tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Galatasaray
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Galatasaray Galatasaray taraftarının köşesi,galatasaray spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Galatasaray
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
989

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.03.10, 18:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Galatasaray

Galatasaray'da panik başladı

Yıldız futbolcu, kulüp doktorlarına ağrılarının sürdüğünü belirtti.

Galatasaray'ın en önemli kozu Arda Turan'ın durumu Fenerbahçe maçı öncesinde hala belirsizliğini koruyor.

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçı öncesinde sakatlanan yıldız futbolcunun durumu, yoğun tedaviye rağmen hala iyileşme göstermedi. Fenerbahçe maçında mutlaka oynamayı hedefleyen Arda, sarı kırmızılı takımın bu sabah yapılan antrenmanında takımla birlikte çalışamadı. Fizyoterapist eşliğinde koşu çalışması yaptırılan yıldız futbolcu, kulüp doktorlarına ağrılarının sürdüğünü belirtti. Bir haftadır takımla birlikte çalışamayan Arda Turan'ın tedavisi maç gününe kadar sürdürülecek. Ancak tedavisinin henüz olumlu sonuç vermemesi teknik direktör Frank Rijkaard'ın da keyfini fazslasıyla kaçırdı. Arda'nın eksikliğini Trabzonspor deplasmanında fazlasıyla hisseden tecrübeli teknik adam, sürekli kulüp doktorları ile Arda'nın sakatlığını görüştüğü öğrenildi.

Bu arada henüz iyileşmemesine rağmen, Arda'nın sarı kırmızılı yöneticilere "Her ne olursa olsun, Fenerbahçe maçında Ali Sami Yen'de sahadayım" mesajını verdiği de öğrenildi.


Kendi sahasında yenilgisi yok

Ali Sami Yen'de yenilgi almayan Aslanlar, derbide de bunu sürdürmek istiyor.

Turkcell Süper Lig'de 28 Mart Pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlamaya hazırlanan Galatasaray, bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda başarılı bir performans sergiliyor.

Bu sezon Mecidiyeköy'de 12 lig maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, bunların 9'unu kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve rakiplerine boyun eğmedi.

Ali Sami Yen Stadı'nda rakiplerine toplam 29 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 9 gol gördü.

Ligde bu sezonki 5 yenilgisini de deplasman maçlarında alan Galatasaray, iç saha puan cetvelinde liderlik koltuğunda oturuyor.

Kendi evindeki bütün lig maçlarında gol atan sarı-kırmızılılar, 5 maçı gol yemeden bitirdi.

EN GOLCÜSÜ KEWELL YOK

Mecidiyeköy'deki son 4 lig maçını da kazanan "Cim Bom"un iç sahadaki 29 golüne 9 ayrı futbolcusu imza koydu.

Uzun süreli sakatlığı nedeniyle derbide de forma giyemeyecek olan Harry Kewell, 7 golle iç sahada en golcü isim olarak dikkati çekerken, Milan Baros 6, Arda Turan ve Abdul Kader Keita 3'er, devre arasında takımdan gönderilen Shabani Nonda ile Mustafa Sarp ve Joao Alves 2'şer, Elano Blumer ve Servet Çetin de birer kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'ın iç sahadaki diğer 2 golünü ise Denizlisporlu Burak ile Kayserisporlu Makukula kendi kalelerine attı.

ALİ SAMİ YEN STADI'NDAKİ LİG MAÇLARI

Galatasaray'ın bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı lig maçlarında aldığı sonuçlar ve gollerini atan futbolcular şöyle:

Tarih / Maç / Sonuç / Golcüler


15.08.2009 / G.Saray-Denizlispor / 4-1 / Kewell (2), Arda, Burak (kk)

23.08.2009 / G.Saray-Kayserispor / 4-1 / Baros (2), Elano, Makukula (kk)

12.09.2009 / G.Saray-Beşiktaş / 3-0 / Mustafa, Baros (2)

27.09.2009 / G.Saray-Eskişehirspor / 1-1 / Nonda

18.10.2009 / G.Saray-Trabzonspor / 4-3 / Kewell, Servet, Arda, Baros

01.11.2009 / G.Saray-Sivasspor / 2-0 / Nonda, Kewell

22.11.2009 / G.Saray-Manisaspor / 1-1 / Kewell

06.12.2009 / G.Saray-İBB Spor / 1-1 / Kewell

19.12.2009 / G.Saray-Gençlerbirliği / 1-0 / Kewell

24.01.2010 / G.Saray-Gaziantepspor / 1-0 / Mustafa

28.02.2010 / G.Saray-Kasımpaşa / 4-1 / Arda, Keita (2), Jo

14.03.2010 / G.Saray-Ankaragücü / 3-0 / Jo, Keita, Baros

Not: Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülen
Ankaraspor önünde İstanbul'da oynanması gereken maçta alınan hükmen (3-0) galibiyet değerlendirilmemiştir.



