Tualimforum.com  

Geri git   Tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim lisesi soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim okulu soruları ve cevapları,Açıkögretim geçmiş yıllar soruları ve cevapları.Açıkögretim geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Temel Bilgi Teknolojisi Dersi Vize Soruları ve Cevapları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
10758

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.05.09, 23:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:2023
Rep Gücü:0
RD:Betül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura aboutBetül has a spectacular aura about
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 70
76 Mesajına 197 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Temel Bilgi Teknolojisi Dersi Vize Soruları ve Cevapları

Temel Bilgi Teknolojisi Dersi Vize Soruları ve Cevapları

1. Bir şeyin ya da bir olayın özelliğini tanımlayan kavrama ne ad verilir?
A) Teknoloji
B) Bilgi
C) İlim
D) Seçenek
E) Veri

2. Aşağıdakilerden hangisi bilgi işlem sürecinin aşamalarından değildir?
A) Kopyalama
B) Özetleme
C) Sıralama
D) Sınama
E) Kaydetme

3. Ana belleğin bilgisayar tarafından kullanılan kısmı aşağıdakilerden hangisidir?
A) İşlemci
B) Ana Bellek
C) Rassal Erişimli Bellek
D) Salt Okunur Bellek
E) Mouse

4. Bilgisayar belleklerinde kullanılan ölçü birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) CPU
B) BAYT
C) ROM
D) GİGAHERTZ
E) HERTZ

5. Bilgisayarın açılışında kendiliğinden çalışan ve bilgisayarı komut bekler duruma hazırlayan programlar bütünü aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?
A) Bilgisayar Programı
B) İşletim Sistemi
C) Yazılım
D) Bellek
E) Donanım

6. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara belirli bir işi gerçekleştirmesi için verilen komutlar toplamını ifade eder?
A) Bellek
B) Donanım
C) Program
D) İşlemci
E) Yazıcı

7. Aşağıdakilerden hangisi, bilgisayar ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlayan birimdir?
A) Bilgi Teknolojileri
B) Monitör
C) Uygulama Yazılımı
D) Kullanıcı Arayüzü
E) Dosya Sistemi

8. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar sisteminde bir kitaplığın raflarına benzetilebilir?
A) Alt klasörler
B) Klavye
C) Bellek
D) Sürücüler
E) Sabit disk

9. MS Word’de metnin istenilen dilde yazması için kullanılan komut hangi menü grubunun içersinde yer alır?
A) Araçlar
B) Görünüm
C) Biçim
D) Ekle
E) Düzen

10. Kısa yolu, biçimlendirme araç çubuğunda bulunan ve Excel'e özgü olan; seçilen değerlerin sonuna her seferinde bir sıfır (0) ekleyen ya da eksilten düğmenin adı nedir?
A) Oran biçimi
B) Ekle
C) Ekle, azalt
D) Virgül biçimi
E) Yüzde ekle

11. Sunu programında slayt içerisine herhangi bir metin eklemek için hangi menü kullanılır?
A) Dosya
B) Düzen
C) Biçim
D) Ekle
E) Araçlar

12. Hazırlanan slaytları tam ekran gösteren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
A) Normal görünüm
B) Ana hat görünümü
C) Slayt gösterimi görünümü
D) Slayt sıralayıcısı görünümü
E) Asıl slayt görünümü

13. Bir fotoğrafta değişiklik yapmak istendiğinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır?
A) Piksel tabanlı
B) Vektör tabanlı
C) Fotoğraf tabanlı
D) Çizim programı
E) Görsel program

14. Aşağıdakilerden hangisi çizgiler, daireler, dikdörtgenler gibi farklı şekillerin bir araya gelmesi ile oluşan görsellerin genel yapısını tanımlamada kullanılan kavramdır?
A) Piksel Tabanlı
B) Görsel Tabanlı
C) Vektör Tabanlı
D) Çizim Programı
E) Paint

15. Piksel tabanlı görsellerin diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Paint
B) Adobe Photoshop
C) Corel Photo
D) Bitmap
E) Görüntü düzenleyici

16. Veri tabanlarını meydana getiren unsurlara ne ad verilir?
A) Veri
B) Tablo
C) Alan
D) Kayıt
E) Sorgu

17. Aşağıdakilerden hangisi, bir unsura ait verilerin bir araya getirilmesine verilen isimdir?
A) Hücre
B) Raporlama
C) Derleme
D) Tasarım
E) Kayıt

18. Aşağıdakilerden hangisi alanlar için bir veri türü değildir?
A) Metin
B) Sayı
C) Tarih/saat
D) Paragraf
E) Evet/hayır

19. Bilgisayarın bir diğerine göndermek istediği mesajları, fiziksel olarak iletim ortamı uygun şekle aşağıdakilerden hangisi getirir?
A) İletim ortamı
B) Arayüz donanımı
C) İletim yöntemi
D) Ağ dosya sunucusu
E) Ağ yöneticisi

20.
I - hava
II - fiber-optik kablo
III - bakır kablo

Yukarıda verilen ortamlardan hangileri “ışık” yöntemini kullanır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III

21. Aşağıdakilerden hangisi, bir geniş alan ağında bütün haberleşmenin toplandığı merkezdir?
A) Yönlendirici
B) Omurga
C) Geniş Alan Ağı
D) Ağ Topolojisi
E) Ağ İşletim Sistemi

22. İnternette bilgisayarların birbirleriyle haberleşmek için kullandıkları ortak dile ne ad verilir?
A) Proxy
B) Ağ protokolü
C) TCP/IP
D) Java
E) İnternet izleyicisi

23. Aşağıdakilerden hangisi bir bilgisayar ismi olamaz?
A)www.tualimforum.com
B) Domates
C)www.tualimforum.com
D)www.tualimforum.com
E)www.tualimforum.com

24. Aşağıdakilerden hangisi, İnternet sunucularından biri değildir?
A) WWW
B) FTP
C) Güvenlik Sunucusu
D) DNS Sunucusu
E) IP Sunucusu

25. Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları İnternet sayfasındaki bilgiler, aşağıdakilerden hangisine örnektir?
A) Tablo
B) Sabit içerik
C) Değişken içerik
D) Canlı görüntü
E) Sayısal bilgi

26. Elektronik posta adresinde yer alan simge aşağıdakilerden hangisidir?
A) #
B) &
C) .
D) ?
E) *

27. Aşağıdakilerden hangisi elektronik posta gönderebilmek için gereklidir?
A) Elektronik posta hesabı
B) Arama motoru
C) Haber gurupları
D) ftp
E) telnet

28. Başka bir bölgede bulunan bilgisayarı sanki yanındaymış gibi kullanmayı sağlayan sistem, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yönlendirici
B) İnternet
C) Telnet
D) Arama motorları
E) Web rehberleri

Soruların cevapları :

1. B
2. A
3. D
4. B
5. B
6. C
7. D
8. A
9. A
10. C
11. D
12. C
13. A
14. C
15. D
16. B
17. E
18. D
19. B
20. B
21. B
22. C
23. B ?
24. E
25. C
26. C
27. A
28. C
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, cevaplari, dersi, sorulari, teknolojisi, temel, ve, vize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Temel Bilgi Teknolojileri Dersi 2006 Final Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 13.05.09 23:29
Temel Bilgi Teknolojisi Arasınav Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 12.05.09 23:20
Temel Bilgi Teknolojisi Vize Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 12.05.09 23:08
Muhasebe Dersi 2006 Vize Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 11.05.09 18:45
Girişimcilik Dersi 2006 Vize Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 10.05.09 16:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:21 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2