tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim lisesi soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim okulu soruları ve cevapları,Açıkögretim geçmiş yıllar soruları ve cevapları.Açıkögretim geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Maliyet Muhasebesi Açıkögretim Soruları ve Cevapları
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1524

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.05.09, 18:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3353
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
91 Mesajına 231 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Maliyet Muhasebesi Açıkögretim Soruları ve Cevapları

Maliyet Muhasebesi Açıkögretim Soruları ve Cevapları

Maliyet Muhasebesi

1 ) Üretim yapmak amacıyla varlık tüketimi aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Gider
B) Hasılat
C) Harcama
D) Maliyet gideri
E) Dönem gideri


2 ) Dönem içinde satın alınan hammadde tutarı 500 milyon lira, dönem içinde kullanılabilir hammadde stokları tutarı 700 milyon lira ve dönem sonu hammadde stokları maliyeti 300 milyon lira olduğuna göre dönem başı hammadde stoklarının maliyeti kaç TL. dir?
A) 50 milyon
B) 100 milyon
C) 200 milyon
D) 300 milyon
E) 400 milyon


3 ) Aşağıdakilerden hangisi maliyet sistemini etkileyen faktörlerden biri değildir ?
A) İşletmenin büyüklüğü
B) İşletmenin satış politikası
C) Örgüt yapısı
D) Mamullerin cinsi
E) Kullanılan üretim tekniği


4 ) Üretim ve hizmet işletmelerinde 7/B seçeneğine göre, maliyet dönemi sonunda hazırlanan maliyet dağıtım tablosuna dayanarak fonksiyonlarına ve maliyet yerlerine göre gruplanan çeşitli hesaplar hangi hesabın alacağına kaydedilir ?
A) Gider çeşitleri yansıtma hesabı
B) Üretim maliyetleri hesabı
C) Genel üretim giderleri hesabı
D) Direkt ilk madde ve malzeme giderleri hesabı
E) İlk madde ve malzeme giderleri hesabı


5 ) Bir sanayi işletmesinin birim fiyatı 7.5 TL. olan X malzemesinden yıllık gereksinmesi 12.000 birimdir. Bir partinin siparişi işletmeye ortalama 30 liraya mal olmaktadır. X malzemesini depoda bulundurmak için ortalama stok değerinin %15 oranında bir maliyete katlanılmaktadır. İşletmenin optimal sipariş miktarı kaç birimdir?
A) 600
B) 1.000
C) 1.500
D) 2.000
E) 800


6 ) Yukarıdaki bilgilere ve son giren ilk çıkar yöntemine göre dönemsonu stoklarının maliyeti kaç TL. dir?
A) 12.500.000
B) 14.000.000
C) 15.000.000
D) 17.500.000
E) 20.000.000


7 ) Üretimde kullanılan cıvata, somun, makine yağları, akaryakıt vb. giderler aşağıdaki gider gruplarından hangisinin içinde yer alır ?
A) Direkt malzeme maliyeti
B) Yardımcı malzeme
C) İşletme malzemesi
D) Endirekt malzeme maliyeti
E) Dönem malzemesi


8 ) Yukarıdaki bilgilere ve ilk giren ilk çıkar yöntemine göre dönem içinde imalata verilen malzemenin maliyeti kaç TL. dir
A) 10.000.000
B) 11.500.000
C) 13.000.000
D) 15.500.000
E) 24.550.000


9 ) İşletmede 2 milyon TL. saat ücreti ile çalışan işçi %35 akord zammı almaktadır. Akord zamanı ise bir birim üretim için 40 dakikadır. İşçi bir günlük süre için 20 birim üretim yaptığına göre, işçinin günlük ücreti kaç liradır?
A) 35.000.000
B) 20.000.000
C) 36.000.000
D) 25.000.000
E) 45.000


10 ) Toplam zamanın hangi işler üzerinde ne kadarlık sürelerle geçirildiğini gösteren belgeye ne ad verilir?
A) İşçi saat kartı
B) İşçi çalışma kartı
C) Sipariş kartı
D) Stok kartı
E) İşçi çalışma kartı özeti


