tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Umut Gündoğan Biyografisi - Umut Gündoğan Kimdir - Umut Gündoğan Hayatı - Umut Gündoğ
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1207

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.01.14, 10:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Umut Gündoğan Biyografisi - Umut Gündoğan Kimdir - Umut Gündoğan Hayatı - Umut Gündoğ

Umut Gündoğan Biyografisi - Umut Gündoğan Kimdir - Umut Gündoğan Hayatı - Umut Gündoğan Yaşamı

Umut Gündoğan (D. 12 Haziran 1990, Brüksel Belçika) Türk futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da oynamaktadır.




Umut Gündoğan

Kulüp Kariyeri

İlk Yılları


70'li yıllarda Belçika'ya göç eden Türk bir ailenin küçük oğlu olarak 6 Aralık 1990 tarihinde Belçika'nın Brüksel şehrinde dünyaya gelen Umut Gündoğan, küçük yaşlarda mahalle aralarında oynadığı futbol ile dikkat çekti ve 2003 yılında ülkenin köklü ekiplerinden RSC Anderlecht altyapısında futbola başladı. Altyapı eğitimini burada alan Umut, 2007 yılında ise ülkenin en büyük takımı olarak gösterilen RSC Anderlecht'in rezerv takımında yer almaya başladı. Ancak kadroda Lucas Biglia, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa, Serhat Akın ve Cheik Tioté gibi oyuncuların kadroda bulunması nedeniyle A takımda şans bulamayan oyuncu 2007 yılının Ocak ayında Hollanda'nın ikinci lig ekiplerinden MVV Maastricht'nin yolunu tuttu. Burada çok kısa bir süre forma giyen genç oyuncu, 2007 yılının Ağustos ayında Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne bedelsiz olarak transfer oldu.

Gençlerbirliği

23 Ağusutos 2007 tarihinde Ankara'ya gelen ve kendisi için imza töreni düzenlenen Umut Gündoğan, basın toplantısında "Bundan sonraki tüm çabamı Gençlerbirliği için harcayacağım. Bu takımda uzun süre forma giyeceğim için mutluyum. Geçen sezon Vestel Manisaspor'dan teklif almıştım, ancak Türkiye'ye gelmeyi hiç istemediğim için bu teklifi kabul etmemiştim. Bu sene de menajerimin beni ikna etmesi neticesinde Gençlerbirliği'ne geldim." ifadelerinde bulunmuştur. Bir dönem Hollanda ve Belçika'da görev yapan Fuat Çapa'nın o dönem kırmızı-siyahlı takımda teknik direktör olmasının bu transferde etkisi olduğu dile getirilirken, Fuat Çapa'nın ligin 5. haftasında takımdan ayrılmasıyla Umut'un kadrodaki statüsü de değişmiştir. Fuat Çapa'nın planlarında gelecek vaadeden genç oyuncu olarak yer alan Umut, Gençlerbirliği'nin 5 hoca değiştirdiği sezonda yeni teknik direktörlerin gelmesiyle Gençlerbirliği'nin PAF takımından A takıma çıkamadı.


2007-2008
2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği forması altında ilk maçına 1 Eylül 2007'de bir diğer Ankara temsilcisi Ankaragücü karşısında çıktı. Kadrosunda Özkan Karabulut ve Ramazan Köse gibi gelecekte A takıma çıkan oyuncuların dışında birçok yetenekli oyuncunun bulunduğu Gençlerbirliği'nin PAF takımında 10 numaralı formayı sırtına geçirdi ve tüm sezon boyunca PAF Ligi'nde tamamı ilk onbirde olmak üzere 25 müsabakaya çıkan Umut Gündoğan, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 3 kez havalandırmayı başardı. Bu sezonda ilk golünü ise 9 Aralık 2007'de 35. dakikada atmış ve takımı bu maçı 3-0 kazanmıştır.

2008-2009
2008-2009 sezonuna da Ankara temsilcisinin kadrosunda başlayan genç oyuncu PAF Ligi'nde sadece 2 maçta forma giyerken, zaman zaman da A takımın kadrosunda yer aldı. 10 numaralı formasını Soner Aydoğdu'ya kaptıran Umut, maç tecrübesinin artması amacıyla TFF 2.Lig Klasman ekiplerinden Fethiyespor'a sezon sonuna kadar kiralandı. Buradaki ilk maçına Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısında 39 numaralı formasıyla 15 Şubat 2009'da Tolga Altun'un yerine 75. dakikada girerek çıktı. Hamdi Yılmaz'ın çalıştırdığı Fethiyespor'da altı aylık süre içerisinde 6 maçta forma giydi. İstediği süreleri bulamayan ve Gençlerbirliği'nde de kadroda düşünülmeyen Umut, sezon sonunda (2009, Ağustos) sözleşmesini fesh ederek Hollanda 2.Ligi ekiplerinden RBC Roosendaal ile sözleşme imzaladı.

