tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ziraat Bankası'ndan Dev Adım!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
692

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.11.08, 08:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ziraat Bankası'ndan Dev Adım!

ZİRAAT BANKASI'NDAN DEV ADIM!

Küresel kriz nedeniyle birçok banka, kredileri geri çağırmaları ile şikayet konusu olurken, Ziraat Bankası, kredi vadelerini uzatma uygulaması başlattı.


Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, küresel krizde takibe düşme sorunu yaşanmaması için KOBİ’lerin kredilerini olabildiğince aynı faiz oranları ile 48 aya kadar uzatmaya başladıklarını, ilk iki haftada 16 milyon YTL tutarında kredi uzatma talebi geldiğini açıkladı.
ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası’nın 2008 yılının dokuz aylık döneminde 2.066 milyon YTL kár elde ettiğini açıkladı. Ziraat’in 9 aylık performansına ilişkin Mardin’de gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağlar, Eylül ayı itibariyle 92 milyar YTL aktif büyüklüğe ulaşan Ziraat Bankası’nın, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde 2 milyar 66 milyon YTL kár elde ettiğini söyledi. Bu dönemde 440 milyon YTL’lik vergi kárşılığı ayrıldığını belirten Çağlar, net kárın ise bir milyar 627 milyon YTL olduğunu açıkladı.
KOBİ’lere vade desteği
Ziraat Bankası’nın, küresel dalgalanmanın etkisiyle finansal sıkıntı yaşamamaları için 103 bin kredili KOBİ müşterisinin 2.4 milyar YTL tutarındaki borcunun ödenmesine destek olmak amacıyla vade uzatma uygulaması başlattığını belirten Çağlar, şunları söyledi: "Ödeme güçlüğü yaşanmaması için ticari kredilerde KOBİ’lere 48 aya varan ilave vade uygulaması başlattık. Global dalgalanmanın etkisiyle reel sektörün herhangi bir sıkıntı yaşamaması için çalışıyoruz. Çek senet ödemelerinde yavaşlama olduğu bir ortamda ilave vade desteği ile müşterilerimizi rahatlatmayı amaçlıyoruz. Uygulama iki hafta önce başladı. Bu süre içerisinde vade uzatılmasına yönelik 16 milyon YTL’lik talep geldi. Reel sektörün borç geri ödemesinde herhangi bir sorun beklemiyoruz. Sektörde yüzde 3.5 olan ticari kredilerin takibe dönüş oranı Ziraat’te yüzde 2 seviyesinde. Küresel kriz ortamında banka olarak, reel sektöre ve tarıma kesintisiz destek stratejisini kárarlılıkla uygulamaya çalışıyoruz. Son bir yıllık dönemde toplam kredilerde sektörün 10 puan üzerinde yüzde 43’lük bir artış oranı gerçekleştirerek, 28.2 milyar YTL’lik kredi hacmine ulaştık."
Finansal kriz sebebiyle diğer bankalara zarar vermemek için mevduat faizinde indirime gittiklerini kaydeden Çağlar, şöyle konuştu: "Bu dönemde Ziraat’e ciddi bir mevduat kayışı olmadı. Ekim ayından itibaren 1.3 milyar YTL’lik mevduat artışımız oldu. Bunun 600 milyon YTL’si zaten vadesi devam edenlerden kaynaklandı. 400 milyon YTL’si ise döviz tevdiat hesaplarından YTL’ye geçişten kaynaklandı. Geriye kalan 200-300 milyon YTL’lik kısmı da beklentilerimizin üzerinde bir mevduat artışıyla oldu. Bankacılık sektörünün yıl sonuna kadar yaklaşık 4 milyar dolarlık sendikasyon kredisi geri ödemesi var. Bu süreçte herhangi bir sorun yaşanmasını beklemiyoruz. Burada hemen hemen herkes hazırlığını yapmış gibi gözüküyor. Herhangi bir problem olması halinde Merkez Bankası bu süreçte elindeki rezervleri kullanacağını ifade etmişti. Çok problem olacağını düşünmüyorum. Piyasalarda bankaların kredileri geri çağırdığına ilişken algının altında bankaların sendikasyon kredilerini ödemesi yatıyor. Bankalarımız sendikasyon kredilerini geri ödemek için reel sektörü bir miktar ikinci plana atabilir" dedi.
Türk bankacılar Amerika’dan mutlu döndü
ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Dünya Bankası toplantıları için gittiği ABD’de, banka yetkililerinin kendilerine "İlk defa bir kriz konuşuyoruz; ancak bunun içinde Türkiye yok" dediklerini aktardı. Çağlar, şunları söyledi: "Geçenlerde Amerika’da Dünya Bankası ve IMF toplantılarına gittiğimizde iki tane önemli şey vardı. Bir, oradaki çok büyük dediğimiz bankalar, ’Yıl sonuna kadar bizden bir şey beklemeyin ama yıl sonundan sonra yeniden görüşelim’ gibi ifadeler kullandılar. Bizim tabii hoşumuza giden bazı şeyler de oldu. Orada şunu ifade ettiler: İlk defa bir kriz konuşuyoruz içinde Türkiye yok."


Hürriyet


Haber Tarihi : Bugün (07:02) Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot Haber Kaynağı : Haber 7
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adim, bankasindan, dev, ziraat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Adım Adım Gezdim Ata Yurdumu Şarkı Sözü Deniz Toprak - Deniz Toprak Adım Adım Gezdim Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 07.03.13 02:42
T.c Ziraat Bankası Balıkesir Fen Lisesi Balıkesir SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 21.10.12 21:25
Ziraat Bankası 120.Yıl İlköğretim Okulu Nizip Gaziantep - Nizip Ziraat Bankası Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 21.08.11 15:23
120.Yıl Ziraat Bankası İlköğretim Okulu Maltepe İstanbul Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 25.08.10 23:15
Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 18.07.09 17:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2