11 ) Boşa geçen işçiliğin nedeni enerji kesintisinden kaynaklanıyorsa yapılacak yevmiye kaydında hangi hesapta gösterilir
A) Çalışılmayan kısım gider ve zararları hesabı
B) Genel üretim giderleri hesabı
C) Direkt işçilik giderleri hesabı
D) Hizmet üretim maliyet hesabı
E) Endirekt işçilik giderleri hesabı


12 ) Duran varlıkların amortismanları, bina vergileri, sigorta, yöneticiler ve üretim personelinin maaşları maliyet davranışlarına göre aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Değişken maliyetler
B) Sabit maliyetler
C) Yönetilen sabit maliyetler
D) Karma maliyetler
E) Yönetilemeyen sabit maliyetler


13 ) Yukarıdaki verilere göre Düşük-Yüksek noktalar yöntemine göre, direkt işçilik saati (DİS) başına değişken maliyet kaç TL/DİS’dir?
A) 18.000
B) 19.000
C) 25.000
D) 65.000
E) 90.850


14 ) Bir işletmede üretilen mamul miktarı 10.000 birim, toplam değişken genel üretim maliyetleri 350.000.000 TL. ve toplam sabit genel üretim maliyetleri 208.000.000 TL.dir. Buna göre işletme 16.000 birim mamul ürettiğinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?
A) Toplam G.Ü.M. 892.800.000 TL.dir
B) Birim başına değişken G.Ü.M. 21.875 TL.dir
C) Birim başına sabit G.Ü.M. 20.800 TL. dir
D) Toplam G.Ü.M. 558.000.000 TL.dir
E) Birim başına toplam G.Ü.M. 48.000 TL.dir


15 ) Aşağıdakilerden hangisi yardımcı hizmet maliyet yeridir ?
A) Döküm
B) Boyahane
C) Tamir-Bakım
D) Genel İşletme
E) Üretim Planlama


16 ) Yukarıdaki bilgilere ve doğrudan dağıtım yöntemine göre yemekhaneden işlem1’e yapılan II.Gider dağıtım sonucu kaç TL. dir?
A) 17.500.000
B) 18.000.000
C) 20.000.000
D) 22.000.000
E) 25.000.000


17 ) Yukarıdaki bilgiler ve doğrudan dağıtım yöntemine göre yemekhaneden işlem 3’e yapılan II. Gider dağıtım sonucu kaç TL. dir ?
A) 20.000.000
B) 18.000.000
C) 15.000.000
D) 10.000.000
E) 5.000.000


18 ) Yukarıdaki bilgilere göre yardımcı maliyet yeri 1’den esas maliyet yeri A’ya dağıtılacak tutar kaç TL. dir ?
A) 30.000.000
B) 50.000.000
C) 80.000.000
D) 91.538.461
E) 72.857.143


19 ) Aşağıdakilerden hangisi maliyet dağıtımı yapılmasının nedenlerinden biridir ?
A) İşletmede dağıtım anahtarı listesinin oluşturulması
B) Genel imalat maliyetlerinin fiili tutarlarının belirlenmesi
C) Maliyetlerin mamullere en doğru şekilde dağıtılması
D) İşletmede sorumluluk alanlarının belirlenmesi
E) Üretim sürecindeki maliyet yerlerinin belirlenmesi


20 ) Üretim partisinin birleşik maliyeti 270.000.000 TL. dir. Maliyet dağıtımında fiziki miktarlarının temel alınması durumunda B mamulüne yüklenecek maliyet payı kaç TL dir ?
A) 55.000.000
B) 72.000.000
C) 98.181.181
D) 64.000.000
E) 105.000.000


21 ) Birleşik imalatta elde edilen mamullere ayrım noktasından sonra yüklenebilen maliyetlere ne ad verilir ?
A) Ek maliyetler
B) Tali mamul maliyetleri
C) Birleşik maliyetler
D) Esas maliyetler
E) Endirekt maliyetler


