tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dünya Kasası Neresidir ?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
848

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.09.08, 02:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Dünya Kasası Neresidir ?

Dünya Kasası Neresidir ?

Çok gelişmiş, sağlam temellere dayanan bankacılığı dolayısıyla, Avrupa'nın ortasındaki küçük İsviçre "Dünyanın Kasası" diye tanımlanır. İsviçre bankalarına dünya ölçüsünde
güven gösterilmesinin en büyük nedenlerinden biri,bu bankaların çok mahrem şartlar altında çalışmaları, gerekirse hükümetler ve kurumlar tarafından bilgi istenildiğinde
bile hesap sahipleri hakkında hiçbir açıklama yapmamalarıdır. Bu nedenle, kanun çerçevesinde kazanılmış servetler gibi kanun dışı kazanılan büyük paralar da İsviçre bankalarına akmaktadır. İsviçre bankalarının yöneticileri, isteyen müşterilerine sadece belirli bir numara veya "şifreli" bir kelimeylede hesap açar, onların isimlerini öğrenmek için ısrar etmezler.
İsviçre bankacılığına ve bankalarına güven duyulmasının bir başka nedeni de,bu ülkenin uzun yıllardan beri tarafsızlığını sürdürmesi,politik çekişmelerden uzak durması, coğrafi durumunun kritik olmasına rağmen, son iki dünya savaşına katılmamayı başarabilmesidir.
Yüzölçümü 41. 925 km olan İsviçre'nin nüfusu yaklaşık olarak altı milyondur. Yönetim şekli cumhuriyet olup,ülke 22 kanton'a bölünmüştür. Bu kantonlar,bazı devletlerdeki "eyaletler"i andırır. Ülkenin başkenti Bern'dir. Sarp Alp Dağlarının yüksek ve güzel manzaralı,kayağa, kış sporlarına elverişli tepeleri dolayısıyla, İsviçre tam anlamıyla bir kış sporları merkezidir. Dünyanın her köşesinden buraya akın eden zengin kimseler,kış sporları yaparken ülkeye büyük ölçüde para kazandırırlar. Güzel manzaralı gölleri, dağ köyleri, son derece modern, dünya ölçüsünde tanınmış uzman doktorların görevli bulunduğu sanatoryumları,dinlenme evleriyle de başka ülkelerden insanları çeken İsviçre'nin diğer bellibaşlı gelir kaynakları saatçilik,bir endüstri niteliğini almış olan peynircilik ve çikolata fabrikalarıdır. Ünlü gravyer peyniri, İsviçre'nin "GruyĞre" adındaki bir kasabasından dolayı bu adla anılır.
Daha yukarda da değinmiş olduğumuz gibi, İsviçre'nin bankacılıktan sonraki kazancı turistlerdendir. Turizm burada başlı başına bir endüstri niteliğindedir. Ayrıca, İsviçre saatleri dünya ölçüsünde tanınmıştır. Dünyanın en sağlam, en değerli saatleri İsviçre'de yapılmaktadır.
İsviçre son derece uygar bir ülkedir. Okuma yazma bilmeyeni yoktur. Zürih ve Lozan Üniversiteleri'ne her yıl yabancı ülkelerden sayısız öğrenci yazılır. Basel ve Neuchatel Üniversiteleri de ünlüdür. İsviçreliler dört kavimden toplaşmış bir millettir.
Halkın yaklaşık olarak 4 milyonu Alman asıllı, 1.200.000'i Fransız, 340. 000 i İtalyan, 60. 000 i de Romans'tır. Dolayısıyla, İsviçre'de en yaygın ölçüde kullanılan dil Almanca'dır.
Ülkenin bellibaşlı şehirleri Zürih, Basel, Cenevre, Lozan, Bern'dir. İsviçre'deki 8 üniversitede 3000 e yakın gerçekten kaliteli öğretim üyesi görevlidir. Dış ticaret yılda 3.5 milyar doları aşkındır.
Bu ülkedeki 6000 kilometreyi aşkın demiryolu örgüsü tamamen elektriklidir. İsviçre'de 100 kişiye 28 telefon düşer. Bu bakımdan dünya devletleri arasında 4. gelmektedir. Turizmin, kış sporlarının gelişmiş olması, varlıklı ve ünlü kişilerin akını,İsviçre'de otelciliği de geliştirmiştir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dunya, dünya kasası neresidir, kasasi, neresidir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Dünya Görmek - Rüyada Dünya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Dünya Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 22.01.13 23:52
Dünya İsminin Anlamı ve Açıklaması - Dünya Adının Anlamı ve Açıklaması - Dünya İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 01.12.12 23:25
Dünyanın En Derin Noktası Neresidir ? Metrix Bilimsel Araştırmalar 0 09.12.08 03:57
Kıble Neresidir ? Tuna Namaz ve Abdes 0 28.11.08 18:58
Dünyanın Damı Neresidir? blue Genel Kültür 0 29.09.08 04:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:36 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2