tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Sınav Soruları ve Ders Notları > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış kpss soruları ve cevapları,Kpss sınavı için deneme soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
1982 Anayasasıyla İlgili KPSS ' de Çıkmış Sorular
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1115

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.04.12, 19:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.675
Konular: 6907
Puan Grafiği
Rep Puanı:11016
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
459 Mesajına 929 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart 1982 Anayasasıyla İlgili KPSS ' de Çıkmış Sorular

1982 Anayasasıyla İlgili KPSS ' de Çıkmış Sorular



2001-KPSS
1. 1982 Anayasası’na göre, milletvekili seçimlerinde aşağıdakilerden hangisinin uygulanması mümkün değildir?
A) Tercihli ay
B) İki dereceli sistem
C) İki türlü sistem
D) Dar bölge sistemi
E) Seçime katılmayan seçmenlere para cezası verilmesi.

Cevap: B
2001-KPSS
2. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdakilerden hangisi bir siyasi partinin Anayasa Mahkemesi tarafından temelli kapatılma nedenlerinden değildir?
A) Yabancı devletlerden veya uluslararası kuruluşlardan maddi yardım alması
B) Tüzük ve programların eşitlik ilkesine aykırı olması
C) Tüzük ve programların laiklik ilkesine aykırı olması
D) Demokratik devlet ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline gelmesi
E) Önceden izin almadan kurulması

Cevap: E
2001-KPSS
3. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri 1982 Anayasasına göre doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçilerek göreve gelir?
A) Cumhurbaşkanı ve TBMM üyeleri
B) TBMM üyeleri, belediye başkanları ve muhtarlar
C) Başbakan ve Belediye başkanları
D) Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Belediye başkanları
E) TBMM üyesi, Başbakan ve Bakanlar

Cevap: B
2001-KPSS
4. 1982 Anayasası’na göre hangi bakanların TBMM seçimlerinden önce çekilmeleri ve yerlerine bağımsızların atanması gerekir?
A) Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı, Adalet Bakanı ve Dışişleri Bakanı
B) İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı
C) Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı
D) Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı
E) Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı ve Maliye Bakanı

Cevap: D
2002-KPSS
5. Anayasanın 89. maddesine göre TBMM tarafından hazırlanıp Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan kanunlar kaç gün içinde uygulanmak zorundadır?
A) Cumhurbaşkanı on beş gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır.
B) Cumhurbaşkanı otuz gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır.
C) Cumhurbaşkanı yirmi gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır.
D) Cumhurbaşkanı kırk beş gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır.
E) Cumhurbaşkanı yedi gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır.

Cevap: A
2002-KPSS
6. 1982 Anayasası’na göre TBMM’de çıkarılan kanun ve kanunu hükmünde kararnamelerin iptaline dava açmak ve incelemesini istemek için aşağıdaki yüksek mahkemelerin hangisine dava açılır?
A) Danıştay
B) Sayıştay
C) Anayasa Mahkemesi
D) İdare Mahkemesi
E) Uyuşmazlık Mahkemesi

Cevap: C
2003-KPSS
7. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi, sosyal ve ekonomik haklar bölümünde yer almıştır?
A) Özel hayatın gizliliği hakkı
B) Sendika hakkı
C) Din ve vicdan hürriyeti
D) Haberleşme hakkı
E) Seyahat hakkı

Cevap: B
2003-KPSS
8. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi TBMM’nin görev ve yetkilerinden değildir?
A) Bakanları denetlemek
B) Başbakanı denetlemek
C) Kanunların iptali için yapılan başvuruları görüşmek
D) Kanunları gerektiğinde değiştirmek
E) Hükümetin sunduğu bütçeyi görüşmek

Cevap: C
2003-KPSS
9. 1982 Anayasası’na göre yeni bir ilin kurulması hangi kurumun alacağı kararla gerçekleşir?
A) Cumhurbaşkanı
B) Bakanlar Kurulu
C) İç işleri Bakanlığı
D) TBMM
E) Anayasa Mahkeme Cevap: D


2004-KPSS
10. 1982 Anayasası’na göre, bir kimsenin belediye başkanlığına aday olup olamayacağı konusundaki itirazları inceleyip karara bağlayan makam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vali
B) Danıştay
C) TBMM
D) Yüksek Seçim Kurulu
E) Devlet Denetleme Kurulu

Cevap: D
2004-KPSS
11. 1982 Anayasası’na göre, açık olan bakanlıklardan, izinli ya da özürlü bakana aşağıdakilerden hangisi geçici bir süreyle vekâlet etme yetkisine sahiptir?
A) TBMM Başkan vekili
B) Başbakanlık müsteşarı
C) Bakanlık Müsteşarı
D) Cumhurbaşkanı Sekreteri
E) Bakanlardan biri

