tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ateş düştüğü yeri yaktı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
933

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.10.08, 07:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ateş düştüğü yeri yaktı

Ateş düştüğü yeri yaktı


Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 15 askerin aileleri gelen acı haberle yıkıldı.


Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eder'in Mersin'de yaşayan ailesi acı haberi kaymakamdan öğrendi.

Çavuş Selçuk Can'ın Osmaniye'de yaşayan ailesi jandarmaları görünce oğullarının şehit olduğunu anladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Jandarma Karakolu'nda şehit düşen Hakkı Aran, İlhan Küçüksolak, Selçuk Can, Rasim Eser, Ramazan Yeşil, Davut İlbaş, Hasan Aygör, Çağlar Mengü, Oktay Karakelle, Muhammet Aydemir, Bahattin Erturhan, Cahit Yıldırım, Ozan Onur İlgen, Egemen Yıldız, Halil İbrahim Aralık ve Hasan Önal'ın aileleri acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Hakkı Aran'ın Bağıvar Beldesindeki evine, haber ulaşmasıyla ateş düştü. Jandarma ekipleri, bir ambulansla köye giderek şehidin ailesine acı haberi verdi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran Hakkari'ye gitmek üzere yola çıkarken, şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit evini ziyaret eden Sur Kaymakamı Erdoğan Aydın, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehit annesi Zekiye Aran, üzüntüsünü Kürtçe ağıtlar yakarak dile getirdi. Öte yandan, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine getirilecek olan şehidin cenazesinin düzenlenecek törenin ardından Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar Beldesinde toprağa verileceği belirtildi.

TERHİSİNE 4 AY KALMIŞTI

Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki evinde üzüntü hakim. Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletti, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu sırada şehidin babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Binbaşı Selvisu, aileyi teselli etmeye çalıştı, şehidin yakınları da anne ve babayı sakinleştirmek için gayret gösterdi. Baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü, ''Terhisine 4 ay kaldığını, rahatının iyi olduğunu, kendisini merak etmememizi söyledi'' dedi. Üç kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen jandarma komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın (21) cenazesinin yarın Kocaeli'ne getirilmesinin tahmin edildiği öğrenildi.

EŞİ 2 AYLIK HAMİLE

Saldırıda şehit olan piyade uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30), Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi aldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Can ailesi, evlerine kadar gelen Düziçi Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Öçalan ve jandarma erlerini görünce, oğullarının şehit olduğunu anladı.

İki yaşında Buse adında bir kız çocuğu babası olan şehit Selçuk Can'ın iki aylık hamile olduğu belirtilen eşi Ayşe Can'ın ise eşinin şehit haberi evlerine geldiğinde ise yakınlarıyla bayramlaşmak için Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunduğu öğrenildi. Bu arada, şehit evine gelen mahalle halkı arasında geçen ay Şırnak'ın Çakırsögüt mevkisinde terör örgütü PKK tarafından daha önce yola döşenen mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ın ailesi de vardı.

Şehit ailesi, Can ailesini teskin etmeye çalışırken ''Sizi en iyi biz anlarız'' dediler. Şehit piyade uzman çavuş Selçuk Can'ın cenazesinin muhtemelen yarın memleketine getirileceği, düzenlenecek cenaze töreninin ardından irfanlı Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Düziçi Şehitliğinde toprağa verileceği bildirildi.

HABERİ KAYMAKAMDAN ÖĞRENDİLER

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in (25), Mersin'in Silifke ilçesindeki ailesine acı haberi ilçe kaymakamı Ahmet Beyoğlu verdi. Silifke'nin Atayurt belgesinin Olukbaşı Mahallesi'nde yaşayan Eser ailesinin evine, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam ve jandarma komutanlığında görevli rütbeli personelle gelen Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, önce acı haberi verdi, ardından aileyi teselli etmeye çalıştı.

