tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Taraf'a servis veren adres!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
626

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.10.08, 06:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Taraf'a servis veren adres!

Taraf'a servis veren adres!
16 Ekim 2008 Perşembe 01:20
Başbuğ Taraf Gazetesi'nin yayının ardından esti gürledi. "Ayağınızı denk alın" dedi. Bakın gazetecilerin açıklamaya tepkisi nasıl oldu?
Orgeneral İlker Başbuğ'un Taraf Gazetesi'ni hedef alan sözleri gündeme damgasını vurdu. Yazarlar Başbuğ'un üslubunun sert olduğunu söylediler ama Taraf'ın yaptığının da bir gazetecilik başarısı olmadığının altını çizdiler...
Ruşen Çakır "bu tip açıklamaların devamı gelecek" derken Taraf'ta neden sadece Orduyu yıpratıcı belgelerin yayınlandığını sordu. Murat Yetkin "açıklama sertti ama belgeler doğru mu" sorusunun cevabını istedi. Cengiz Çandar sızmanın TSK'nın içinden olduğunu söyledi. Deniz Som Taraf'a servisin yapıldığı adresi verdi: Ya ABD ya da Jandarma!.. Basın Konseyi Başbuğ'a destek verdi ama üsluptan rahatsız oldu...
TARAF GERİ ADIM ATMADI
Başbuğ'un "bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar" sözlerinin ardından Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Çongar "Bir Genelkurmay Başkanı'ndan beklenmeyecek bir uslüpla konuştu" dedi ama bu tip haberleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Peki diğer gazetecilerin Başbuğ'un açıklamalarına tepkisi ne oldu?
RUŞEN ÇAKIR / VATAN:
Çok sert bir açıklama. Başbuğ bu sert açıklamasıyla çıtayı o kadar yükseltti ki o çıtayı aşmak nasıl olacak bilmiyorum. Devamının geleceğini gösteren çok sert bir açıklamaydı. Aktütün olayında terör örgütünün başarılı olarak gösterildiği şeklindeki sözleri de dikkat çekici. Belli ki bu yöndeki yayınlar Genelkurmay'ı çok rahatsız ediyor.
GENELKURMAY SIZMADAN RAHATSIZ
Bu sızma olayını Başbuğ'un çok ciddiye alacağını biliyorduk ama göreve geldikten çok kısa bir süre sonra sızmış olması bu olayın artık Genelkurmay için kronik bir hal olduğunu gösteriyor. Genelkurmay'ın bunun üstüne gideceğini, bununla çok ciddi olarak uğraştıklarını söyleyebiliriz.
Dağlıca olayında da benzer bir açıklama olmuştu ama kamuoyuna yönelik bilgilendirme yapılmamıştı. Sızan bilgi ve belgelere yönelik kendi içlerinde bir değerlendirme yapıyorlar ama bunların kamuyonu bilgilendirmek için kullanılacağını sanmıyorum.
TARAF'TA POLİSİ ZOR DURUMDA BIRAKAN BELGE YAYINLANMIYOR
Belki eskiden de sızıyordu ama yayınlanma konusunda ürkek davranılıyordu. Ama şimdi bazı gazeteler özellikle Taraf gazetesi bu yönde çok aktif bir yayın çizgisi izliyor. Birçok belge Taraf'a sızdı. Ama örneğin polisi zor durumda bırakacak bir belge görmedik mesela Taraf'ta, nedense daha çok askere yönelik. Yasemin Çongar daha önce kaynaklarına ilişkin açıklamada 'birkaç iyi adam' filmine gönderme yapmış, ellerine geçen belgelere birkaç iyi adamın sızdırması sonucu ulaştıklarını belirtmişti.
Genelkurmay'ın rahatsız olduğu iki konu olduğunu söyleyebiliriz:
- Genelkurmayın gizli belgesinin medyaya sızıyor olmasından
- Bu bilgilerin sunuş şeklinden rahatsızlar.''
MURAT YETKİN/RADİKAL:
"Aslında açıklama için söylenecek pek bir şey yok. Genelkurmay'ın yayınlara ne kadar tepkili olduğunu öğrenmiş olduk. Çok açıklayıcı değildi, daha çok tepki gösteren bir açıklamaydı.
PEKİ BELGELER DOĞRU MU?
Gizli bilgileri sızdıranlara ilişkin mesajlar verdi, ama Aktütün konusunda yapılan yayınlar doğru muydu bunu anlamak mümkün olmadı. Bu açıklama yayınlanan belge ve bilgilerin doğrulandığı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu, bu net değil. Soru sorma imkanı olsaydı bunların doğru olup olmadığına ilişkin bir şeyler söyleyebilirdik. Keşke gazetecilere soru sorma imkanı verilseydi de bunları anlayabilseydik. "
CENGİZ ÇANDAR/RADİKAL:
Çok net bir konuşmaydı, çok sertti. Aktütün olayından sonraki gelişmeler ve son olarak da Taraf'ta yayınlanan belgeler ve bugün medyanın büyük bölümüne yansıyan zaaflara ilişkinTSK içinde çok ciddi bir rahatsızlık ,bir tepki olduğunu görmüş olduk.
SIZMALAR TSK'NIN İÇİNDEN
Sızmaların TSK'dan olduğu bir gerçek, zira Başbuğ buna ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bu tür haberlerin ayrıntılı bir şekilde medyada yansıması komuta kademesinde bir kontrol zaafı olarak ortaya çıkıyor. Bu da haliyle komuta kademesinin asabiyetini artışmışa benziyor. Aktütün olayı ile ilgili medya aracılığıyla ortaya dökülen zaafların giderileceğine ilişkin tatmin edici bir açıklama değil.
OKTAY EKŞİ / BASIN KONSEYİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmayı amaçlayan kampanya nitelikli yayınlar nedeniyle tepki duymasının normaldir...
ÜSLUP DOĞRU DEĞİL
Ancak bu tepkinin medya dünyasını tedirgin etmeyi amaçladığı izlenimini veren bir üslupla dile getirilmesi doğru değildir. Sayın Başkanın haklı mücadelesinde kendisini desteklemek, bu ülkeye sevgi ile bağlı herkesin görevdir, ancak bu görevin bihakkın yerine getirilmesi sadece ifade özgürlüğüne hepimizin saygı duyduğu ortamda mümkün olur."

DENİZ SOM / CUMHURİYET
“Bu bir gazetecilik başarısı değildir. Bu belgeler Taraf’a servis edilmiştir. Servis eden ya ABD’dir ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir birimdir. Çünkü Jandarma Genel Komutanlığı İçişlerine bağlıdır. İçişleri ise tarikatçı örgütlenmeyle yönetilmektedir.


internethaber.com
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adres, servis, tarafa, veren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Taraf Tutmak Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 26.09.12 13:53
Az Veren Candan Çok Veren Maldan Verir Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 02.01.12 22:06
Servis Peçeteleri ASYA Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) 0 25.06.09 05:35
Acil Servis Hayatı ( Biyografisi ) Başak Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 23.04.09 00:58
112 Acil Servis Abd'de Ki Gibi çalışıyor Güllü Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 09.02.09 21:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2