22 ) Bir birleşik imalat sürecinde 10.000 birim (Y) ve 5.000 birim (Z) birleşik mamullerini üretebilmek için 17.500.000 TL. maliyete katlanılmıştır. Birim satış fiyatı (Y) mamulü için 2.000 TL. ; (Z) mamulü için ise 3.000 TL. dir. İşletme birleşik maliyetleri satış değerlerini esas alarak dağıtmaktadır. Bu bilgilere göre (Z) mamulü için toplam birleşik maliyet kaç TL. dir ?
A) 15.000.000
B) 12.500.000
C) 10.000.000
D) 5.000.000
E) 7.500.000


23 ) Sipariş maliyet sistemi kullanan işletmede G.Ü.M. siparişlerin maliyetine direkt işçilik saati başına 100.000 TL. olarak yüklenmektedir. Gerçekleşen fiili G.Ü.M. 25.000.000 TL. dir. Döneme ilişkin çalışma süresi 200 D.İ.S.dir. Buna göre eksik ya da fazla yüklenen G.Ü.M. tutarı nedir ?
A) 6.000.000 fazla yükleme
B) 9.000.000 eksik yükleme
C) 5.000.000 eksik yükleme
D) 9.000.000 fazla yükleme
E) 5.000.000 fazla yükleme


24 )
Tahmini genel üretim gideri = 68.000.000 TL.
Fiili genel üretim gideri = 75.000.000 TL.
Tahmini faaliyet hacmi =16.000 DİS.
Fiili faaliyet hacmi = 17.000 DİS.
Bu bilgilere göre, dönem içinde maliyetlere yüklenen genel üretim maliyet gideri kaç TL. dir?
A) 75.000.000
B) 72.250.000
C) 71.750.000
D) 70.500.000
E) 68.000.000


25 ) (X) Yardımcı üretim maliyet yerinde üretilen mamuller için gerekli olan 300.000.000 liralık endirekt malzeme ambardan çekilmiştir. Bu işlemle ilgili olarak yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan hangisinin borç tarafına kayıt yapılır?
A) Yarı mamul – Üretim hesabı
B) Mamuller hesabı
C) İlk madde malzeme hesabı
D) Direkt ilk madde malzeme giderleri hesabı
E) Genel üretim giderleri hesabı


26 ) Götürü olarak yüklenen G.İ.M. giderleri tek düzen hesap planına göre hangi hesaptan yükleme yapılır?
A) 710 Direkt İlk Madde Malzeme Giderleri Hesabı
B) 720 Direkt İşçilik Giderleri Hesabı
C) 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabı
D) 730 Genel Üretim Giderleri Hesabı
E) 732 Genel Üretim Gideri Bütçe Farkı Hesabı


Soruların Cevapları :

1. D
2-C
3-B
4-A
5-E
6-D
7-D
8-D
9-C
10-B
11-A
12. E
13. B
14. E

15. C
16. A
17. D
18. D
19. C
20. B
21. A
22. E
23. C
24. B
25. E
26. C
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.18, 22:47   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 8.750
Konular: 6990
Puan Grafiği
Rep Puanı:10430
Rep Gücü:123
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1.996
636 Mesajına 942 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Maliyet Muhasebesi Açıkögretim Soruları ve Cevapları

Maliyet Muhasebesi Açıkögretim Soruları ve Cevapları

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
acikogretim, cevaplari, maliyet, maliyet muhasebesi açıkögretim soruları ve cevapları, muhasebesi, sorulari, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Açıkögretim Maliyet Muhasebesi Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 1 12.10.15 16:37
Maliyet Muhasebesi 2008 Arasınav Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 09.06.09 15:29
2005 Yılı Maliyet Muhasebesi Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 16.05.09 20:10
Maliyet Muhasebesi Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 16.05.09 18:31
Açıkögretim 3. Sınıf Maliyet Muhasebesi Bütünleme Sınavı Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 02.05.09 23:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:46 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2