Eşini yaklaşık 4 yıl önce kaybeden, biri kız diğeri erkek iki çocuk annesi Ümmühan Eser (55), sinir krizleri geçirirken, ''Evladımla en son arife günü telefonla görüşmüştüm. Onun sesini son kez duyduğumu nereden bilirdim. Tek erkek evladımın daha mürüvvetini bile görmedim. Allahım sen sabrımızı ver'' diye gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Hatice Eser ise yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

9 AY ÖNCE UĞURLANMIŞTI

Antalya kent merkezindeki bir erkek berberinde kalfa olarak çalışan ve yaklaşık 9 ay önce askere uğurlanan Ramazan Yeşil, çatışmada şehit düştü. Ramazan Yeşil'in, Havana ve Ali Yeşil'in, 4 çocuğundan ikincisi olduğu, şehit erin ablasının yanı sıra iki erkek kardeşinin daha bulunduğu öğrenildi. Ramazan Yeşil'in şehit düştüğünün haberinin köye ulaşmasından sonra, şehidin arkadaşları, akrabaları ve yakınları köye geldiler.

21 YAŞINDA ÖZEL HAREKATÇI

Saldırıda şehit olan Jandarma Özal Harekat'ta görevli Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın (21) Eskişehir'deki baba evinde yas var. Eskişehir Merkez Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sağlık ekipleriyle, şehidin 71 Evler Mahallesi Suluova Sokak'taki baba evine gelerek acı haberi yakınlarına ilettiler ve başsağlığı dilediler.

Şehit Hasan Önal'ın sinir krizi geçiren yakınları, askeri yetkililer ve komşuları tarafından sakinleştirildi. Şehidin fenalaşan yakınları, ambulanslarda tedavi altına alındılar. Şehit Hasan Önal'ın amcası Ahmet Önal, yeğeniyle gurur duyduğunu belirterek, ''Bayramda ailesini aramış (Beni merak etmeyin iyiyim) demiş. Takdiri ilahi buymuş. Vatan sağ olsun'' dedi. Şehidin 11 yaşındaki yeğeni Kubilay Önal ile 5 yaşındaki Sudenaz Önal da gözyaşlarını tutamadılar. 2 çocuk yakınlarınca evden uzaklaştırılırken Kubilay Önal, ''Dayı ben seni davul zurnayla askere göndermiştim. Teröre lanet olsun'' dedi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan jandarma piyade er Davut İlbaş'ın 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Şehit er Davut İlbaş'ın Siirt'in Alan Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberi, evlerine gelen askeri yetkililerden öğrendi. İlbaş'ın şehit olması, babası Süleyman Yusuf, annesi Dere, eşi Asiye ile diğer yakınlarını üzüntüye boğdu. Aile fertleri, şehidin ardından ağıt yaktı.

Davut İlbaş'ın Serkan (5) ve Beyza (3) adında iki çocuk babası olduğu bildirildi. Şehidin evini ziyaret eden Siirt 3. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, baba Süleyman Yusuf İlbaş ile diğer aile fertlerini teskin etti. Şehit İlbaş'ın cenazesinin bu akşam helikopterle Siirt'e getirileceği, yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

BİR AY ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ

Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün bir ay önce annesini kaybettiği, cenaze dolayısıyla bir süre kaldığı Kırıkkale'den görev yerine yeni döndüğü bildirildi. Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün (28) Kırıkkale'deki ağabeyinin evine acı haber sabah ulaştı. Şehidin Kırıkkale'de özel bir hastanede doktor olan ağabeyi Duran Aygör'ün Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi.

"KAHPELİĞE AĞLIYORUZ"


Saldırıda şehit olan er Çağlar Mengü'nün Maltepe'deki evinde hüzün var. Şehit er Mengü'nün Maltepe Zümrütevler Mahallesi'ndeki baba evinde bulunan akrabaları, komşularının taziyelerini kabul ederken, amca Ferda Mengü ''Biz şehidimize değil yapılan kahpeliğe ağlıyoruz'' dedi.

