tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bazı Kimseler Niçin Solak Olur?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
684

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.09.08, 02:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Bazı Kimseler Niçin Solak Olur?


Bazı Kimseler Niçin Solak Olur?
Nice anne baba,çocuklarının solak olmasından üzülür ve bu durumun düzeltilip düzeltilemeyeceğini düşünür. Yetkili uzmanların çoğu tarafından verilen cevap "hayır" dır.
Eğer sol elin kullanılması kuvvetli bir alışkanlık,benimsenmiş bir davranışsa ve söz konusu kimse sol elini mükemmel kullanabiliyorsa, herhangi bir müdahale gereksizdir.
Genel istatistiklere göre insanların %4ü solaktır. Tarihte nice büyük kişinin solak olduğu güvenilir kaynaklardan günümüze kadar ulaşmış bir gerçek olup. bunların arasında Leonardo da Vinci'yi, Mikel Anj'ı, Büyük İskender'i sayabiliriz. Özellikle bunlardan ilk ikisinin büyük heykel ustaları olması, solaklığın zararsızlığını göstermek bakımından tartışma kabul etmez örneklerdir.
Evet,normal davranışın "sağ eli kullanmak" olarak kabul edildiği bir toplumda yaşadığımız gerçektir. Günlük hayatımızda kullana geldiğimiz çok şey bu düzene göre tasarlanmış ve yapılmıştır. Kapı tokmakları kilitler, tornavidalar, otomobiller, müzik aletleri, hatta elbiselerimizin ilik ve düğmeleri, sağ elimizin kullanılması esasına göre tasarlanmış, buna uygun yapıdadır. Dolayısıyla, solak kimseler için yeni bazı düzeltmeler, ayarlamalar yapılması gerekecektir.
Gerçekte, insanların çoğunun sağ ellerini kullanmaları belirli bir azınlığın solak olması sorununu kesinlikle karşılayacak bir cevap,bir açıklama mevcut değildir. Bu bakımdan ileri sürülen görüşlerden biri şudur: Vücut,gövde tam anlamıyla "simetrik" değildir. Yüzümüzün sağ yanı,sol yanından hafifçe farklıdır. Bu farklılık, bacaklarımızda "güçlülük" konusunda kendini gösterir. Aynı şekilde, ayaklarımızın büyüklüğü çok küçük farkla aynı olmayabilir. Kısacası,bu "simetrik olmayış" bütün gövde için söz konusudur.
Şimdi de beyine gelelim. Gövdenin olduğu gibi, beyinin de bir "sağ" ve bir "sol" yarısı vardır. Bu iki yarı aynı fonksiyonu göstermez. Beynin sol yarısının, sağ yarısı üzerinde hâkim olduğuna inanılmaktadır.
Beyinden uzantılı sinirler ense düzeyinden geçer ve vücudun aksi (öte) yönüne doğru gider. Beyinin sağ yarısı,vücudun sol yarısı üzerinde hâkimdir.Öteki yarı için de bunun aksi söz konusudur tabii.
Beyinin sol yarısı ağır bastığına (hakim durumda olduğuna) göre,bu yarının yönettiği vücudun ( gövdenin ) sağ yarısı daha güçlüdür. Daha beceriklidir. Hareket yeteneği ve kolaylığı fazladır. Dolayısıyla çoğunluk "sağ" elini kullanır. Solak kimseler için durum aksinedir. Beyinin sağ yarısı ağır basmakta ve böyle bir kimsede vücudun sol yarısı daha iyi çalışmaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bazi, bazı kimseler niçin solak olur, kimseler, nicin, olur, solak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Ev ve Belli Bazı Yerlere Girmek Görmek - Rüyada Ev ve Belli Bazı Yerlere Girme Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.01.13 22:41
Rüyada Salih Kimseler Görmek - Rüyada Salih Kimseler Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 27.12.12 01:23
Rüyada Solak Görmek - Rüyada Solak Görmek Açıklaması ve Yorumu - Solak Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.12.12 20:05
Kel Ölür Sırma Saçlı Olur Kör Ölür Badem Gözlü Olur Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 06.01.12 21:21
Altı Olur Yedi Olur Hep Allah'ın Dediği Olur Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 01.01.12 03:21


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2