tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları Gelinlik Modelleri,Damatlık Modelleri,Gelin Tacı,Gelin Çiçeği,Gelin İç Çamaşırları,Gelin Takıları,Davetiye Nikah Şekeri Modelleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gelinlik İçin Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Çeşitleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3143

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.05.09, 03:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Gelinlik İçin Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Çeşitleri

Gelinlik İçin Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Türleri - Gelinlik Kumaş Çeşitleri



ŞANTUK: İpeksi yapısından dolayı her modele uygundur. İpek dokulu, parlak ve seyrek yapıda bir kumaştır. Gelinliğin hem üst hem de etek kısımlarında tercih edilebilir.

KORDONE DANTEL: İpek katkılı, Fransız dantelinden biraz daha sık dokulu bir kumaştır. Gelinliğin kol, göğüs, etek ve duvak bölümünde kullanılır. Asil kumaş yapısı ve ipeksi dokusundan dolayı Gelinliğin genelinde kullanılabilen bu nazik kumaş özellikle yaz mevsimi için tercih edilir.

ŞİFON: Dökümlü şeffaf ve ince yapısıyla yaz mevsimi gelinlerin ve modacıların tercih ettigi yaz gelinliklerinde kullanılır. Uçuşan bu kumaş her tip gelinlik için uygundur.

GÜPÜR: (Kordone dantel) modacılar kol, yaka ve göğüs bölümlerinde kullanır. Her mevsimde kullanılan, Oymalı motifli bir kumaştır “Venüs danteli” de denir.Son bahar ve kış aylarında evlenecek gelinlerin tercih ettiği bir kumaş türüdür.

FRANSIZ DANTELİ: Gelinlikten daha ziyade duvakta kullanılır. genellikle çiçek motifleri kullanılmış, ağ dokulu asil görünümlü bir kumaştır.Tüm gelinlik modellerinde uygulanabilir. Her mevsimde kullanılabilecek bu kumaş fiyatının pahalı olması nedeniyle genelde duvakta tercih edilir.

TÜL ÜZERİNDE BRODE: (Nakışlı Fransız Danteli) Tül üzerine işlenmiş motiflerden oluşur.ince ağ dokulu bir kumaştır. Gelinliğin en çok yaka,göğüs ve kol bölümlerinde kullanılır. Her mevsim gelinlikleri bu kumaş tüm mevsimlerde de kullanılabilir.

PUANLI TÜL: Genelde duvak ve katlı gelinlik eteklerinde kullanılır. İnce ve Şeffaf bir kumaştır Duvak kısmında kullanılır.

TAFTA: Gelinliklerde ve nişanlıklarda yapısından dolayı sabitliği sağlamak için kullanılan en çok tercih edilen kumaştır. parlak ve mat renklere sahip bir kumaştır. Gelinliğin üst ve etek kısmında kullanılabilir. En çok kabarık gelinliklerde uygulanır.

DUPONT SATEN: Kumaşın İpeksi dokusu tene serinlik veren elektriği önleyici ve özellikle lekelerin yıkandığında çıkabilme özelliği olan güzel bir kumaştır.

SATEN: İki tarafında parlak, güçlü ve sık dokulu bir kumaştır. En çok tercih edilen gelinlik kumaşıdır. İpeksi dokusu sayesinde özellikle yaz gelinliklerinde sıkça kullanılır. Her türlü kesime uygun bu kumaş gelinliklerde sıkça kullanılır. Tüm model ve kesimlere uygundur.

FAY: Kaygan ve çapraz dokulu bir kumaştır. Gelinliklerin ön yüzünde kullanılan bu kumaş,Özellikle kurdale için kullanılır. Yollu dokulu bir kumaştır. Düz kesimli gelinliklerin ön yüzlerinde veya astar kısmında da tercih edilen bir kumaştır. düz kesimli gelinliklerde daha fazla tercih edilir.

ZİBERLİN: Dokulu ipeksi bir kumaştır. Fayın daha incesi ve ipek olanıdır.

ORGANZA:Klasik ve sıra dışı gelinlik modellerinde rahatlıkla kullanılabilir. Şeffaf ve ince yapısı nedeniyle yaz gelinlikleri için ideal bir kumaştır. Gelinliğin bütün bölgelerinde kullanılma alternatifine sahip bir kumaştır.

JAKAR: Gelinliğin yüz bölümü ve astar kısmında kullanılır.Alacalı ve karışık dokulu bir kumaştır yaz kış kullanılır.




KREP: Özellikle kış mevsiminde evlenecek gelinlerin tercihidir. İki tarafıda yün ipliğiyle dokulu, mat renkli yumuşak bir kumaştır. Kumaşın kalınlığını düşünürsek vücudu kalın gösterebilir
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cesitleri, gelinlik, gelinlik için kumaş, gelinlik için kumaş türleri, kumas, turleri, İcin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kumaş Boyası Görmek - Rüyada Kumaş Boyası Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kumaş Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 16.03.13 22:10
Rüyada Elbiselik Kumaş Görmek - Rüyada Elbiselik Kumaş Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.01.13 02:09
Rüyada Kumaş Görmek - Rüyada Kumaş Açıklaması ve Yorumu - Kumaş Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 02.09.12 22:09
Rüyada Atlas Kumaş Görmek - Rüyada Atlas Kumaş Görmek Yorumu - Rüya Tabiri Atlas Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.02.12 16:12
Kumaş Peçete Halkaları - Kumaş Peçeteler İçin Halkalar Berfin Mutfak Takımı modelleri 1 08.10.11 20:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2