Şehit er Mengü'nün arkadaşları da 8 ay önce askere giden Çağlar Mengü'nün bu ayın 15'inde izne geleceğini ifade ederek, göz yaşlarını tutamadılar. Mengü'nün oturduğu sokakta tüm evlerin Türk bayrağı ile donatıldığı görüldü.

İSTANBUL'DAN BİR ŞEHİT DAHA

Şehit er Oktay Karakelle'nin Kartal Soğanlık'taki evinde de acı haberin hüznü yaşanıyor. Karakelle'nin evine Türk bayrağı asılırken, aile üyeleri taziyeleri kabul ediyor. Bu arada, ailenin isteği üzerine basın mensuplarının görüntü almasına, güvenlik güçlerince izin verilmiyor.

BEBEĞİNE ŞEHİT ARKADAŞININ İSMİNİ VERMİŞTİ

Terör saldırısında şehit olan piyade onbaşı Muhammet Aydemir'in terhisine 3,5 ay kaldığı, şehit arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeğini hiç görmediği öğrenildi.

Şehit piyade onbaşı Muhammet Aydemir'in Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Kaynarca köyündeki Tepe Mahallesi'ndeki evinde hüzün yaşanıyor. Kucağında 40 günlük bebeği olan şehidin eşi Fatma Aydemir, eşiyle dün telefonda konuştuğunu belirterek, ''Bana 'çocuklarıma iyi bak, yakında kavuşacağız, sabret' dedi. Eşim bana hiç görmediği oğlunu emanet bıraktı. Muhammet, doğumdan önce telefon ederek, çok sevdiği arkadaşının şehit olduğunu söyledi ve oğlumuza şehit düşen arkadaşı Mert'in adını koymamızı istedi. Biz de Muhammet'in istediği gibi oğlumuza Mert adını koyduk'' diye konuştu.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Şehit olan jandarma uzman erbaş Bahattin Erturhan'ın (29) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki baba evini üzüntüye boğdu. Ankara'da yaşadığı öğrenilen şehit Erturhan'ın Sivas'ın Kılavuz Mahallesi Hacı Baysoy Caddesi'ndeki baba evine acılı haber yetkililer tarafından verildi.

Teröre lanet okuyan şehidin yakınlarını askeri personel ve yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Olayı duyan şehidin akrabaları ve komşuları da acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak, destek oldu. Şehit Bahattin Erturhan'ın Ankara'da yaşadığı, sağlık görevlisi olan eşi Fatma Erturhan'ın da bu ilde bulunduğu öğrenildi. Şehidin 2.5 yaşında Sılanur adında kızının bulunduğunu belirten yakınları, eşinin 5 aylık hamile olduğunu söylediler.

ABLASI ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Şehit düşen Uzman çavuş Cahit Yıldırım'ın (34) ablası Asuman Şanlı'nın evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Yıldırım'ın eniştesi Mahmut Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Asuman Şanlı'nın kardeşini hala yaralı olarak bildiğini ve kendisine sakinleştirici iğne yapıldığını belirterek, ''Acımız çok büyük. Eşim, kardeşinin çatışmada yaralandığını ve hala hayatta olduğunu sanıyor'' diye konuştu.

Yıldırım'ın birliğinin Kırklareli'nde bulunduğunu ve yaklaşık 6 ay önce Şemdinli'de görev yapmaya başladığını belirten Şanlı, Yıldırım'ın eşi Nur, çocukları Furkan, Sena ve Nazlıcan'ın Lüleburgaz'da yaşadıklarını söyledi.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI ASKERLİĞİ SEÇTİ

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in, Adana'daki evinde yas var. Jeoloji mühendisliğini kazandığı halde üniversiteye gitmeyerek askerliği seçen şehidin, yaklaşık bir ay önce Giresun'dan Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi.

Anne Deniz Vilson, oğlunun şehit haberini çalıştığı iş yerinde öğrenirken, üniversiteyi bu yıl kazanan kız kardeşi Sevcan ise haberi evde internetten öğrenerek, gözyaşlarına boğuldu. Deniz Vilson'a iş yeri önünde bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Anne daha sonra Yurt Mahallesi 338 Sokak'taki İsa Bey Apartmanı'ndaki evine götürüldü. Haberi öğrenen yakınları da şehidin evine gitti.

