tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Galatasaray
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Galatasaray Galatasaray taraftarının köşesi,galatasaray spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Eskişehirspor - Galatasaray
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1227

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.10, 16:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Eskişehirspor - Galatasaray

Eskişehirspor - Galatasaray



Galatasaray, Turkcell Süper Lig’in 24. haftasında Eskişehirspor ile karşılaşacak. Eskişehir Atatürk Stadı’nda 8 Mart Pazartesi günü oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20.00. Maç öncesi iki takım hakkında son bilgiler, hava durumu, istatistikler…

Stadyum: Eskişehir Atatürk
Tarih: 8 Mart 2010 Pazartesi / 20.00
Hakemler: Bülent Yıldırım; Erhan Sönmez, Muharrem Yılmaz 4. Hakem: Mustafa İlker Coşkun
Cezalılar: Bülent Ertuğrul
Hava Durumu: Eskişehir’de maç günü hava hafif yağışlı, şehirde en yüksek sıcaklık 13, en düşük sıcaklık ise 4 derece olacak.
TV: Digiturk (Lig TV)

Galatasaray
Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı 23 maçta; 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 47 gol atan takımımız, kendi kalesinde ise 24 gol gördü. Ligin lideri konumundaki Galatasaray, aynı zamanda 18 takımın en çok gol atanı.

Galatasaray bu sezon deplasmandaki on ikinci maçına çıkacak. Oynadığı 11 maçta; 6 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Rakip kalelere 18 kez gol atma başarısını gösterirken kalesinde ise 15 gol gördü.

Ligde başarılı bir dönem geçiren takımımız son 8 haftayı 20 puanla kapattı.

Galatasaray ile Eskişehirspor 48. kez
Turkcell Süper Lig'de Pazartesi günü yapılacak Eskişehirspor - Galatasaray maçıyla birlikte iki ekip lig tarihinde 48. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda Galatasaray, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 19-8, gol sayısında da 63-44 üstünlük kurarken, iki ekip arasındaki 20 maç da berabere sonuçlandı. Geçen sezon yapılan maçlardan Galatasaray deplasmandan 4-2, Ali Sami Yen Stadı’ndan ise 1-0’lık mağlubiyetlerle ayrılmıştı. Bu sezon ise Ali Sami Yen’deki karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanmış, takımımız ligdeki ilk puan kaybını tatmıştı.

Eskişehir’deki maçlar
Galatasaray ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir’de 23 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 7, Eskişehirspor 6 galibiyet alırken, 10 maç da berabere sonuçlandı.

Son 11 maç
İki takım arasında ligde yapılan son 11 maçta alınan sonuçlar şöyle:
1986-87
Eskişehirspor-Galatasaray: 1 - 1
Galatasaray-Eskişehirspor: 2 - 1
1987-88
Eskişehirspor-Galatasaray: 0 - 1
Galatasaray-Eskişehirspor: 1 - 1
1988-89
Eskişehirspor-Galatasaray: 1 - 1
Galatasaray-Eskişehirspor: 1 - 0
1995-96
Eskişehirspor-Galatasaray: 1 - 2
Galatasaray-Eskişehirspor: 3 - 0
2008-09
Eskişehirspor-Galatasaray: 4 - 2
Galatasaray-Eskişehirspor: 0 - 1
2009-10
Galatasaray-Eskişehirspor: 1-1

Eskişehirspor
2008-2009 sezonunu topladığı 40 puanla 11. sırada tamamlayan Eskişehirspor’u, bu sezon da geçtiğimiz sezon olduğu gibi Rıza Çalımbay çalıştırıyor.

Bu sezon ligde daha başarılı bir grafik çizen kırmızı siyahlılar, 23 maçta topladıkları 36 puanla 7. sırada yer alıyor. Oynadığı 23 maçta yalnızca 5 kez mağlup olan Eskişehirspor, 9’ar maçta ise sahadan galibiyet ve beraberlikle ayrıldı. Kontrollü futbolu benimseyen bir takım hüviyetindeki “Kırmızı Şimşekler”, az gol atıp az gol yemeleriyle dikkat çekiyor. Kalesinde gördüğü 22 golle, ligin en az gol yiyen 5 takımından biri olan Eskişehirspor, rakip fileleri ise 28 kez havalandırdı.

Eskişehir ekibi, kendi evinde de yine sergilediği başarılı performans ile dikkat çekiyor. İç saha puan tablosunun 5. sırasında yer alan ekip, oynadığı 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 de mağlubiyet gördü. Eskişehirspor bu maçlarda 15 gol atarken, kendi kalesinde ise 9 gol gördü.

Son 5 Maç
Bursaspor 3-1 Eskişehirspor
Eskişehirspor 2-1 Büyükşehir Bld. Spor
Antalyaspor 1-1 Eskişehirspor
Eskişehirspor 0-0 Gençlerbirliği
Gaziantepspor 1-1 Eskişehirspor



Jo: Uzun yıllar kalmak istiyorum

Galatasaray'ın Brezilyalı golcü futbolcusu Jo, beklediğinden daha iyi bir ortam bulduğunu ve uzun yıllar sarı-kırmızılı ekipte kalmak istediğini söyledi.




