Tualimforum.com  

Geri git   Tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim lisesi soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim okulu soruları ve cevapları,Açıkögretim geçmiş yıllar soruları ve cevapları.Açıkögretim geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yönetim ve Organizasyon 2006 Vize Soruları ve Cevapları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1699

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.05.09, 20:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3213
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 72
86 Mesajına 217 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yönetim ve Organizasyon 2006 Vize Soruları ve Cevapları

Yönetim ve Organizasyon 2006 Vize Soruları ve Cevapları

1. Stratejik planlarla ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: alt yönetim tarafından gerçekleştirilmesi

2. Gannt şemaları cpm ve pert şebekeleri gibi araçlar hangisinin oluşturulmasında kullanılır?
Cevap: proje

3. Hangisi mekanik sistemin özellikleri arasından yer almaz?
Cevap: yatay düzeyde iletişim

4. Hangisi x teorisi varsayımlarından değildir?
Cevap: çalışmak doğal ve haz vericidir

5. Sisteme giren değerlerden daha fazla değer elde etmeye ne denir?
Cevap: sinerji

6. Hangisi Taylor’a getirilen eleştirilerden biridir?
Cevap: Tek güdüleme faktörünü gelir elde etme üzerinde durması

7. İşletme bir sistem olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi işletmenin bir alt sistemi değildir?
a-personel b-geri dönüşüm c- çıktı d- girdi e- ekonomik yapı
Cevap: Ekonomik yapı

8. Daha az girdi ile istenilen çıktıyı elde etmeye ne ad verilir?
Cevap: Etkililik

9. Her astın yalnızca bir üstten emir alması gereğini ifade eden ilke hangisidir?
Cevap: kumanda birliği ilkesi

10. Bir planın Gerçekleşmesi ile ilgili adımları belirleyen plan hangisidir?
Cevap: Program

11. Beklenen satışın karşılanabilmesi için eldeki stokları ve minimum stok bakiyesini gösteren bütçeye ne ad verilir?
Cevap: üretim bütçesi

12. Faaliyetleri dar bir alanda gerçekleştiren ve tek bir ürün üzerinde yoğunlaşan işletmeler için uygun olan bölümlendirme türü hangisidir?
Cevap: fonksiyonlara dayalı bölümlendirme

13. Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade eden kavram hangisidir?
Cevap:bütünleşme

14. Aşağıdakilerden hangisi organik sistemin özelliklerinden değildir?
Cevap: şebeke tipi örgütlenme vardır

15. Aşağıdakilerden hangisi bir mekanik sistemdir?
Cevap: bilgisayar

16. Örgütlerde çalışanların işletmeye ortak olduğu üzerinde duran bilim adamı hangisidir?
Cevap: Marry Parker Follet

17. “işçiler yoruluyormu ? dinlenme molaları veriliyormu? Günlük çalışma saatleri kısaltılmalımı?” gibi sorulara hangi araştırmada yanıt aranmıştır?
Cevap: Röle Montaj Odası Deneyi

18. Yapılan işin küçük birimlere ayrılarak bu birimlere görevlinin atamasıyla işin daha etkin ve verimli hale getirilmesi h.fayol’un yönetim ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?
Cevap: hareket ve zaman etüdü

19. Hangisi iyi belirlenmiş amaçların özellikleri arasında yer almaz?
Cevap: önce alt kademe amaçlarının saptanıp daha sonra genel ve stratejik nitelikteki amaçların saptanmış olması

20. Hangisi mekanik sistemin özellikleri arasından yer almaz?
Cevap: yatay düzeyde etkileşim

21. Hangisi mekanik sistemin özellikleri arasından yer almaz? Cevap: yatay düzeyde etkileşim

22. Aşağıdakilerden hangisi sistemi oluşturan unsurlardan değildir?
Cevap: ekonomik yapı

23. Hangisi x teorisi varsayımlarından değildir?
Cevap: çalışmak doğal ve haz vericidir.

24. Hangisi Taylor’a getirilen eleştirilerden biridir?
Cevap: verimlilik

25. Stratejik planlarla ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: alt yönetim tarafından gerçekleştirilmesi

26. Yapılan işin küçük birimlere ayrılarak bu birimlere görevlinin atamasıyla işin daha etkin ve verimli hale getirilmesi h.fayol’un yönetim ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?
Cevap: hareket ve zaman etüdü

27. Hangisi mekanik sisteme örnektir?
Cevap: bilgisayar

28. Sisteme giren değerlerden daha fazla değer elde etmeye ne denir?
Cevap: sinerji

29. Hangisi iyi belirlenmiş amaçların özellikleri arasında yer almaz?
Cevap: önce alt kademe amaçlarının saptanıp daha sonra genel ve stratejik nitelikteki amaçların saptanmış olması

30. Yapılan işin küçük birimlere ayrılarak bu birimlere görevlinin atamasıyla işin daha etkin ve verimli hale getirilmesi h.fayol’un yönetim ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?
Cevap: hareket ve zaman etüdü

31. Stratejik planlarla ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: alt yönetim tarafından gerçekleştirilmesi

32. Hangisi mekanik sisteme örnektir?
Cevap: bilgisayar


33. Hangisi iyi belirlenmiş amaçların özellikleri arasında yer almaz?
Cevap: önce alt kademe amaçlarının saptanıp daha sonra genel ve stratejik nitelikteki amaçların saptanmış olması
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2006, cevaplari, organizasyon, sorulari, ve, vize, yonetim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yönetim Organizasyon 2007 Final Sınavı Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 22.05.09 21:12
Yönetim ve Organizasyon 2009 Vize Soruları ve Cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 19.05.09 03:08
Yönetim Organizasyon 2006 Final Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 14.05.09 00:18
Yerel Yönetim 2006 Bütünleme Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 12.05.09 16:24
Açıkögretim Yönetim Organizasyon 2006 Final Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 02.05.09 18:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:49 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2