tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Renato Caja Biyografisi - Renato Caja Kimdir - Renato Caja Hayatı - Renato Caja Yaşam
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
698

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.01.14, 16:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Renato Caja Biyografisi - Renato Caja Kimdir - Renato Caja Hayatı - Renato Caja Yaşam

Renato Caja Biyografisi - Renato Caja Kimdir - Renato Caja Hayatı - Renato Caja Yaşamı

Renato Caja (D. 15 Eylül 1984, Paraiba, Brezilya), Brezilyalı futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'da kiralık olarak forma giymektir.

Renato 1984 yılında yetiştirdiği futbolcularla ünlü Brezilya'da doğdu. Futbola ise Mogi Mirim EC takımının altyapısında 2000 yılında başladı. 2001'de ise America-MG takımının altyapısına kiralandı. 2002-2004 yılları arasında ise U-20 takımında oynadı. 2003'te Mogi Mirim takımında profesyonel sözleşme imzaladı. 2 sene burada oynayan oyun kurucu, 2006 yılında ise Ferroviaria-SP takımına transfer oldu. Bu takımda 28 maça çıkan oyuncu 4 gol attı ancak yaptığı asistler ve koşularla dikkat çekti. 2007 yılında ise Gremio takımının pilot takımı olan yeşil-beyazlı ekip Juventude'a transfer oldu. Burada yalnızca yarım sezon geçiren maestro, 35 maça çıktı ve 5 gol attı. Sezonun bitmesiylede Ponte Preta ile sözleşme imzaladı. Bu takımda 1 sezon kalan oyuncu toplam 39 maçaçıkarken 15 tane de gol atarak kariyerinin en verimli sezonunu yaşadı. Bu performansının ardından ise Suudi Arabistan Profesyonel Ligi ekiplerinden Al-Ittihad'a transfer oldu. Suudi Arabistan Profesyonel Ligi'nde ise 25 maça çıkan oyuncu 3 gol attı ve 5 asist yaptı. Aynı sezon ise uyum sağlayamadığı için ülkesi takımlarından Gremio'ya transfer oldu ancak kadroda düşünülmedi ve sadece 3 maça çıkabildi. 2010-11 sezonu içinse Botafogo'ya satıldı. Bu takımda 45 maça çıkan oyuncu 8 tanede gol attı.

Guangzhou

8 Mart 2011'de Çin Süper Ligi ekibi Guangzhou Evergrande tarafından bu kulüp ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı. Ayrıca oyuncunun conserves bedeli için US$ 2.25 milyon bedel ödeneceği de belirtildi. 9 Nisan'da ilk maçına Nanchang Hengyuan karşısında 1-1 biten maçta çıktı.17 Nisan'da Guangzhou Evergrande'nin Beijing Guoan ile kendi evinde lig'de oynayan oyuncu, menajer Lee Jang-Soo tarafından oyundan alınmasına çok sinirlendi ve dire olarak soyunma odasının yolunu tuttu. Bu davranışından dolayı ise kulüp yönetimi tarafından 3 maç oynamama ve rezerv takıma gitme cezası aldı. Takım oyuncularından Cleo'nun sakatlığından sonra ise oynama şansı buldu. Ancak Renato takımın sistemine adapte olamadı. 2 Temmuz'da Arjantinli oyun kurucu Dario Conca'nun Guangzhou Evergrande takımına rekor bir bonservis olan $10 milyon bedel ile kadroya katılmasının ardından Renato Caja yabancı sınırı nedeniyle kadro dışı kaldı. 15 Temmuz'da ise eski kulübü Ponte Preta takımına 600,000 dolar bedel ile 1 yıllığına kiralandı. Bu takımda bir sezonda 16 maça çıkan oyuncu 5 gol attı.

Haziran 2012'de, Renato Caja J. League Division 1 ekibi Kashima Antlers'ya 6 aylığına kiralandı. Kashima Antlers also had an option to make the move permanent in the end of the 2012 league season with a fee of US$ 2 million. Renato Caja ilk maçına 2012 J. League Cup çeyrek finali ilk ayağında çıktı. Cerezo Osaka ile 25 Temmuz'da oynanan bu maçta oyuncu Dutra'nın yerine ikinci yarıda dahil oldu. J League'de ise ilk maçına 3 gün sonra çıktı ve takımı Sanfrecce Hiroshima ile 2-2 berabere kaldı. 1 Ağustos'ta Renato Cajá, Kashima için ilk golünü attı. 30 Aralık'a kadar bu takımda kalan oyuncu, 14 maça çıktı ve biri serbestvuruş olmak üzere iki gol attı.

Renato Caja 15 Mart 2013'te ise ülkesinin takımlarından Vitoria ile kiralık sözleşme imzaladı. Renato sezonu 32 maçta 2 gol ile bitirdi.

Bursaspor

2013-14 devre arası gelmeden takımın oyun kurucusu Pablo Martin Batalla'nın takımından ayrılmasının ardından adı Samuel Holmen başta olmak üzere birçok oyun kurucu ile geçen Bursaspor, 13 Ocak 2014 tarihinde resmi sitesinden Caja ile satın alma opsiyonu Bursaspor'da olma küzerekiralık olarak anlaşıldığını açıkladı. Aynı günün akşamı Bursa'ya gelen oyuncu; "Çok mutluyum. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Hedef ve beklentilerim büyük. Yönetimin bana olan güvenini hissediyorum. Bunun karşılığını vermek çalışacağım. Fernandao ile defalarca oynadım. Çok iyi bir oyuncu. 5 ay kendimi kanıtlamak için yeterli bir süre ama benim hedefim çok daha üzere Bursaspor'da kalabilmek. Her takımda şampiyonluklar yaşadım. Bunlara bir yenisini de Bursaspor'da yaşamak istiyorum." ifadelerinde bulundu.

Oyun Sitili

Aslen Forvet arkası mevkiinde oynayan Caja, Orta saha'nın sol kanat mevkiinde de forma giyebilmektedir. Sol ayağını iyi kullanan oyuncu seri ve hızlı oyuncudur. Çok keskin olmasa da vasat üstü pasör olan oyuncu İyi top taşır ve hem hareketli hem duran toplarda başarılıdır. Caja kendi oyun stiliniise bir röportaj'da "Batalla'yı duydum, görüntülerini izledim ama ben kendimi kimse ile kıyaslamak istemiyorum. Onun bir stili vardı. Benim farklı bir stilim var. Gün geçtikçe de bunu göstereceğim. Taraftarlar da benim kim olduğumu görecek." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, caja, futbolcu, futbolcu renato caja, hayati, kimdir, renato, renato caja, renato caja biyografi, renato caja biyografisi, renato caja hakkında, renato caja hakkında genel bilgi, renato caja hayatı, renato caja kim, renato caja kimdir, renato caja özgeçmişi, renato caja yaşamı, yasam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Renato Civelli Biyografisi - Renato Civelli Kimdir - Renato Civelli Hayatı - Renato C Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 16.09.13 10:44
Tom Welling Biyografisi - Tom Welling Kimdir - Tom Welling Hayatı - Tom Welling Yaşam Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.12 23:21
Meg Whitman Biyografisi - Meg Whitman Kimdir - Meg Whitman Hayatı - Meg Whitman Yaşam Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 24.09.11 00:48
Renato Dirnei Florencio Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 02.01.09 14:45
Paulo Renato Rebocho Ferreira Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 20.12.08 21:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2