Özhan Abi..



FUTBOL dünyasındaki hiç kimseye benzemezdi.. Bazıları başkanlık koltuklarına paraşütle inip, seçildikten sonra kulüpleri babalarının çiftliği sanırlar ya.. O bunun tam tersiydi.. 2002’de ilk başkan seçildiği gün “20 senedir işte bugünü bekliyordum” demesinden belli değil mi? G.Saray’a her seviyede hizmet etti.. Sporculuk yaptı, yöneticilik yaptı, yönetimin dışına çıktı, dışarda bekledi, cemiyetçilik yaptı, her G.Saraylı’ya kucak açtı, günü geldi, kulübün gerçeklerini hücrelerine kadar öğrendikten sonra başkan seçildi..

3 DÖNEM başkanlık yaptı.. G.Saray tarihinin belki de en talihsiz döneminde elini taşın altına sokmak zorunda kaldı.. Hem Faruk Süren gibi dev ve başarılı bir isimden sonra göreve gelmek zordu, hem de kulübün içinde bulunduğu mali çöküşü göğüslemek.. Sadece ailesini, hayatını değil parasını da (az-buz değil, 55 milyon dolardan söz ediyorum) G.Saray için ortaya koydu.. Kimse onun kadar büyük fedakârlık yapmazdı.. Hiç kimse.. G.Saray yüzünden göçtü bu dünyadan..


***

Uzak akraba, yakın dost

ONU ne kadar tanırdım? Yakından, çok yakından.. Uzaktan akraba olduğumuzu ondan öğrenmiştim.. Bursa’dan gelip G.Saray Lisesi’nde okuduğu dönemlerde meğerse bizim evimizde kalırmış; büyük dayım, sıra arkadaşı Yücel Karul ile birlikte.. Ona cici annelik eden büyük teyzem İsmet Hanım’ı hayranlıkla anlatırdı her seferinde.. Vefalıydı.. Merhum babamı tanırdı, annemi tanırdı.. Onu kızdırırsam beni anneme şikayet etmekle ‘tehdit’ ederdi.. Bazen dediğini yaptı da!

SAHİP olduğu büyük güce rağmen maneviyatı çok kuvvetliydi.. En sıkıntılı günlerimde bana destek olur, hayat dersleri verirdi.. Yaptığımız haberler yüzünden sürekli sıkıntı yaşanırdı aramızda.. “Çok sert gidiyorsun, biraz yumuşa” diye uyarırdı beni.. Allah’ı var, hiçbir dönem ama hiçbir dönem “ötekiler” gibi davranmadı.. Patrona şikayet etmedi, etrafımıza mayınlar döşemedi, yasak koymadı, yalanlarla bize saldırmadı, hiç kirlenmedi, hep tertemiz kaldı gözümde..

ONUNLA beraber şarap geceleri yapmak çok keyifliydi.. Sohbet uzadıkça daha rahat konuşur, konuştukça herşeyi daha rahat paylaşırdı.. Yine de tedirgin olur, “Aman oğlum, bunları gazeteci olarak anlatmıyorum sana, dertleşiyorum sadece” derdi.. Bugün onun adını seçim yarışında malzeme yapanlara gerçekte ne kadar çok kızdığını da iyi biliyorum..


