tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
283 bin kişiye yeni KEY ödemesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
452

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.12.08, 14:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 283 bin kişiye yeni KEY ödemesi

283 bin kişiye yeni KEY ödemesi
Kurum hataları veya TC kimlik numarası bulunmaması nedeniyle Temmuz'da başlayan ödeme sürecinde Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarını alamayan yaklaşık 283 bin kişiye daha paralarını alma imkanı sağlanıyor.
Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın yaptığı açıklamada, 282 bin 667 kişiye daha KEY paralarının ödenmesine imkan sağlayacak yeni listenin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) gönderildiğini bildirdi.
Emlak Konut GYO yetkilileri ise listeler üzerinde çalışıldığını belirtirken, bu listenin muhtemelen Ocak ayının ilk yarısında Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödemelerinin bu sürede yapılabileceğini söyledi.
Sayın'ın verdiği bilgiye göre, Emekli Sandığı, TC kimlik numarası bulunmadığı için KEY parası alamayan 43 bin 730 kişiye ilişkin sorunu çözerek, gerekli bilgileri Tasfiye Halindeki Emlak Bankasına iletti. Sosyal Sigortalar Kurumu da kurumlar tarafından hatalı girilen 238 bin 937 kişiye ilişkin bilgileri düzelterek, aynı şekilde bankaya iletti. Böylece, toplam 282 bin 667 kişiye KEY ödemesi yapılabilmesine imkan sağlayan yeni bir liste oluşturuldu.

Bu kişilere ilişkin listenin, Ocak ayının ilk yarısında Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödemelerin yapılması bekleniyor. Ödemeler yine Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Diğer taraftan, 28 Temmuz'da başlayan KEY ödeme sürecinde, şimdiye kadar 5 milyon 95 bin kişiye toplam 2 milyar 387,7 milyon YTL ödeme yapıldı. Hak sahiplerinden sadece 262 kişinin Emlak Konut GYO hissesi talep ettiği öğrenildi.
Resmi Gazete'de, toplam 8,5 milyon hak sahibi ilan edilirken, bu kişilere toplam 2,8 milyar YTL KEY ödenmesi öngörülüyordu.
SGK SÜRE UZATIMI İSTEDİ
Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), KEY Hak sahiplerinin itirazlarına istinaden hazırlanacak yeni liste konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor. Ancak, yüz binlerce kişinin itirazda bulunması nedeniyle, 28 Aralık'a kadar tamamlanması gereken listeleme çalışmalarının yetişmeyeceği belirtiliyor.
Edinilen bilgiye göre, SGK, bu sürenin en az 2 ay uzatılması talebiyle Hazine'ye yazı yazdı. Söz konusu süre uzatımının ancak yasa değişikliği ile yapılabileceğine işaret eden yetkililer, Hazine'nin bu konuda şimdiye kadar bir görüş bildirmediğini söyledi. Ancak, sorunun çözümü için bu süre uzatımının zorunlu olduğunu vurgulayan yetkililer, süre uzatımının kısa sürede gerçekleşmesini sağlamak üzere, bu konuda yasa tasarısı hazırlamak yerine, yasa teklifi ile konunun çözümü yoluna gidilebileceği kaydedildi.
Yetkililer, yanlış veya eksik bildirim nedeniyle çok sayıda kişinin çalıştıkları kurumlar aleyhine dava açtığına da dikkati çekerken, bu davaların sonuçlanmasının da zaman alacağını, dolayısıyla KEY ödemelerine ilişkin çalışmaların oldukça uzun süre devam etmesinin beklendiğini söyledi.
SGK yetkilileri, her şeye rağmen, süre uzatımı olmasa bile, şimdiye kadar yapılan çalışmalara istinaden bir listenin Tasfiye halindeki Emlak Bankasına gönderilebileceğini bildirdi.

Diğer taraftan, çalıştıkları kurumlardan KEY'e ilişkin bilgileri alamayan çok sayıda kişinin kurumlarını mahkemeye verdiği belirtiliyor. Mahkemelerin de bu konudaki kayıtları Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'ndan istemesi nedeniyle, kurumun çalışamaz hale geldiği kaydediliyor. Yetkililer, KEY'e ilişkin kayıtların öncelikle kurumlarda, saymanlıklarda tutulmuş olması gerektiğine dikkat çekiyor.
Özellikle, silahlı kuvvetlerde askerliğini yedek subay olarak yapan bazı kişilere de, itiraz dilekçelerin istinaden ''komutanlığın arşiv kayıtlarında söz konusu döneme ilişkin KEY kesintilerine ilişkin belgeye ulaşılamadığı, söz konusu döneme ilişkin arşiv kaydının olmadığı'' yönünde yazı verildiği, bu nedenle, bu kişilerin o dönemlere ilişkin KEY parasını alamadığı belirlendi.
Kanun uyarınca, KEY ödemelerine ilişkin itirazlar, 27 Ekim'e kadar çalışılan kurumlara yapılmıştı. Bu itirazlara istinaden SGK'nın, 2 ay içinde yeni liste hazırlaması gerekiyordu. Bu süre 28 Aralık'ta dolacak.
AA

Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
283, bin, key, kisiye, odemesi, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2014 Png Yeni Yıl Resimleri - Gif Yapmak için Yeni yıl Pngleri - PNG Yeni Yıl Başak Grafik Tasarım 0 30.12.13 19:02
Christmas png, Yeni yıl İçin Pngler, Gif Yapmak için Yeni yıl Pngleri, Yeni yıl Png Başak Avatarlar-Gıfler-Anime-Userban-Forum İmzaları 0 03.12.13 22:49
Akıl Kişiye Sermayedir Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 30.12.11 01:05
Kişiye Özel Duvar Kağıtları Berfin Dekorasyon 0 07.09.11 18:54
Yeni Yıl Gifleri-Yeni Yıl Resimleri-Yeni Yıl Animsyonlu Kartları ASYA Avatarlar-Gıfler-Anime-Userban-Forum İmzaları 4 08.12.09 16:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2