tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Theofanis Gekas Biyografisi - Theofanis Gekas Kimdir - Theofanis Gekas Hayatı - Theof
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
569

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 03.09.13, 15:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Theofanis Gekas Biyografisi - Theofanis Gekas Kimdir - Theofanis Gekas Hayatı - Theof

Theofanis Gekas Biyografisi - Theofanis Gekas Kimdir - Theofanis Gekas Hayatı - Theofanis Gekas Yaşamı

Teofanis Gekas (D. 23 Mayıs 1980, Larissa), kariyerini Akhisar Belediyespor'da sürdürmekte olan Yunan milli futbolcu. Yunanistan Süper Ligi ve Bundesliga gol krallığı bulunan futbolcu, 2010 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Yunanistan adına 10 gol atmış ve eleme grubunun en golcü oyuncusu olmuştur.

Vasso Gekas ile evli olan futbolcunun Nikolaos ve Mikaela-Lamprini adında ikiz çocukları vardır. Ayrıca futbolcu bir Larissa taraftarıdır.



Teofanis Gekas

Kulüp Kariyeri

Yunanistan

Gekas, profesyonel kariyerine 1998 yılında doğduğu şehrin takımı olan Larissa'da başlamıştır. Üç yıl bu takımda kalan futbolcu 61 resmî maçta 16 gol atmıştır. 2001 yılının yaz transfer döneminde ikinci lig takımı Kallitheaya imza atan Gekas takımdaki ilk sezonunda 16 gol atarken takım sezon sonunda birinci lige yükselmiştir.

Gösterdiği performansla büyük Yunan kulüplerinin ilgisini çeken futbolcu 2004-05 sezonunun ara transfer döneminde Panathinaikos'a transfer olmuştur. Gekas, yeni takımında da golcü kimliğini göstermeye devam etmiş ve attığı 17 gol ile o sezon ligin gol kralı olmuştur. Panathinaikos'ta gösterdiği performansla millitakıma seçilen Gekas kulüpte geçirdiği bir buçuk sezon boyunca 41 maçta 23 gol atmıştır. Ayrıca 2005-06 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamış ve ilk uluslararası kulüp turnuvası tecrübesini yaşamıştır.

Almanya

2006 yılının bahar aylarında 2. Bundesliga ekibi Bochum'un ilgisini çeken futbolcu için Panathinaikos 1.500.000€ bonservis ücreti istemiş, bu rakam Alman kulübünce fazla bulunmuştur. 2006-07 sezonunun başında Gekas'ın Panathinaikos ile uzun süreli sözleşme imzalamak istemesi üzerine kulüp o sezonun gol kralı Dimitris Salpigidis'i PAOK'tan transfer etmiştir. Bu transferin gereğince Gekas'ın da PAOK'a transfer olması gerekmişse de futbolcu PAOK'a gitmeyi reddetmiştir. Bunun üzerine Panathinaikos'un sahibi Giannis Vardinogiannis bu durumu kişisel hakaret olarak saymış ve Gekas'ı 700.000€ bonservis satın alma opsiyonuyla beraber 300.000€ karşılığında Bochum'a kiralamıştır. O sezon ligde attığı 20 gol ile Bundesliga gol krallığı yaşayan Gekastakımın yıldız isimleri arasında yer almış ve taraftarlar arasında "Yunan tanrısı" lakabını almıştır.

Sezon sonunda Bayer Leverkusen'e transfer olan Gekas sezonun ilk maçlarında etkili bir futbol ortaya koysa da teknik direktör Michael Skibbe kendisine gittikçe daha az süre vermeye başlamıştır. Takım arkadaşı Dmitri Bulykin'in sakatlanması sonrasında ilk onbirde yer almaya başlayan futbolcu 2007-08 UEFA Kupası 4. turunda Hamburg'a 2 maçta 2 gol atmış ve takımın turu geçmesinde etkili olmuştur.

İngiltere

2008-09 sezonunun devre arasında Portsmouth'a kiralık gönderilen Gekas takıma transferini isteyen teknik direktör Tony Adams'ın kovulması ve Paul Hart'ın başına geçmesi nedeniyle bu takımda çok fazla süre alamadı. Takımdaki tek maçını 11 Nisan 2009 tarihinde oynayan futbolcu Jermaine Pennant'ın yerine oyuna girmiş ve sadece bir dakika sahada yer almıştır. Sezonun son haftalarındaki Sunderlandmaçında oynamayı reddeden futbolcu bu nedenden ötürü kiralık sözleşmesinin sona ermesinden iki hafta önce 21 Mayıs 2009 tarihinde kulüpten gönderilmiş ve Bayer Leverkusen'e geri dönmüştür.

Almanya'ya Dönüş

2009 yazında kulübe dönen futbolcu milli takım ile 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinin en golcü futbolcusu olmuştur. Fakat kulüpte Stefan Kießling, Eren Derdiyok ve Patrick Helmes ile sürdürdüğü forma mücadelesinde başarısız olunca Hertha Berlin'e kiralık gönderilmiştir. 17 Aralık 2009 tarihinde takıma yarım sezonluğuna katılan Gekas takımdaki ilk resmî maçını 16 Ocak 2010 tarihinde Hannover 96 karşısında oynamış ve 1 gol kaydetmiştir. Takımdaki en önemli performansını ise 21 Mart 2010 tarihinde sezon sonu şampiyon olacak olan Wolfsburg karşısında hat trick yaparak göstermiştir. Gekas'ın Hertha Berlin'de geçirdiği yarım sezonda 17 maçta 6 gol atmasına rağmen bu performans kulübün kümede kalmasına yeterli olmamıştır.

Sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona eren futbolcu 1.000.000€ karşılığında Eintracht Frankfurt'a transfer olmuş ve iki yıllık sözleşme imzalamıştır. Kulüpteki ilk sezonunda 34 maçta 16 gol atan futbolcunun bu performansı kulübün kümede kalmasına yetmemiştir.

Türkiye

2011-12 sezonunun devre arasında Samsunspor'a 300.000€ bedelle transfer olan Gekas kulüple yarım sezonluk sözleşme imzalamıştır. Ayrıca futbolcu bu transferle birlikte Türkiye'de forma giyen ilk Yunan olmuştur.

Samsunspor formasıyla ilk maçına 15 Ocak 2012'de Trabzonspor karşısında çıkan Gekas, Türkiye'deki ilk golünü de sezonun 21. haftasında oynanan iç saha maçında Orduspor'a karşı kaydetmiştir. 2 Şubat 2012'de oynanan Fenerbahçe maçında yaptığı hat-trick ileyse Türkiye kariyerinin ilk hat-trick'ini yapmıştır. Ayrıca 19 MayısStadyumu'nda yapılan maçlarda attığı her gol sonrasında stat hoparlörlerinden sirtaki müziği çalınmaktadır.

Ligin ikinci yarısında yer aldığı 11 maçta 8 gol atarak taraftarın favori futbolcularından biri olan Gekas sezonun son haftalarına doğru geçirdiği sakatlık ile birlikte takımdan erken ayrılmak zorunda kalmıştır.

İspanya

Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra uzun bir süre hiçbir takıma imza atmayan futbolcunun 14 Ağustos 2012 tarihinde yapılan resmi açıklama ile 2012-13 sezonunu Levante'de geçireceği duyurulmuştur. Fakat burada fazla forma şansı bulamayan Gekas 27 Kasım 2012 tarihinde kulüp ile olan sözleşmesi feshedilerek kulüpten ayrılmak zorunda kalmıştır. Böylece üç ay süren Levante kariyerini 4 maç ve 0 gol ile kapatmıştır.

Türkiye'ye Dönüş

Levante karıyerinin sonlanmasından iki gün sonra Akhisar Belediyespor ile anlaşan Gekas, Türkiye'deki ikinci dönemine de golle başlamıştır. Akhisar Belediyespor ile ilk resmi maçına 1 Şubat 2013 tarihinde Kayserispor karşısında çıkan futbolcu bu maçta golle buluşmuştur. Akhisar Belediyespor'da oynadığı 15 lig maçında 12 gol atan futbolcu yakaladığı %80'lik gol ortalamasıyla 2012-13 Süper Lig sezonunun Burak Yılmaz ile en yüksek gol ortalamasına ulaşan oyuncusu olmuştur. Bu performansıyla Akhisar Belediyespor taraftarlarının büyük sevgisini kazanan Gekas'a "gol tanrısı" lakabı takılmış,adına marş yazılmış, tişörtler basılmıştır. Ayrıca Akhisar Store mağazalarındaki Gekas formalarına yoğun bir talep olmuş, formalar tükenmiştir.

Milli Kariyeri

İlk milli maçına 2006 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında 30 Mart 2005'teki Arnavutluk maçında çıkan Gekas maça 89. dakikada dahil olmuştur. 2010 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Yunanistan adına 10 gol atan futbolcu takımın yer aldığı grupta gol kralı olmuştur. Yunanistan Millî Futbol Takımı'nın tarihindeki en golcü beşinci futbolcu olan Gekas 9 Eylül 2010 tarihinde "takım içindeki özel koşullar nedeniyle" milli takımı bıraktığını açıklamıştır. Böylece Gekas Otto Rehhagel'in milli takımın başından ayrılması üzerine Sotirios Kyrgiakos ve Ioannis Amanatidis'ten sonra takımı bıraktığını açıklayan üçüncü futbolcu olmuştur. Fakat bir yıl sonra milli takımı bırakmasının bir hata olduğunu söylemiş ve tekrar milli takımda oynamakistediğini açıklamıştır. Takip eden süreçte ise Fernando Santos tarafından tekrar milli takıma davet edilmiş ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna dahil edilmiştir.

Başarıları

2004-05 — Süper Lig Gol Kralı (Panathinaikos)
2006-07 — Bundesliga Gol Kralı (Bochum)
2010 — FIFA Dünya Kupası UEFA elemeleri gol kralı (Yunanistan)
2012-13 — Süper Lig en yüksek gol ortalaması (Akhisar Belediyespor)

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, futbolcu theofanis gekas, gekas, hayati, kimdir, theof, theofanis, theofanis gekas, theofanis gekas biyografi, theofanis gekas biyografisi, theofanis gekas hakkında, theofanis gekas hakkında genel bilgi, theofanis gekas hayatı, theofanis gekas kim, theofanis gekas kimdir, theofanis gekas özgeçmişi, theofanis gekas yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2