergilediğimiz futbol güzelliklerle doluydu. Turnuvanın başından beri oynayamadığımız futbolu Almanya karşısında sergiledik. İsterdim ki karşılaşma ön plana çıksın. Yine klasik Fatih Hoca veda konuşması... Zaten her turnuvadan sonra oluyor ama bu sefer biraz erken oldu sanki” dedi. Maçın ardından yaşananlar ve Sergen’in yorumu, spor yazarları arasında yeni bir tartışma başlattı. “Terim hep aynı senaryoyu mu oynuyor?” NTVMSNBC yazarlara sordu.
HAKAN ÜNSAL: ‘ASIL ÖNEMLİ BENİM’ MESAJI VERDİ
NTV yorumcusu

“Almanya gibi kupaya uzanacak bir takımı gösterdiğimiz performansla sahadan sildiğimiz bir maçın hemen ardından veda açıklamasının yapılması zamansız oldu, aynen Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının sonrası gibi... Üç gün sonra da veda açıklamasını yapabilirdi. Medya ve futbolseverler Almanya maçındaki futbolu konuşmak yerine “Terim gidecek mi, kalacak mı?” sorusuna yanıt aradı.

Fatih Terim kendi doğrularına inanan ve yanlış olsa bile yapan birisidir. Turnuva içinde çok eleştirildiği için o eleştirilere kazandığı Çek Cumhuriyeti maçından sonra direkt cevap vermişti. Güçlü olduğu pozisyonda kendisine yapılan eleştirilere cevap veriyor. Son olayda milli maçın hemen ardından veda konuşması yapması objektifleri tamamen kendi üzerine çekti, “Başarıda asıl önemli faktör benim” mesajı verdi.

Terim, bu başarıyı ve rüzgarı da arkasına aldıktan sonra hep içinde kalmış bir ukde olan İtalya’ya dönmek isteyecektir.

Öyle ya da böyle Terim’i milli takımın başında tutmamız gerekiyor. Terim’in yerine geçecek yerli bir teknik adamımız şu an yok. Yabancı çalıştırıcaların da bir iki isim dışında Terim’in yerini alması zor.

Bence Türk futbolunun geleceği için ve uzun vadeli planlamada Fatih Terim’in mutlaka milli takımın başında kalması gerekiyor. Federasyonun tavrı ve hocayı ikna edebilmesi futbolumuz geleceği için çok önemli.”


Fatih Terim, uzatmalara giden Hırvatistan maçında futbolculara taktik veriyor.

MEHMET DEMİRKOL: TERİM ARADA KALDI
Milliyet Gazetesi yazarı

“Madde madde sıralamakta yarar var:
1- Fatih Terim tarihin en başarılı Türk teknik direktörü.
2- Bu yüzden ona ‘imparator’ dedik.
3- İmparator yüceltici bir unvandı ancak Fatih Terim sanırım bunu gerçek zannetti.
4- Bazen insanın egosu o kadar büyük olur ki, kendi çok büyük başarısını bile gölgede bırakır.
5- Onunla ilgilenen Avrupa kulüpleri olduğunu biliyoruz. Birçok kulübün kısa ya da uzun listesinde Fatih Terim ismi var. Ancak mesela Arsenal’in listesinde de Semih Şentürk’ün adı var.
6- Fatih Terim büyük egosu yüzünden bu durumu Semih gibi değerlendirmiyor.
7- Terim’in maaşı bile tartışma konusu olduğunda bu onun için en ağır yenilgiden daha büyük bir hezimet oluyor.

Sonuç, Fatih Terim ya tartışmasız olarak -maaşıyla, yetkisiyle, imparatorluğuyla- milli takımın başında kalacağı şartları oluşturmak ya da bir Avrupa kulübüne gitmek arasında kalmış durumda. Bana sorarsanız ondan başka bir seçenek olmadığı fikri herkes tarafından kabul edildiği gün Terim milli takımdan ayrılacak. Bundan önce milli takım ayrılışında, Galatasaray’ı bırakışında ve Fiorentina’dan ayrılışında hep aynı senaryo vardı. Bunun olmasını beklemek yanlış olmaz. Ancak tabii ki bir istisna da olabilir. Tıpkı İspanya’nın finale kalışı gibi...”

UĞUR VARDAN: AZİZ YILDIRIM’I HATIRLATTI
Radikal Gazetesi Spor Müdürü

“Terim’in istifa sözcüğünü dillendirmesinin ardında, bence hem ‘Bu çekilecek çile değil’ de var, hem de federasyon karşısında elini güçlendirme kaygısı da. Terim, kimi hatalar yapsa da karşısındaki en büyük cephenin, yani spor basınının da çok mantıklı bir yapı barındırmadığı, sonuca göre yorum ürettiği bir gerçek. Şimdi kazanan Terim ve son birkaç gündür “Hocam, senden büyüğü yok’ yazılarını okuyup duruyoruz.