RBC Roosendaal

2009-2010

Gençlerbirliği'ne kendini aldıran hoca olan Fuat Çapa'nın görev yaptığı Hollanda ekibinde daha fazla süre bulacak olduğunu tahmin eden Umut transferi sonrası yaptığı açıklamada ayrıca gelişimi ve maç tecrübesi açısından da önemli bir fırsat elde edebileceğini söyledi. 2009-2010 sezonuna RBC Roosendaal forması altında başlayan genç orta saha oyuncusu beş maç dışında tamamı ilk onbir olmak üzere 25 lig maçında sahaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 3 gol - 2 asistlik performans ortaya koyan Umut Gündoğan, kupada da tek maçta forma giydi ve kariyerinin ilk profesyonel kontratına sahip olduğu sezonu 26 resmi karşılaşma ile tamamlamış oldu.

FC Brussels

2010-2011

Fuat Çapa'nın sezon başında görevden ayrılmasıyla birlikte 2010-2011 sezonuna RBC Roosendaal forması altında başlayan fakat ligin ilk haftasının ardından 18 Ağustos 2010 tarihinde Belçika ekibi FC Brussels'e transfer olan Umut, burada sakatlığı sebebiyle uzun süre takımdan ayrı kalmasına rağmen dikkate değer sürelere imza attı. Belçika 2.Ligi olarak kabul edilen organizasyonda 18 resmi karşılaşmada forma giyen ve 2 gol - 2 asistlik bir performans sergileyen oyuncu, sakatlığı sebebiyle belli dönemlerde toplamda 8 hafta forma giyemedi.

2011-2012
2011-2012 sezonuna da FC Brussels forması altında başlayan orta saha oyuncusu ilk maçına Christophe Nahimana'nın yerine 75.dakikada girdiği ilk hafta maçı olan KV Oostende maçında çıktı. Ligin ikinci haftasında ise ilk hafta son 15 dakikalık gösterdiği olumlu performanstan dolayı KSK Beveren maçında Michel de Wolf tarafından ilk 11'de başlatıldı ve 90 dakika sahada kaldığı müsabakanın sbitmesine saniyeler kala yerini kendisi gibi Türk asıllı olan Hakan Bilgiç'e bıraktı. 3. haftada da ilk 11 başlayan oyuncu bu sefer daha az şans buldu ve maçın 53.dakikasında yerini Samy Houri'ye bıraktı. 4. haftada sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan Umut, 5. haftada ise takımının Boussu Dour ile karşılaştığı maçın tamamında forma giydi. Bu maçı takımı 3-1 yenise de takımının tek golünün sahibi olan Senegal'li stoper oyuncusu Ablaye Seck'in golünün asistini yaptı. Ancak Umut daha sonra istediği süreleri bulamadı. Bütün sezonda yalnızca 8 maçta forma giyebilen ve bu karşılaşmalarda da 1 asist yapan Umut, sezon sonunda sözleşmesini uzatmadı ve takımdan ayrılma kararı aldı.

Bucaspor

2012-2013

2012-2013 sezonu öncesinde Salih Uçan'ı Fenerbahçe'ye satan PTT 1.Lig ekiplerinden Bucaspor ile iki yıllık sözleşme imzalayan Umut Gündoğan, böylece üç yıl aradan sonra yeniden Türkiye'ye dönmüş oldu. Umut ligin ilk haftasında ilk maçına Konyaspor karşısında çıktı ve 4-3-3 sisteminin gerideki oyuncusu konumunda oynadığı maçta 85 dakika forma giydi. Bu maçtan sonra düzenli olarak bu mevkiide forma giyen Umut, ligin 7. haftasında Bucaspor'un Ankaragücü'nü 5-1 mağlup ettiği karşılaşmada 1 gol atarken 1 de asist yaparak yıldızlaştı. 1 Nisan 2013'te ise 5-5 biten Adana Demirspor maçında çok şık gol atan Umut'un bugolü sezonun en güzel 5 golü arasında gösterildi. Dönemin teknik direktörü Sait Karafırtınalar tarafından takımın önemli isimleri arasında yer alan ve beş maç dışında tamamı ilk onbirde olmak üzere 35 maçta forma şansı bulan Umut Gündoğan bu karşılaşmalarda rakip filelere 2 gol bırakırken, arkadaşlarına da 3 kez golden önceki pası veren isim oldu. 2012-13 sezonunda PTT 1.Lig organizasyonunda 32 resmi müsabakaya çıkan ve takımının Süper Lig'e yükselmek için play-off aşamasına katılmasında önemli bir yere sahip olan Umut, yarı final turunda sarı-lacivertli takımın Konyaspor'a elenmesine engel olamadı. Umut kariyerinde ilk kez böylesine düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giymiş, performansıyla takımın önemli isimlerinden birisi olmuş konumdaydı. Ligin ikinci yarısından itibaren, Umut Gündoğan her ne kadar yeni takımında ilk yılını geçirmiş olsa da performansıyla göz doldurdu.

