tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kanser Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
850

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.09.08, 02:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kanser Nedir?

Kanser Nedir?

Herkesin bildiği gibi,kanserle savaş için akıl almayacak ölçüde paralar harcanmaktadır.Başta tıp olmak üzere, bütün bilim dallarında kansere karşı koruyucu, kanserden kurtarıcı çareler bulmak için araştırmalar yapılmaktadır.
Basit ve kısa bir tanımlama gerekirse, "kanser" insan sağlığını, insan hayatını tehdit eden, karanlık bir bulut gibi gölgeleyen en büyük tehlikedir.
Konunun çok ayrıntılı olması nedeniyle.burada kanseri genel çizgiler niteliğinde açıklayacağız. Bu kadarı bile kanserin nice tehlikeli,öldürücü olduğuna ilişkin fikir edinmeniz için yetecektir sanıyoruz.
Kanser, vücutta genel ve normal büyüme (gelişme) düzeninden sapan, bu düzeni izlemeyen devamlı bir gelişme halidir. Kanseri meydana getiren hücreler, vücudun çeşitli kısımlarında ,kanserin başladığı yerden çok uzaklaşacak şekilde yayılmış olabilirler. Bunu önlemek, kanseri başladığı noktada yok etmeğe, oradan almaya bağlıdır. Aksi takdirde ,kanser insanı ölüme götürecektir.
Vücuttaki hücreler devamlı olarak gelişirler.Yıpranıp yok olduklarında,bunların yerini aynı türden yeni hücreler alır. Fakat kanserli hücreler vücudun normal hücrelerinden farklı görünüşte olup,fonksiyonları,eylemleri de farklıdır.
Başladıkları, oluştukları yerde, vücudun o kısmındaki yeni, genç hücreler gibi görülebilirler. Ancak, mikroskop altında bakıldıkları zaman hemen tanınacaklardır.
Kanser hücreleri bölünüp sayıca çoğalırlarken,tüm büyüme haline gelmez, üremeyi durdurmazlar. Aksine genç hücreler olarak kalır,zararlı (habis) hale gelinceye kadar çoğalmağa devam ederler.Büyüyen kanser hücreleri bir noktada kalmayacak,ayrılacak,normal hücreler arasında yayılacaktır. Zamanla öylesine artarlar ki,vücudun bu kesimindeki normal hücreler devamlı çalışma, hatta hayatta kalma olanağını kaybederler. Kana geçen kanser hücreleri, vücudun daha uzak kesimlerine de taşınır. Orada,normal hücrelerin eylemlerini durduracak, onların hayatiyetine son verecek bir oranla,kitleleşmecesine çoğalır,büyürler.
Kanserin yayılması, hiç değilse gelişmesi önlenemedikçe, hastanın ölümü kaçınılmaz bir sonuçtur. Vaktinde ve gecikmeksizin kontrolden geçmenin, düzenli zaman aralarıyla doktor muayenesinin önemi bu yüzden çok büyüktür.
Kanser temasla insandan insana geçmez.Bilindiği kadarıyla da bulaşıcı değildir ve bugüne bugün, kansere karşı koruyucu, kesin tedavi niteliğinde herhangi bir ilaç bulunmuş sayılamaz.
Her şey, kanser denilen korkunç illetin tabiatını ve gerçek sebebini tam anlamıyla öğrenmeğe ,bunlardan temellenen koruyucu, önleyici tedbirler,çareler uygulamağa bağlıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kanser, kanser nedir, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kanser Görmek - Kanser Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kanser Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 13.08.20 17:10
Hamilelikte Kanser ve Tedavisi-Gebelikte Kanser ve Tedavisi Fenci Kadın Hastalıkları ( Jinekoloji ) 2 06.12.17 13:37
Kolorektal Kanser Teşhis Yöntemleri-Kolorektal Kanser Testleri Fenci İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 23.11.09 14:25
Kanser Tedavilerinin Başarı Şansı Nedir ? Fenci İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 23.11.09 13:36
Kanser Nedir ? Fenci İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 1 23.11.09 13:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2