***

Düşmanlığı bitirdi

TÜRK futbolunda bir değişim varsa, bu onun birleştiriciliği sayesinde olmuştur.. Haluk Ulusoy ve şürekası futbol dünyasından çekilmek zorunda kaldılarsa; bahis çeteleri halının altından halının üstüne çıkmaya başladıysa; merhum Hasan Doğan ile başlayıp Mahmut Özgener ile devam eden ’aydınlık’ ekip yönetime geçtiyse; Seyrantepe diye bir yer varsa; yüz yüze bakmaya tahammül bile edemeyen ’büyükler’ musalla taşının etrafında tek vücut olduysa; sportmenlik kavramı herkesin lügatına yeniden girdiyse; Aziz Yıldırım gibi anti-G.Saray efekt uyandıran bir başkan 2 gündür gösterdiği sağlam dostlukla aslında F.Bahçe ile G.Saray’ın ‘ebedi dost’luğunu simgeliyorsa; hepsi Özhan Abi sayesinde olmuştur.. Seni hiç unutmayacağız Özhan Abi..


***


Yıldırım’ın elini niye sıktı?

KEYİFLİ taraflarını da anlatayım.. Ne kadar otoriter bir Osmanlı erkeği olduğunu herkes bilmez.. Kıymetli eşi Asuman Abla bu özelliğini şu örnekle anlatmıştı bir keresinde:

“Ah oğlum, bir bilsen Özhan’ın ne kadar sert erkek olduğunu.. Mesela şehirlerarası bir yolculuğa mı çıkacak, eve telefon eder, bavulunu bizzat bana hazırlatırdı.. Gömleklerini jilet gibi ütüleyip muntazam bir biçimde o bavula yerleştirmemi isterdi.. Yola çıktıktan sonra ilk fırsatta bir benzin istasyonunda durup, bavulu kontrol eder.. Gömleklerden birinin yakasında bir buruşukluk mu gördü, hemen beni arayıp sitem ederdi..”

ÖZHAN Abi kendisiyle ilgili böyle şeyler anlatıldığında tıpkı haylaz bir çocuk gibi gözlerini kısarak tebessüm eder, belli ki bundan hoşlanırdı..

ÇOK başarılı işler yaptı.. Ama maalesef aslında yapmadığı bir şeyden dolayı övülüyor.. 6-0’lık meşhur derbideki 2. golden sonra Aziz Yıldırım’ın elini sıktığı için o dönem G.Saray camiası tarafından çok eleştirilmişti.. Şimdi Özhan Abi’yi anmak için herkes o anı bir fair-play örneği olarak ölümsüzleştiriyor.. Oysa bana anlatmıştı neden Aziz Yıldırım’ın elini sıktığını:

“Mahmut Uslu bir sıra arkamda bağırmıyor, neredeyse böğürüyordu.. Rahatsız olmuştum.. Aziz Bey dayanamayıp ona döndü ve sert biçimde sakin olmasını söyledi.. Ben de o nedenle elini sıktım, ‘Teşekkür ederim’ manasında.. Herkes olayı farklı yorumladı..”

ADNAN Polat’ın, şampiyon oldukları Denizli maçındaki katkılarıyla ilgili konuştuklarımız var ki, onlar da bambaşka bir yazının konusu olacaktır mutlaka..


Lincoln'den çok ilginç derbi yorumu

Benim oynadığım G.Saray'dan daha güçlü bir kadroları var.

Brezilyalı oyuncu Lancenet'e bir röportaj verdi. Röportajında Atletico MG-Cruzeiro, Schalke-Dortmund ve F.Bahçe-G.Saray derbilerinde oynadığını bunun kendisine büyük gurur verdiğini söyledi. İnternetspor'a göre Lincoln, F.Bahçe derbisinde oynamayı şu sözlerle açıkladı: "Hiçbirşey yapmaya gerek yok. Sadece sahada olmak bile hislerinizi harekete geçiriyor. Daha fazla ve iyi oynamak istiyorsunuz" dedi....

Röportajı yapan Caio Carrieri'nin bu hafta sonu oynanacak derbiyle ilgili sorusuna ise Lincoln, "Benim oynadığım G.Saray'dan daha güçlü bir kadroları var. Evinde G.Saray, F.Bahçe'yi çok farklı yenecektir. Ben eski arkadaşlarıma çok güveniyorum. Kalbim onlarla" dedi.


Adnan Öztürk'ün listesi belli oldu

Galatasaray Kulubü'nde aday olan Adnan Öztürk, yer alan isimleri açıkladı.