2013-2014
2013-2014 sezonuna da Bucaspor bünyesi altında başlayan Umut Gündoğan takımın değişmez isimlerinden birisi oldu. Genç orta saha oyuncusu PTT 1.Lig'de ilk maçına Kemal Kılıç yönetiminde 18 Ağustos 2013'te Kahramanmaraşspor karşısında çıktı. Bir önceki sezon 4-3-3 sistemi oynayan Bucaspor'da 4-2-3-1 sistemine dönülmesinin ardından zaman zaman Tamandani Nsaliwa zaman zaman ise Taylan Antalyalı ile ortasaha'nın ortasında görev yaptı. Bu sezondaki ilk golünü ise ligin 3. haftasında Tavşanlı Linyitspor ağlarına yolladı. Türkiye Kupası'nda 2 ve 3. turda dinlendirilmesi için kadroda bulunmayan Umut, Bucaspor'un 4. tur'da Beşiktaş JK ile eşleşmesinin ardından bu maçta şans buldu. Bu maçta forvet arkası mevkiinde görev yapan Umut, Atilla Yıldrım'ın pası sonrasında 41. dakikada şık bir vuruşla topu Cenk Gönen'in koruduğu kaleye yolladı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bucaspor maç sonucunda 2-1'lik skor ile Beşiktaş'ı elerken Umut gösterdiği performansla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekti. Bir sonraki turda ise Antalyaspor ile eşleşen Bucaspor'da yine maça forvet arkasında 11'de başlayan oyuncu normal süresi 0-0 biten ve Antalyaspor'un uzatmalarda bulduğu gol ile üst tura yükseldiği karşılaşmada 120 dakika sahada kaldı. Umut, 2013-14 sezonunun ilk yarısında 16 resmi karşılaşmanın tamamında ilk onbirde görevlendirilirken, 2 kez de Türkiye Kupası'nda forma şansı buldu. Geride kalan 18 haftalık PTT 1.Lig'de bir kez sarı kart cezalısı olduğundan, bir kez de kırmızı kart cezalısı olduğundan dolayı forma giyemeyen Umut, gösterdiği performansın ardından TFF'nin 2013-14 sezonu yürürlüğe koyduğu "PTT 1.Lig Karması" takımına seçildi ve milli takım antrenörleri tarafından izlemeye alındı. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu böylece Ocak ayında gerçekleştirilen milli takım seçmelerine katılmış oldu. Umut Gündoğan 2013-14 sezonunda gösterdiği performansla Beşiktaş JK sportif direktörü Önder Özen'in dikkatini çekti ve Özen'in bu oyuncu için "Çok iyi futbolcu aldık mı, bizde direkt takımda oynar" raporunu verdiği öğrenildi.[9] Ancak kısa bir süre sonra devreye bir diğer İstanbul takımı Galatasaray SK'nün ayrıca Kayserispor'un da dikkatini çeken oyuncu için Bucaspor kulüp başkanı Hüsnü Kaya; "Galatasaray bize Umut Gündoğan için resmi teklifini yaptı. Teklifleri değerlendiriyoruz. Henüz netleşen bir şey yok." açıklamalarında bulundu.

Galatasaray

15 Ocak 2014 günü Galatasaray SK Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı açıklamada; FC Basel'den Endoğan Adili Kayserispor' dan Salih Dursun ve Bucaspor'dan Umut için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. 17 Ocak 2014'te ise Galatasaray SK, Umut ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Aynı günün akşamı Umut, Galatasaray SK'nün Antalya kampına katıldı ve takım arkadaşları ve hocası Roberto Mancini ile tanıştı. Umut Gündoğan ilk röportajında ise "Performansımla Galatasaray'a layık olmaya çalışacağım. Anderlecht'tebirçok yıldız isimle oynadım. Arkadaşlıklarımız devam ediyor. Belçika'ya gittiğimde görüşüyoruz. Beni birçok kulüp takip ediyordu. Belki de Beşiktaş ile oynadığımız kupa maçıyla bu transferim gerçekleşti. O maç, benim için dönüm maçıydı." ifadelerinde bulundu.