Galatasaray'ın Brezilyalı golcüsü Joao Alves (Jo), sarı-kırmızılı takımda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, beklediğinden daha farklı bir ortamla karşılaştığını söyledi.
Jo, Galatasaray TV'de yayınlanan Kaleydeskop programında yaptığı açıklamada, transferinin gerçekleşmesinde yönetici Haldun Üstünel'in payına dikkati çekerken, Galatasaray takımında uzun süre kalmak istediğini söyledi.
''Dürüst olmam gerekirse, ben böyle bir ortam beklemiyordum. O yüzden çok mutluyum'' diyen Brezilyalı oyuncu, ''Türkiye'deyken kendimi evimde gibi hissediyorum ve çok mutluyum. Ama sizin de bildiğiniz gibi mayıs ayına kadar bir kontratım var. Kontratım bittikten sonra iki kulüp karşılıklı otururlar. Başkanımız olsun, Haldun bey olsun, konuşulur, görüşülür. Ondan sonra bir karara varılabilir. Benim kendi fikrim, Türkiye'de çok mutluyum ve uzun yıllar kalmak istiyorum'' dedi.
Her futbolcu gibi kendisinin de başarı olmak istediğini dile getiren Jo, ''Şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Şu an oynadığım kulüp olan Galatasaray'da da şampiyonluklar yaşayıp, çok başarılı olmak istiyorum. Hayallerime gelince, bir Dünya Kupası'nda oynamak en büyük hayallerimden bir tanesi'' diye konuştu.
''REKABET BENİ HIRSLANDIRIR''
Milan Baros'un yokluğunda takımın tek forveti olan Jo, bu oyuncunun yeniden takıma dönmesinin kendisini, takım arkadaşlarını ve teknik direktör Frank Rijkaard'ı mutlu edeceğini dile getirdi.

Her pozisyon için birkaç tane alternatif olmasının takım için daha iyi olacağına dikkati çeken Brezilyalı oyuncu, ''O yüzden ben de çok mutluyum onun dönmesinden. Tabii ki böyle bir rekabet beni daha fazla hırslandırır, daha fazla motive eder. Burada takımın başarısı önemli. Zaten takım kazandığı zaman, herkes kazanmış oluyor'' ifadelerini kullandı.
''ŞAMPİYONLUĞA GİTMEK İSTİYORUZ''
Takım olarak sergiledikleri başarılı bir performans olduğunu vurgulayarak, Turkcell Süper Lig'de lider durumda olmalarına dikkati çeken Jo,

''Şu an gösterdiğimiz iyi bir performans var. Ligde birinci sıradayız. Sadece ben değil, takım olarak çok mutlu herkes bu durumdan. Şimdi artık önemli olan birinciliği koruyup, şampiyonluğa gitmek istiyoruz. Taraftarlarımız da her zaman olduğu gibi, ilerleyen zamanlarda da bizi desteklesinler. Çünkü hem ben hem takım arkadaşlarım, onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Dünya konuşacak



İki yılda Galatasaray'ın kaderini değiştirecek dev adımlar attıklarını vurgulayan Adnan Polat, "Stadımızın bitmesi, kaynaklarımızın dışarı çıkışının önüne geçecek şirket birleşmesi ve Riva gibi mali geleceğimizi garanti altına alacak projelerle 2. yüzyılımıza sapasağlam giriyoruz" diye konuştu. Başkan, "2010 yılında Galatasaray'ın dünyada gücünü hissettirmeye başlayacağını göreceğiz" ifadesini kullandı.



Türkiye'nin Kralı



"Avrupa'nın en önemli takımlarından birinde oynuyorum Kariyerimi burada sürdürmek için daha fazla çalışacağım"


Rakip forvetlerin korkulu rüyası Lucas Neill, Galatasaray dergisine konuştu. Avustralyalı oyuncu, "Galatasaray, Avrupa'nın en iyi takımlarından. Buraya gelince sıcak bir aile ortamıyla karşılaştım. Biz, sahaya çıkıyoruz ve göz önündeyiz. Fakat biz maça çıkana kadar, bizim için çalışan insanlar var. Bir noktada herkes bu başarıyı paylaşıyor. Kimse ön plana çıkma peşinde değil. Bu yüzden Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü" diye konuştu.


Gitmeye niyeti yok
Neill, sarı-kırmızılı takıma gelmekle çok doğru bir karar verdiğini de ifade etti. Yıldız oyuncu, "Şu anda ise Galatasaray'la 1.5 yıllık kontratım var. Eğer vücudum müsaade eder, yönetim de benimle devam etmek isterse, İstanbul'daki hayatım sürebilir" ifadesini kullandı. Neill, sarı-kırmızılı formayı birlikte giydikleri vatandaşı Harry Kewell ile çok iyi arkadaş olduklarını dile getirirken, "Çok iyi bir profesyonel. Onunla çalışmak harika" dedi.









--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
eskisehirspor, galatasaray


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Eskişehirspor:2 Beşiktaş:0 Jaguar Beşiktaş 1 12.12.10 18:41
Eskişehirspor-Trabzonspor:1-0 Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 27.04.10 11:33
Eskişehirspor 1-0 Trabzonspor Jaguar Trabzonspor 0 27.04.10 09:05
Bursaspor & Eskişehirspor Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 31.01.10 12:02
Joao Alves De Assis Silva Biyografisi,Galatasaray Jo Kimdir?Galatasaray Jo Okyanus Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.10 05:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2