Bu arada, şehidin 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek, askerliği tercih ettiği, bir ay önce ise Giresun'dan yeni görev yeri Hakkari'ye tayinin çıktığı öğrenildi. Öte yandan, şehidin İncirlik Üssü'nden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.

3.5 AY ÖNCE TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Saldırıda şehit olan uzman erbaş Egemen Yıldız'ın İzmir'deki ailesi ve yakınları, gözyaşlarına boğuldu. İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç beldesinde oturan uzman erbaş Egemen Yıldız'ın (25) ailesinin evine İzmir İl Jandarma Komutanlığı'ndan askeri bir heyet ve 112 ambulans görevlileri geldi. Askerler, anne ve baba Mahmut-Fikriye Yıldız çiftine, oğullarının çatışma sırasında şehit olduğu haberini verdi.

Acı haberi alarak sinir krizi geçiren anne Fikriye Yıldız'a sakinleştirici iğne yapıldı. Baba Mahmut Yıldız ile kız kardeşi Ödül'ün ise sürekli ağladıkları görüldü. Egemen Yıldız'ın dedesi Şakir Yıldız fenalaştı. Sağlık görevlileri dede Yıldız'ın tansiyonunu ölçtü. Şakir Yıldız, ''Güzel torunum benim, hayatının baharındaydın daha. Yaşama doyamadan gittin'' diye feryat etti.

Olayı duyarak eve gelen teyzesi Nevriye Yıldız sinir krizi geçirdi. Kendini yere atan ve sakinleştirilemeyen Nevriye Yıldız'a da sakinleştirici iğne vuruldu. Amca Davut Yıldız, yeğeni Egemen Yıldız'ın 3.5 yıllık uzman erbaş olduğunu belirterek, ''Denizli'de görevliydi. 3.5 ay önce tayini çıktı ve Hakkari'de göreve başladı. Bayramda İzmir'de ailesinin yanındaydı. İki gün önce birliğine gitti'' dedi.

"VATAN SAĞOLSUN"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Er Halil İbrahim Aralık'nın babası Turhan Aralık, oğlunun en son çektirdiği fotoğrafı cep telefonu aracılığıyla bayramda kendilerine gönderdiğini söyledi.

Acı haberi, Beyağaç ilçesindeki sağlık ocağında öğrenen Turhan Aralık, oğlunun cep telefonundaki fotoğrafını gazetecilere göstererek, ''Oğlum, bayramda çektirdiği en son fotoğrafını cep telefonu mesajı ile atmıştı. Artık bu fotoğrafı ömür boyu yanımdan ayırmam. Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehit erin, acı içindeki dedesi Mehmet Aralık da her ay torununa kontör gönderdiklerini, her gün telefonla görüştüklerini belirterek, ''Son iki gündür görüşemedik. Komutanı bayramda ailelerinizi arayıp vedalaşın demiş'' diye konuştu.

Haberi duyduğunda sağlık ocağında bulunan anne Elif Ayşe Aralık ise, Beyağaç'ın Kapuz köyündeki evine götürüldü.



Saldırıda şehit düşen Diyarbakırlı Hakkı Aran'ın annesi Zekiye Aran, haberi öğrenmesinin ardından Kürtçe ağıt yaktı.



AA
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ates, dustugu, yakti, yeri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ümit Ateş Biyografisi - Ümit Ateş Kimdir - Ümit Ateş Hayatı - Ozan Ümit Ateş Yaşamı Kartal Türk Halk Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 05.03.19 18:21
Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 1 29.10.17 17:14
Ateş düştüğü yeri yakti Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 04.02.10 09:53
Ateş Düştüğü Yeri Yakar-Funda Arar Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 01.05.09 03:17
Ateş Düştüğü Zaman Okyanus Nasrettin Hoca Fıkraları 0 20.11.08 07:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2