Galatasaray Kulubü'nde 27 Mart 2010 tarihinde yapılacak seçimlerde aday olan Adnan Öztürk, yönetim kurulu listesinde yer alan isimleri açıkladı. Öztürk'ün listesinde şu isimler yer alıyor: "Hayrettin Kozak, Hamdi Yasaman, Murat Ece, Ömer Kayalıoğlu, Osman Hattat, Abdürrahim Albayrak, Can Topsakal, Mehmet Cibara, Reşit Sinanlı, Emre Alkin, Fatih Gökşen, Emre Erdoğan, Cem Ersan, Necati Demirkol, Kaan Boyner"



Frank Rijkaard'ın gözü kimde

Florya’daki odasında yaklaşık 1 saatlik özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Sarı-Kırmızılı takımda Fenerbahçe derbisi öncesinde Keita özel terapiye alındı. Fildişi Sahilli yıldız futbolcunun sezonun ilk yarısında oynananmaçta kırmızı kartla oyun dışı kalması ve forma giydiğimaçlarda çabuk sinirlenmesi nedeniyle tedirgin olan teknik direktör Frank Rijkaard’ın, Keita ile dün Florya’daki odasında yaklaşık 1 saatlik özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Haberturk'ten Erhan Telli'nin haberine göre Keita’dan maç içinde soğukkanlılığını korumasını isteyen Hollandalı hocanın, özellikle rakip oyuncuların tahrikleri karşısında dikkatli olmasını uyarısını yaptı. İlk maçta Roberto Carlos’un faulü sonrası sinirlerine hakimolamayıp rakibine yumruk atan Keita, kırmızı kartla oyun dışı kalmış, bu nedenle G.Saraymaçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalmıştı.

KADER GARANTİ VERDİ

Abdul Kader Keita’ya bu olayı hatırlatan Rijkaard’ın, “Bu maçta da herkes senin üzerine oynayacak. Sert müdahelelere ve tahriklere kapılmadan sadece oyununu oyna. Hakemle sakın diyaloğa girme ve işine bak” diye sıkı sıkı tembihlediği ifade edildi. Keita’nın bu konuda hocasına söz verdiği ve “Merak etmeyin. Aynı hataya bir kez daha düşmem” diyerek Rijkaard’ı rahatlattı. Fildişi Sahilli yıldız, kendisini çok iyi hissettiğini ve maça tam kapasiteyle konsantre olduğunu da ekledi.


Bugün de o bayrağı dikerim



İngiliz STV kanalında spor yorumlucuğu yapan Greame Souness, Boca Juniors-River Plate derbisini yorumladı. Spikerin bu derbi mi F.Bahçe-G.Saray derbisi mi diye sormasına İskoç teknik adam, “Tabii ki Türk derbisi” diye cevap verdi.



Spikerin, "F.Bahçe sahasına diktiğiniz bayraktan sonra Türkiye'de iş savaş çıkmasına neden olacaktınız" esprisine ise, "Futbolun güzelliği rakibini kızdırmak. Bugün olsa yine bayrağı dikerim" diye karşılık verdi. Spikerin hafta sonundaki G.Saray-F.Bahçe derbisinin nasıl biteceği sorusuna ise "G.Saray maçın favorisi" diye konuştu.



Galatasaraylılar kararını verdi



Galatasaray, 27 Mart'ta Cumartesi günü yapılacak genel kurulda yeni başkanını seçecek.



Peki Galatasaray taraftarı kulübün başında kimi görmek istiyor?

İşte çıkan sonuç...

Anketimize katılan 24651 kişiden 20.267'si Adnan Polat'ı yeniden başkan görmek istedğini belirtti. 3.662 kişi Adnan Öztürk yönünde oy kullanırken, geriye kalan 722 kişi ise iki adayı da Galatasaray'ın başkanı olarak görmek istemiyor...





--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
galatasaray


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zaman Tüneli Galatasaray Kapak Fotografları - Zaman Tüneli Galatasaray Kapak Resimler Kartal Network ve İnternet 2 17.10.15 13:49
Galatasaray Duvar Kağıtları 2012 - Galatasaray Wallpaper ASYA Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 1 04.03.15 13:54
GalataSaray Duvar Kağıtları - Galatasaray Wallpapers Okyanus Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 14 09.05.13 21:57
Schalke 04 Galatasaray Maçı Sonucu - Galatasaray Schalke 04 Maç Sonucu Kartal Galatasaray 0 12.03.13 23:15
Joao Alves De Assis Silva Biyografisi,Galatasaray Jo Kimdir?Galatasaray Jo Okyanus Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.10 05:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:39 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2