tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kuşlar Nasıl Uçar?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2113

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.09.12, 23:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kuşlar Nasıl Uçar?

Kuşlar Nasıl Uçar?


Bir cismin havada uçabilmesi için iki kuvvetin etkisi altında kalması gerekir. Bunlardan biri, havanın direncine karşı koyan itme kuvveti, ki ileriye doğru hareketi sağlar; diğeri, vücudun ağırlığını karşılayarak onu yukarıda tutmayı sağlayan yükseltme kuvveti.


Bir uçak itme kuvvetini jetleri veya pervaneleriyle sağlar. Kanatların üst yüzeyi dışbükey şeklindedir ve kanadın ön kenarı havayı yardığı zaman, hava akımı bu dışbükey yüzey üzerinden sapar ve böylece alt yüzeydeki hava akımına göre daha «yayılmış» olur. Bu suretle üst yüzeyde bulunan havanın direnci biraz daha azalmış olacağından kanada yükselme imkanı vermiştir. Bir santimetre kareye isabet eden en küçük bir basınç azalması bütün kanat üzerinde önemli bir yükseltme kuvveti yaratır. Modern jet uçaklarının ağırlığı hareketinden evvel 100 tonun üstünde olabilir ve uçuşa geçebilmesi için bu ağırlık (kanatların havayı yarmalarıyla oluşan yükseltme kuvvetiyle aşılır. Hava akımının hızı ve kanat alanı yükseltme kuvvetinin yaratalabilmesi için önemli faktörlerdir, fakat ayrıca bir yükseltme kuvveti elde etmek yolu da, ön tarafta kanatları yukarı doğru kaldırmaktır. Bu durum kanatların alt tarafındaki basıncı yükselttiği için yükseltme kuvvetini de yükseltmiş olur. Ancak hava akımı üst yüzeyi tam olarak takip edemediği için, belirli bir açının üstünde hava dalgalı bir duruma geçer ve yükseltme kuvveti bozulmuş olur. Kanatta bulunan yarıklar daha büyük açılara erişmek imkanını verir, şöyle ki yarıklar hava akımının kanat yüzeyini daha iyi kaplamasını sağlarlar.


a) Kuvvetli bir uçuşta kanat hava içine sürülür. Kanadın dışbükey olan yüzeyi üzerinden geçen hava genişlemiş basıncı azalmıştır. Bundan ötürü alttaki havanın basıncı yükseltme kuvvetini meydana getirir. b) Kuşlar kanatlarını çırparak ileri doğru hareket eder ve yükselirler.
Kuşlar da uçmak için tamamen aynı prensipten faydalanırlar; bununla beraber durum biraz daha karmaşıktır, zira kuşlar kanatlarını yalnız yükselmek için değil, aynı zamanda hareket etmek için de kullanırlar. Kanadın kendisi değişkeye uğramış beş parmaklı bir koldur. Bilek ve el kemikleri körelmiş ve yalnız ikinci parmak iyi gelişmiştir. Başparmak ayrı durur ve hava akımını idare etmek göreviyle ilgili tüyleri taşır. Üçüncü parmak basit bir çubuk halindedir, dördüncü ve beşinci parmaklar ise eksiktir. Büyük tüyler elin arka tarafına ilişiktir, kısa tüyler ise kola bağlıdır. Tüylerin ön tarafı kuvvetli ve arka tarafları daha incedir. Tüyler kanatta birbiri üzerine gelerek, rüzgara karşı sağlam bir yüzey teşkil ederler. Kanadın şekli ve eğrilmesi, tüylerin durum değiştirmesiyle olur. Tüyler, bağlı bulundukları kasların ve kirişlerin yardımıyla hareket edebilirler.

Çook sivri bir kanadın uç kısmı, yükselme kuvveti noksanından ötürü düşer ve bu duruma genellikle ancak iyi gelişmiş el tüyleri ve dar kanatları bulunan hızlı uçucularda rastlanır. Daha yavaş uçan kuşların ve çabuk manevra yapanların kanatları geniş ve kol tüyleri, yükseltme yaratabilmek üzere, uzundur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kuslar, kuşların nasıl uçtuğu ile ilgili bilgi, kuşların uçma prensibi nasıldır?, kuşların yapısı nasıldır, nasil, ucar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kuşlardaki Uçuş Teknolojisi - Kuşlar Nasıl Uçuyor Başak Kuşlar 1 03.12.16 00:21
Doğu ve Batı Mitolojisinde Kuşlar - Mitolojide Kuşlar - Mitolojilerde Kuşlar Kartal Genel Kültür 0 05.08.14 16:47
Rüyada Küçük Kuşlar Görmek - Rüyada Küçük Kuşlar Açıklaması ve Yorumu - Küçük Kuşlar Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 31.08.12 22:34
Kuşlar Yuvalarını Nasıl Yaparlar SERDEM Kuşlar 0 31.01.10 08:34
Nedim Uçar Biyografisi,Nedim Uçar Hayatı,Nedim Uçar Kimdir? İpek Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) 0 22.06.09 22:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2