Cevap: E
2004-KPSS
12. 1982 Anayasası’na göre, savaş, seferberlik, sıkıyönetim ya da olağan üstü hal durumlarında aşağıdaki temel hak ve özgürlüklerden hangilerinin kullanılması durdurulamaz?
A) Yerleşme ve seyahat hürriyeti
B) Haberleşme Hürriyeti
C) Vicdan hürriyeti
D) Basın hürriyeti
E) Dernek kurma hürriyeti

Cevap: C
2004-KPSS
13. 1982 Anayasası’na göre, savaş hali ilanına ve Türk Silahlı kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesine izin verme yetkisi TBMM’ye aittir. Ancak, TBMM tatildeyken ya da çalışmalarına ara vermişken ülkenin ani bir silahlı saldırıya uğraması durunda, silahlı kuvvet kullanmasına derhal karar verilmesi kaçınılamaz olabilir.
Böyle durumlarda savaş açma ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılmasına karar verme yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?
A)TBMM Başkanı
B)Cumhurbaşkanı
C)Başbakan
D)Bakanlar Kurulu
E)Genelkurmay Başkanı

Cevap: B
2004-KPSS
14. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanına tanınan yetkiler arasında yer almaz?
A) Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açmak
B) Üniversite rektörlerini seçmek
C) Kanunları halkoyuna sunmak
D) Devler Denetleme Kurulu’nun başkanı ve üyelerini atamak
E) Yabancı devletlere gönderilecek Türk Devleti temsilcileri (etkilerini) belirlemek

Cevap: E
2005-KPSS
15. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdaki durumların hangisinde milletvekilliği, TBMM Genel kurulu’nun kararına gerek kalmadan, bu durumun TBMM genel kuruluna bildirilmesi üzerine, kendiliğinden düşer?
A) Milletvekilinin istifa etmesi
B) Milletvekilinin kesin hüküm giymesi
C) Milletvekilinin meclis çalışmalarına izinsiz olarak 1 ay içinde 5 birleşim günü katılmaması
D) Milletvekilinin anayasaya göre milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görev sürdürmekte ısrar etmesi
E) Milletvekilinin partisinden istifa ederek başka bir partiye geçmesi

Cevap: B
2005-KPSS
16. Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası ile koruma altına alınmış bulunan inkılâp kanunlarından biri değildir?
A) Öğretimin Birleştirilmesi Kanunu
B) Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun
C) Türk Harflerinin Kabulü ve Uygulanması Hakkında Kanun
D) Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Toprakları Dışına Çıkarılması Hakkında Kanun
E) Tekke, Zaviye ve Türbelerin Kaldırılması Hakkında Kanun

Cevap: D
2005-KPSS
17. Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası’nda 2004 yılında yapılan değişiklikle TBMM’nin yetkileri arasından çıkarılmıştır?
A) Savaş ilanına karar vermek
B) Para basılmasına karar vermek
C) Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek
D) Meclis üye tamsayısının 3/5 çoğunluğuyla genel ve özel af ilanına karar vermek
E) Mahkemeler tarafından verilip kesinleşen ölüm cezalarını yerine getirilmesine karar vermek

Cevap: E
2006-KPSS
18. 1982 Anayasası’na göre, suç ve cezalarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez.
B) Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.
C) Ceza sorumluluğu şahsidir.
D) Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz.
E) Bir kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yürürlülüğü yerine getirmemekten dolayı da özgürlüğünden alıkonulabilir

Cevap: E
2006-KPSS
19. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi tüzük çıkarabilir?
A) Bakanlar Kurulu
B) Sayıştay
C) Bakanlıklar
D) Cumhurbaşkanı
E) Kamu tüzel kişileri

Cevap: A
2006-KPSS
20. 1982 Anayasası’na göre Devlet Denetleme Kurulu başkanı aşağıdakilerden hangisi tarafından atanır?
A) TBMM Başkanı
B) Başbakan
C) Cumhurbaşkanı
D) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu
E) Anayasa Mahkemesi Başkanı
Cevap: C
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
1982, 1982 anayasasıyla ilgili kpss ' de çıkmış sorular, anayasasiyla, cikmis, de, ilgili, kpss, sorular, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2012 KPSS Güncel Bilgiler - 2012 KPSS Güncel Sorular ve Cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 14 24.04.12 21:02
1982 Anayasasıyla İlgili KPSS'de Çıkmış Sorular ve Cevapları Başak Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 0 29.02.12 18:05
KPSS Genel Kültür Soruları ve Cevapları-KPSS Olası Güncel Sorular SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 1 01.05.10 19:46
Kpss Genel Kültür Soruları - 2010 KPSS'de Çıkabilecek Güncel Sorular SERDEM Kpss Sınavı Ders Notları 4 28.04.10 00:43
2009 ilahiyat Önlisans 1.Sınıf Ara Sınav Tüm Çıkmış Sorular - Cevap Anahtarı - Kitapc SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 26.05.09 17:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2