tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tanrılar Diyarı Nepal Nerededir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
907

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.09.08, 16:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Tanrılar Diyarı Nepal Nerededir?

Tanrılar Diyarı Nepal Nerededir?
Dünyanın en yüksek tepesi Everest "Tanrıların Tahtı" diye isimlendirilmektedir. Nüfusu 9.500.000, yüzölçümü 140.00u km2 olan Nepal ise, "Tanrılar Diyarı" diye tanımlanır.

Halkının yaşantısı, ülkenin coğrafi durumu nedeniyle kendine has,hatta esrarengiz sayılacak özelliklere sahip Nepal, dünyanın en sarp ve dağlık bölgesinde bulunur. Başkenti Katmandu, özellikle son zamanlarda adı çok duyulan bir şehir olup çıkmıştır. Çünkü her yıl Amerika'dan ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden kopup, sonu bilinmeyen,hatta karanlık bir yolculuğa çıkan "hippi"lerin yolu Katmandu'da sona ermektedir. Başka türlü söylemek gerekirse, uyuşturucu maddelere tutkun hippiler,belirli bazı uyuşturucu maddeleri hiç bir şeyden sakınmaksızın,bol miktarda sağlayabildikleri Katmandu'ya bir "hippi cenneti" gözüyle bakmaktadırlar.

Everest (8882),Kin Çin Çunga (8580),Makalu (8515),Davalagiri (8180) gibi dünyanın en yüksek tepeleri Nepal'in sınırları içinde kalmaktadır. Nepal,Hindistan'ın kuzeydoğusunda. Doğuda Hindistan himayesindeki Sikkim,kuzeyde Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir parçası olan Tibet, güney ve batı yönlerinde de Hindistan'la çevrelenmiştir.

Ekime elverişli topraklar ve ormanlar,güney sınırları, boyunca uzanır. Ülkenin geri kalan kısmını,geçit vermez Himalaya sıradağları kaplamaktadır. Daha yukarda değindiğimiz gibi "Tanrıların Tahtı" diye isimlendirilen 8882 metre yüksekliğindeki Everest tepesi, 1953 yılının 29 Mayıs günü saat 11.30 da, Yeni Zelandalı Sor Edmund Hillary ve yerli kılavuz Tensing Norkey tarafından zirvesine ayak basılarak, bu kahraman iki kişinin büyük ve zorlu bir girişimiyle insanlık adına fethedilmiş oldu.

Nepal'de tarıma elverişli kesimlerde pirinç, pamuk, şekerkamışı ve tütün üretilir. Ormanlardan bol miktarda kereste elde edilir. Gene güney kesimlerinde, kaplan, pars,çakal, fil, gergedan,kurt gibi vahşi hayvanlar çoktur. Himalaya ayıları, Kılınç dişli kaplan, pars, yaban köpeği de Nepal'e has vahşi hayvanlar arasında sayılabilir.

Halk savaşçı bir kavimden gelir. Ahalinin çoğunluğu Ghurka'dır. Moğollarla karışmış bir kavimden gelme Ghurka'lar, dünyanın en savaşçı ve güçlüğe dayanır insanlarıdır. Çoğunluğun dili Hintçe'dir. Din konusunda, Nepalliler'in % 92 si Budist’tir. Sosyologları şaşırtan bir şey de, Nepalliler gibi savaşçı kimselerin, "Budizm" gibi barışçı, pasifist bir dini benimsemiş olmalarıdır. Başkent Katmandu'dan sonra iki önemli şehir, Patan ve Bhadgaon'dur.

Tarihte bu çevrede Moğollar yaşarlarken, 14. yüzyılda Ghurka'lar ve başka Hind asıllı kabileler güneyden gelerek bu kesimdeki verimli ovaya yerleşmişlerdir.Zamanla burada, birçok küçük krallık kurulmuştur. Zaten Nepal adı da bu krallıklardan sadece birinin adıydı.

19. yüzyılın başlarına kadar İngilizlerle savaşan Ghurkalar, sonradan İngiliz ordusuna asker vermeğe başlamışlardır. En sonunda, 1934 yılında İngiltere ülkenin bağımsızlığını tanımıştır.

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
diyari, nepal, nepal nerededir, nerededir, tanrilar, tanrılar diyarı nepal nerededir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Nepal Başkenti - Nepal'in Başkenti Neresi - Nepal Devletinin Başkenti Esra Asya Ülkeleri 1 14.11.19 16:42
Hatice Sultan Mezarı Nerededir - Hatice Sultanın Mezarı Nerededir Kartal Tarih 0 23.01.13 21:41
Pargalı İbrahim Paşa Mezarı Nerededir - Pargalı İbrahim Paşanın Mezarı Nerededir Kartal Tarih 0 23.01.13 21:32
Nepal Telefon Kodu - Nepal Uluslararası Telefon Kodu Esra Asya Ülkeleri 0 20.09.11 17:56
Nepal Uluslararası Plaka Kodu - Nepal Trafik Kodu - Nepal Trafik Plakası Kodu Esra Asya Ülkeleri 0 19.09.11 18:45


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:20 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2