tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Barcelona Real'i Küçük Düşürdü
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1034

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.11.10, 08:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Barcelona Real'i Küçük Düşürdü

Barcelona Real'i küçük düşürdü

Dünyanın merakla beklediği maçta Barcelona Real Madrid'i 5-0 yenerek La Liga'da liderliğe yükseldi. Ezeli rakibine ligde ilk yenilgiyi tattıran Barça'da Lionel Messi yıldızlaştı.


Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Barcelona-Real Madrid mücadelesinde gülen taraf yine Barcelona oldu.
Katalan ekibi, La Liga'nın 13'üncü haftasında Nou Camp'ta konuk ettiği Jose Mourinho'nun takımını 5-0 yendi.
Romario'nun hat-trick yaptığı 8 Ocak 1994 tarihindeki 5-0'lık hezimetin ve iki sezon önce Bernabeu'daki 6-2'lik rezaletin ardından Barcelona karşısında bir utanç daha yaşayan Real, liderliği de ezeli rakibine bıraktı.
.

Real Madrid bu sezon ligde ilk kez yenilirken, Barça ile oynadığı üst üste beşinci maçtan da boynu bükük ayrıldı. Konuk takımda Sergio Ramos uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Galibiyet serisini yedi maça çıkaran Barcelona 34 puanla liderliğe yerleşti. Yedi maçlık galibiyet serisi sona eren Real Madrid 32 puanla ikinci sırada.

Barcelona: Valdes; Alves, Puyol, Pique, Abidal, Busquets, Xavi (86 Keita), Iniesta, Pedro (86 Jeffren), Messi, Villa (76 Bojan)
Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo (60 Arbeloa), Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Özil ( 46 Lass Diarra), Cristiano Ronaldo, Benzema.
Goller: 10 Xavi, 18 Pedro, 55, 57 David Villa, 90+1 Jeffren
Kırmızı kart: 90+2 Sergio Ramos
Hakem: Iturralde Gonzalez



Real Madrit'i 'Barça'ladı

Sahadan farklı galip ayrılan ve son 5 El Clasico'yu da kazanan Barcelona'da maçın yıldızları 2 gol atan David Villa ve 2 asist yapan Lionel Messi olurken Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo maç boyunca hiç etkili olamadı.

BARÇA HIZLI BAŞLADI VE...

Barcelona, Nou Camp'ta oynanan mücadeleye çok hızlı başladı ve arka arkaya kullanılan kornerlerle Real kalesini abluka altına aldı. İlk 10 dakikalık bölümde Real Madrid yanlızca iki kez rakip yarı sahaya geçerken 10. dakikanın son saniyelerinde Barcelona 1-0 öne geçti.

İniesta'nın müthiş ara pasında defansın arkasına sarkan Xavi, kaleci Casillas'ın üstünden topu filelere göndermekte hiç zorlanmadı: 1-0

SAĞANAK YAĞMURLA GELEN GOLLER

Maçın başından itibaren yağan sağanak yağmur gibi Barcelona da Real'in kalesine akıyordu adeta her geçen dakika. 18. dakikada gelişen ev sahibi ekibin atağında önce Xavi sol kanada pasını çıkardı. David Villa, çizgiye inip ortasını yaptı ve Casillas'tan seken top bir anda Pedro'nun önünde kaldı. Genç yıldıza ise sadece dokunmak kaldı: 2-0

RONALDO'DAN TARTIŞILACAK HAREKET

Maçın 30.dakikasında saha bir anda karıştı. Cristiano Ronaldo, taç atışını kullanmak için topu Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola'nın elinden almak istedi. Ronaldo, topu aldı ve Guardiola'yı sağ eliyle itti. Bunun üzerine Barcelonalı oyuncular bir anda Ronaldo'nun etrafında toplanıp yıldız oyuncuya büyük tepki gösterdi. Hakem Gonzelez bu pozisyonda hem Victor Valdez'e hem de Ronaldo'ya birer sarı kart gösterdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Barcelona soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti. İlk 45 dakika sonunda topla oynama yüzdesinde yüzde 60'a yüzde 40'lık bir oranla Barcelona'nın üstünlüğü vardı.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunda üstünlüğünü ortaya koyan taraf yine Barcelona oldu. Real Madrid teknik direktörü orta sahayı daha savaşçı bir hale büründürmek için Mesut Özil'i çıkarıp Lass'ı alsa da Barça orta alandaki olağanüstü pas trafiğini sürdürdü.

51. dakikada Messi'nin ara pasında topla buluşan Xavi, kaleci Casillas'ı geçip topu filelere göndermek istedi ama top yan ağlarda kaldı.

REAL BEYAZ BAYRAĞI ÇEKTİ

55. dakikada fark 3'e çıktı ve Real Madrid 'beyaz bayrağı' çekti resmen. Messi yine ara pasını veren isimdi ancak topla buluşan isim bu kez David Villa oldu. Yıldız oyuncu, kaleci Casillas'ın altından topu filelere gönderdi ve skor 3-0 oldu.

MESSİ'DEN SANAT ESERİ GİBİ BİR PAS

Barcelona fırtınası dinecek gibi durmuyordu. Orta alanda topla buluşan Arjantinli süper yıldız Lionel Messi önce iki Real'liyi geçti ve harika bir ara pası verdi. Defansın arkasına sarkıp topla buluşan isim de tıpkı 3 dakika önceki gibi Villa'ydı. İspanyol forvet kaleci Casillas'la karşı karşıya kaldı ve skoru 4-0 yapan golü zorlanmadan kaydetti.