Terim’in restini federasyonun gördüğü de bir başka gerçek. Bu biraz da Aziz Yıldırım’ın istifasını hatırlattı bana. Evet, İtalya’da takım çalıştırmak gurur verici bir olay ama Dünya Kupası 2010 sınavına girmek ve kendisini yeniden sınamak da Terim açısından kötü bir deney olmayacak. Üstelik, şimdi hem federasyona, hem de tüm çatlak seslere karşı eli çok güçlü, özellikle federasyonla olan ilişkisinde daha bağımsız ve kendi isteklerini kabul ettireceği gelecek onu bekliyor.

Üstelik Avrupa kulüpleri -İtalyanlar da dahil olmak üzere- kaçmıyor ya, 2010’dan şimdiki başarının bir benzeriyle döndüğünde yeniden onlarla çalışmayı düşünebilir...”

EBRU KILIÇOĞLU: HAREKETLERİ REKLAM İÇİNDİ
Sabah Gazetesi yazarı



“Fatih Terim kupadan önce uluslararası bir şirketle bir menajerlik anlaşması imzaladı. Euro 2008’de biraz reklam amaçlı hareket ettiğini düşünüyorum. Sonuçta istifa verdiğinde kabul edilmeyeceğini de muhtemelen biliyordu. Zaten 2010’a kadar sözleşmesi var. Terim’in yaptığı birazcık milli takımdaki yerini teyit etmek olabilir. Karşılaşmalar başlamadan önce böyle bir arayış içerisine girdiğini de duymuştuk. Zaten Terim’in yapısı kurguyu kendi etrafında toplayan bir yapı. Buradan da örnek olarak Şenol Güneş’in aslında Fatih Terim’den milli takımlar teknik direktörü olarak daha büyük başarı elde ettiğini ama o dönemde çok az konuşulduğunu verebiliriz.

Bundan sonraki süreçte Futbol Federasyonu kalması için bastıracak. Terim de iyi bir teklif alamazsa milli takımda kalacak. Ama hem milli takımımız açısından hem de Fatih Terim’in kariyeri açısından kesinlikle veda etmesi gerekir. Bunun başka alternatifi yok. Çünkü başarılı olmasına rağmen eleştirildi. Ayrıca başarısı da çok göreceli. Ve Terim’in eleştiriler karşısında kendine hakim olamaması ülkemize zarar verdi.

Terim’in yerine gelecek teknik direktör kesinlikle yabancı olmalı. Seçilen isim kariyeriyle ön plana çıkmış, yani futbolcuların saygı göstereceği, ‘bu adam bizden çok üstte’ diyebilecekleri bir insan olmalı.”

KANAT ATKAYA: TERİM’E KARŞI OBJEKTİF OLAMIYORUZ
Hürriyet Gazetesi yazarı

“Fatih Terim’in bir plan ve proje dahilinde açıklamalar yaptığına inanmıyorum. Bu kadar plan program yapacak vakti de olmamıştır. Kupaya gitmeden önce de bırakmayı düşünüyordu gibi bir hava seziyorum konuşmalarından. Terim yeniden İtalya’ya gitmeyi düşünüyor. Fatih Terim’in çok sevimli kişilik performansı sergilediğini söylemek zor ancak bu yeni bir şey değil. Sanki ilk kez karşılaşıyormuşuz gibi şaşırmaya da gerek yok.

Terim, milli takımı bırakmayı düşünüyorsa bu en doğal hakkı. Yerine gelecek ismi de bulacak yetkililer federasyonda var. Bir noktadan sonra Fatih Terim’e bakışımızda objektifliğimizi yitiriyoruz, ya delice seviyoruz ya da delice nefret ediyoruz. Duygularımızı normal sulara çekerek tartışmamız gerekiyor.

Terim’in yerine gelecek ismin başka bir performansı olması gerekiyor. Sadece teknik, taktik bilmek Türk milli takımında yeterli değil. Diğer takımların hocalarını gördük. Terim’in motivasyon konusunda çok iyi olduğunu söyleyebiliriz.”

NTV-MSNBC


Kral isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.08, 17:32   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
 
smtyksl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: SaMSuN
Mesajlar: 776
Konular: 146
Puan Grafiği
Rep Puanı:1997
Rep Gücü:0
RD:smtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
17 Mesajına 80 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

ne diyelim,
umarım Türk futbolu için hayırlısı olur
terim gerçekten de iyi bir teknikadam
ama konuda da yazıldığı gibi ayrılıkları hep böyle oluyor
bu reklam amaçlı değil
bence ben takımı buraya kadar getirdim bundan sonrasına karışmam der gibi bişey olmuş
paylaşım için teşekkür ederiz kral
smtyksl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ayni, ayriliyor, fatih, hep, senaryoyla, terim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fatih Terim Temizliğe Başlıyor!.. Jaguar Galatasaray 0 08.06.11 18:04
Fatih Terim Galatasarayla Anlaştı Mavi Lord Futbol 0 17.05.11 20:11
Fatih Terim Lisesi Adana Seyhan,Fatih Terim Lisesi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 24.09.10 01:04
Fatih Terim'in büyük kızı Merve Terim SERDEM Magazin Haberleri 0 30.10.09 08:28
Fatih Terim Hayatı (Biyografisi ) Güllü Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 08.03.08 23:21


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2