tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Gögüs Hastalıkları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Gögüs Hastalıkları Gögüs hastalıkları tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Tedavisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2930

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.06.08, 21:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Tedavisi

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Tedavisi


KOAH Tedavisi

Ne yazık ki henüz KOAH'ın bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak, semptomları hafifletmek için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Doktorunuzun verdiği tedavi planını uygulayarak semptomlarınızı hafifletebilir, hastane ziyaretlerinizi azaltabilir ve hoşunuza giden şeyleri yapmak için daha çok fırsat bulabilirsiniz.

Bu bölümde, hayat tarzınızda yapabileceğiniz değişiklikler ve KOAH için mevcut bazı tedavi seçeneklerinden bahsedeceğiz.

KOAH teşhisi konulduğu anda, sigarayı bırakmak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Bu zor olabilir, ama bu değişiklik sayesinde KOAH teşhisi konduktan sonra bile semptomlarınızı iyileştirebilirsiniz.

Mevcut tedavi seçenekleri arasında ilaç ve inhaler terapisi, ev oksijen terapisi ve cerrahi terapi sayılabilir. Bu seçenekler, KOAH'la yaşayacağınız hayatın kalitesini artırabilir. Tüm bu tedavi seçenekleri konusunda detaylı bilgi edinmek için doktorunuza danışın.

Diğer Hayat Tarzı Değişiklikleri

KOAH hastalarına bahçeyle uğraşmak, çocuklarla oynamak, hatta neredeyse merdiven çıkmak gibi aktiviteler bile zor gelebilir. Ancak bu, sevdiğiniz şeylerden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Doktorunuzun yaptığı plana uyarak ve beslenme ve egzersiz alışkanlıklarınızda basit değişiklikler yaparak hayat tarzınızı değiştirebilirsiniz.

Şunu da unutmayın ki, doğru beslenmeniz sağlığınız açısından genel olarak da çok yararlıdır.

Düzenli egzersiz, gücünüz ve moraliniz açısından yararlı olabilir. Ayrıca, aktivitelere başlamadan önce akciğer fonksiyonunuzu artıracak özel nefes alma egzersizleri de bulunmaktadır. Doktorunuz ile birlikte yeteneklerinize uygun, gerçekçi ve pratik bir egzersiz programı yapabilirsiniz.

KOAH hastası iseniz, akciğer enfeksiyonu riskiniz artabilir. Bundan dolayı, kendinizi korumanız çok önemlidir. Ellerinizi sıkça ve iyice yıkamak, enfeksiyondan korunmanın iyi bir yoludur. Ayrıca, nezle ve gripli insanlardan da uzak durun. Her yıl, grip mevsiminden en az 6 hafta önce grip aşısı olun. Son olarak, doktorunuzdan zatürre aşısı hakkında bilgi isteyin.

KOAH hastası bir kimsenin hayatını daha zevkli, sağlıklı ve rahat hale getirmek için yapabileceğiniz bazı basit şeyler vardır. İlk olarak, beslenme konusuna odaklanın. Bol meyve ve sebzeli öğünler hazırlamaya çalışın. Protein açısından zengin beslenme de kişinin kuvvetli kalmasında rol oynar. Ayrıca - doktorunuz aksini söylemediği takdirde - hastanızın bol sıvı almasına dikkat edin.

Egzersiz moral ve kuvvet açısından iyi gelebilir. Onunla birlikte yürüyüşlere çıkın. Gerçekçi bir egzersiz programı çıkarabilmek için doktorunuz ile görüşün. Günde 5 kez bir sandalyenin etrafında yürümek kadar basit bir şey de olsa, onu egzersiz yapmaya teşvik edin.

İlgilendiğiniz kişiyi rahatlatmak için birkaç şey yapabilirsiniz. Yatarken nefes almak KOAH hastaları için bazen daha zor olabilir. Bundan dolayı, daha rahat edecekse, arkasına bir yastık koyun. Öksürük veya balgam problemi yaşıyorsa, yavaşça göğsüne veya sırtına vurun. Bu, fazla balgamın sökülmesine yardımcı olur.

Hastanızın moralini yüksek tutmaya çalışın. Yaratıcılığınızı kullanarak, onun KOAH hastası olmadan önce yapmaktan zevk aldığı şeyleri yapmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin, hastanız bahçeyle uğraşmaktan zevk alıyorsa, evin içinde (veya mümkünse dışında) ilgilenebileceği bir bahçe projesi oluşturun. Ona kitap okuyun, veya kendi okuması için kitap bulun. Kedi, köpek gibi ev hayvanları da onu rahatlatabilir. İleri evrelerinde, KOAH çok can sıkıcı bir hastalık haline gelebilir. Çeşitli hobi ve aktiviteler, günlük hayatın daha eğlenceli geçmesini sağlayabilir. Doktorunuzun da bu konuda önerileri olabilir.

Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
akciger, hastaligi, koah, kronik, obstruktif, tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Beta Enfeksiyonu Hastalığı Tedavisi - Beta Bakterisi Hastalığı Tedavisi Fenci Enfeksiyon Hastalıkları 0 04.06.11 21:21
Meniere Hastalığı-Meniere Hastalığı Tanısı-Meniere Hastalığı Teşhisi-Meniere Tedavisi Fenci Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 0 28.11.09 17:06
Tedavisi Olmayan 40 Türk Hastalığı mor_elmas İçinizden Geldigi Gibi 1 11.08.08 09:21
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Genel Bilgi Fenci Gögüs Hastalıkları 0 30.06.08 21:13
Kızamık Hastalığı Tanısı ve Tedavisi Fenci Çocuk Hastalıkları 0 30.06.08 19:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2