NOU CAMP'TA 'ORTADA SIÇAN'

Barça, özellikle skor 4-0 olduktan sonra inanılmaz bir topla oynama ve pas yüzdesi yakaladı. Barcelonalı futbolcular, yaptıkları estetik paslarla hem kendilerini hem de taraftarlarını coşturdu. Oyun bir bölümde çocukluk döneminde çoğumuzun oynadığı 'ortada sıçan'a dönüştü ve Real Madrid'li oyuncular top yüzü göremedi.

KAPANIŞI JEFFREN YAPTI

Maç 4-0 bitecek derken sahneye oyuna sonradan giren genç oyuncu Jeffren çıktı. Hızlı gelişen atakta Bojan sağ kanattan ortasını yaptı, Jeffren de Real defansının bir anlık duraklamasından yararlandı ve topu 5. kez Real Madrid ağlarına gönderdi.

Son anlarda oyun yine çok gerginleşti ve Real Madrid'den Sergio Ramos, önce Messi'ye çok sert bir faul yaptı. Sonrasında da da kendisine tepki gösteren Puyol'a tokat attı. Hakem Ituralde Gonzalez de Ramos'a kırmızı kartını gösterdi.

90 dakika sonunda gülen taraf 5-0'lık skorla Barcelona oldu.


Mourinho'nun 5-0 yorumu

Dünyanın açıklamalarını merakla beklediği isim farklı yenilgiyi böyle yorumladı.

Hak edilmiş bir galibiyetti. Her zaman Barcelona'nın tamamlanmış bir ürün olduğunu söyledim. Real Madrid ise bugüne kadar çok iyi oynasa da tamamlanmış bir ürün olmadığını söyledim. Bu sonuç iyi oyuna bir mükafat olurken, kötü oyuna ise bir ceza oldu. Bu galibiyeti yorumlamak kolay. Ayrıca sindirilecek bir netice. Bazen zor sindirilecek maçlar oynarsınız ama bu kolay sindirilecek bir sonuç. Tabii ki kaybetmeyi istemezsiniz ama bu yenilgiyi sindirmemiz kolay olacak".

"Ben büyün oyuncularımla maç sonunda 1 dakikalık bir
konuşma
yaptım. Şampiyonluk şansımızın, sezonun bitmediğini, kim bilir belki de tekrar bu noktaya gelebileceğimizi söyledim. Geçen sene Inter mağlubiyetinden sonra buradan biz Şampiyonlar Ligi finaline çıktık. Buradan geri gelmeyeceğimizi kim söyleyebilir? Önemli maçları kazandığınız zaman ağlamak için sebebinz vardır; mutlukluktan ağlarsınız. Bugünkü gibi 5 gol yerseniz ağlayamazınız. Bir sonraki maç için çalışmalısınız. Ben önümüzdeki maçın cumartesi değil, yarın oynanmasını isterdim."

"Açıkçası çok basit goller yedik, pozisyonlara dikkat ederseniz bu iki gol bizim suçumuzdu. 2-0 geride giderken ve karşı hücumlar çok etkiliyken iki şey düşünürsünüz. Ya 2-0'da kalırım dersiniz, ya da daha çok karşı hücuma çıkacağım dersiniz. Barça çok iyi bir maç çıkardı. İyi oynadıklarını söylemekte haklılar. Ben ise kendi takımımla ilgileneceğim. Bugüne kadar iyi oynadılar, bugün kötüydüler. Cumartesi günü, bunun tarihi bir olumsuz sonuç olduğunu göstererek yola devam edeceğiz".

"Yedek kulübesindeyken kaybettiğinizi farketmiş olabilirsiniz. Bu riskli bir maç. Ben devre arasında takımıma yardım etmeye çalıştım. Maç 3. golden sonra bitmişti ve istediğim şey takımımın dengesini kaybetmemesi ve güzel şekilde ilerlemesiydi. Ancak bazen durumu değiştirememekten ötürü kötü hissediyorusunuz".

"Çok fazla
hayal kırıklığına uğradım. Daha çok beklenti içindeydim. Daha fazlasını bekliyordum ancak maç sona erdi ve bugün için yapacak başka bir şeyimiz yok. Yarından sonra ise yapacak çok şeyimiz var. Yine idman yapaağız, diğer maçımızı bekleyeceğiz, 2 puan fark var ve yola devam edeceğimizin farkıdayız".










--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
barcelona, dusurdu, kucuk, reali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Küçük Dil Görmek - Rüyada Küçük Dil Açıklaması ve Yorumu - Küçük Dil Rüya Tabi Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 31.08.12 22:45
Be For Real Şarkı Sözü Leonard Cohen - Leonard Cohen Be For Real Şarkı Sözü (Lyrics) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 31.10.11 01:04
TFF 4 Takımı Şikeden Küme Düşürdü Jaguar Futbol 0 30.07.11 09:07
Hedefim Real ya da Barcelona Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 08.06.10 08:51
Veli Küçük Biyografisi,Veli Küçük Hayatı,Veli Küçük Yaşamı,Veli Küçük Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 29.06.09 21:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2