Milli Takım Kariyeri

Belçika'ya göç eden Türk bir ailenin küçük oğlu olarak Belçika'da doğan Umut, hem Belçika hem de Türkiye pasaportu olması nedeniyle iki ülkenin de milli takımınıda oynama şansını ilk olarak Belçika'dan yana kullandı. O dönemlerde RSC Anderlecht'in altyapısında bulunan Umut, ilk kez 2006 yılında bu ülkenin U-16 milli takımına çağırıldı. Umut bu takımda Nacer Chadli, Eden Hazard ve Dries Mertens gibi isimlerle forma giydi. Bu takımda çoğu maçta forvet arkası oynayan Gündoğan çoğu maçlarda Eden Hazard'ı yedek bıraktı. Umut'un performansının düşmesinin ardından ise Milli takıma çağırılmadı ve formasını ülkenin genç yeteneklerinden Eden Hazard'a bıraktı. Umut Gündoğan 2013-14 sezonunda yaptığı çıkışın ardından ise bir yere yaptığı röportajda "Şimdiye kadar hiç Türkiye milli takımına çağrılmadım. Süper Lig'e çıkmaktan sonra en büyük hayalim Milli takıma çağırılmak. Ancak doğru zamanda Milli takıma çağrılmalıyım. Sadece 1 kez giyip sonra unutulanlardan olmak istemiyorum. Fiziki ve taktiksel gelişimimi tamamlayıp, komple bir oyuncu olarak Türk futboluna katkı sunmak istiyorum." ifadelerinde bulunmuştur. Bu açıklamaların ardından ise 2013-14 sezonunun devre arasında PTT 1.Lig karmasına seçilen oyuncu, Milli Takım antrenörleri tarafından PTT 1.Lig'de yer alan 19 takımın 13'ünden oyuncuların bulunduğu karmaya dahil edildi.

Oyun Tarzı

Umut, orta sahanın ortasında üç farklı pozisyonda da forma giyebiliyor. 2012-13 sezon başında teknik direktör Sait Karafırtınalar tarafından defansın önünde oyun kurucu olarak oynayan 1990 doğumlu orta saha oyuncusu, dönem dönem merkez orta sahada da forma giydi. 2013-14 sezonu ise teknik direktör Kemal Kılıç yönetiminde ilk olarak savunmanın önünde forma giymeye devam ederken, yaşanan teknik direktör değişikliği sonrası göreve gelen Mustafa Bahadır tarafından merkez orta sahada oynamaya başladı. Bucaspor adına atakların organizasyon aşamasında yer alan Umut, 2013-14 sezonunun ilk devresinin sonuna doğru ise ofansif orta saha olarak tek forvet arkasındagörev yaptı. Her iki ayağını kullanabilen, ceza sahası çevresinden rakip kaleye sert şutlar atabilen Umut'un en dikkat çeken özelliği ise maç içerisinde gösterdiği tempolu oyunudur. Mücadeleden kaçmayan bir yapıya sahip olan Umut, topla birlikte dikine oldukça süratli bir görüntü sergilerken pas organizasyonu konusunda da takım arkadaşlarına oldukça iyi servisler yapabilmesiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, futbolcu, futbolcu umut gündoğan, galatasaraylı futbolcu umut gündoğan, gundog, gundogan, hayati, kimdir, umut, umut gündoğan, umut gündoğan biyografi, umut gündoğan biyografisi, umut gündoğan hakkında, umut gündoğan hakkında genel bilgi, umut gündoğan hayatı, umut gündoğan kim, umut gündoğan kimdir, umut gündoğan özgeçmişi, umut gündoğan yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Umut Oğuz Biyografisi - Umut Oğuz Kimdir - Umut Oğuz Hayatı - Umut Oğuz Yaşamı Eylül Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 15.11.14 21:17
Umut Akyürek Biyografisi - Umut Akyürek Kimdir - Umut Akyürek Hayatı Serap Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 18.11.12 05:33
Umut Temizaş Biyografisi - Umut Temizaş Hayatı - Umut Temizaş Kimdir? Okyanus Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 29.09.12 13:56
Umut Kurt Biyografisi - Umut Kurt Hayatı - Umut Kurt Kimdir? Başak Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 09.06.11 00:54
Umut Kuzey Biyografisi-Umut Kuzey Hayatı-Umut Kuzey Kimdir? Esra Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 08.02.10 18:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2