tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Genel Kültür
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Genel Kültür Genel kültür bilgilerinin paylaşıldığı kısım... Nedir,Kimdir,Nedendir,Niçin.Nerededir Tüm sorularınızın cevabı burada..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Leyser Işığı Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
876

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.09.08, 17:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Leyser Işığı Nedir?

Leyser Işığı Nedir?

Uzak geleceğe, bilimsel konulara ilişkin eserleriyle ünlü İngiliz yazarı H. G. Wells, 20. yüzyıl başlarında yazdığı, sonradan filme alınan, Orson Welles tarafından radyofonik piyes haline getirilip dinleyenlerin paniğe kapılmalarına sebep olan "Gezegenler Arası Savaş" adındaki romanında, Merihliler'in korkunç bir "ölüm ışını kılıcı" na sahip olduklarını belirtmişti. Çok uzak mesafelerden etkili olan bu ölüm ışını, kurşunu alev gibi eritiyor,değdiği bütün cisimleri bir alev dalgası haline getiriyor, insanları yok ediyor, en kalın, en koruyucu çelik levhaları delip geçiyordu.

1958 yılında bulunup sınırlı ve ölçülü uygulamaları yapılan "Leyser ışığı",bir bakıma Wells'in hayal ettiği "ölüm ışını" nın gerçekleşmesi anlamına gelir. Kısa ve basit bir şekilde tanımlamak gerekirse, Leyser ışığı çok güçlü,aynı ölçüde arı (saf-katışıksız ) ve güneşin yüzeyindeki ısıdan milyonlarca kat daha yüksek ısıda bir ışıktır. Leyser ışığı konusunda ilk kitap,1958 yılında,Dr. Charles H. Hownes adında bir bilim adamı tarafından yayınlanmıştır. 1960 yılında ise,Dr. Theodore H. Maiman adındaki başka bir bilim adamı, ilk Leyser ışınını elde etti. LEYSER deyimi, "radyasyon yayılımını çoğaltma yoluyla ışığı kuvvetlendirme" anlamına İngilizce kelimelerin ilk harflerinden oluşmuştur.

Leyser ışığını meydana getiren cihaz,5-6 santim uzunluğunda, silindirik, yapay veya tabii bir yakut parçasıyla,elektrik enerjisini kuvvetlendirici kondansatörlerden meydana gelir. Silindirik yapıda yakut parçasının iki ucu iç tarafa doğru ayna gibi sırlıdır. Fakat uçlardan biri tam sırlı, öteki yan saydamdır. Bu uçta, otomatik çalışan bazı makinelerin para deliği gibi bir yarık vardır.

Bir elmas parçası,ucu elmas tozu ve zeytinyağı kaplı çelik matkaplarla 2 günde delinebilir. Buna karşılık,leyser ışığı aynı elması daha düzgün ve ince bir şekilde biranda delmektedir.

Leyser öldürücü,yokedici olduğu ölçüde yararlıdır da.Körlük yapan belirli bazı hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır. Beyin tümörlerinin ameliyatlarında, deri kanserlerinin tedavisinde de Leyser ışığından yararlanılır. Leyser ışığının en büyük özelliği,normal ışık gibi ortama dağılmadan,dümdüz bir çizgi doğrultusunda gitmesidir.

Leyser ışığının dalgaları,radyo dalgalarından milyonlarca kez daha fazla titreşim yaparlar. Dolayısıyla bir Leyser ışını demeti,bütün dünyanın radyo, tele vizyon ve telefon yayınlarını aynı anda taşıyabilir. Gene aynı ışın demeti saniyenin 4/1 inden az bir zamanda,30. 000 sayfalık, 24 ciltlik bir ansiklopedinin kapsadığı bütün bilgiyi karşı tarafa iletebilir.

Bu niteliği sayesinde, Leyser gelecekte telekomünikasyon (haberleşme)alanında çok yaygın bir şekilde ve başarıyla kullanılacaktır

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
isigi, leyser, leyser ışığı, leyser ışığı nedir, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Güneş Işığı İle Gölgelendirme Çalışması Başak Eğitici Konular ve Programlar 0 05.10.12 16:45
Sultan Dizisi Bugün Ayın Işığı Sözleri - Bugün Ayın Işığı Sözleri Okyanus Dizi Müzikleri 0 09.06.12 04:20
Işığı Gören Fırlıyor Okyanus Nasrettin Hoca Fıkraları 0 20.11.08 08:19
Işığı kaptan yaktı! 3-0 blue Fenerbahçe 0 21.09.08 02:34
Gerçekçi Spot Işığı Efekti Kedi Grafik Tasarım 0 14.08.08 06:42


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2