tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Güncel Haberler Aktuel (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/)
-   -   Yazıcıoğlu'ndan SON DAKİKA (http://www.tualimforum.com/guncel-haberler-aktuel/27147-yazicioglundan-son-dakika.html)

tualim 26.03.09 12:06

Yazıcıoğlu'ndan SON DAKİKA
 
Yazıcıoğlu'ndan SON DAKİKA


Yazıcıoğlu'ndan SON DAKİKA
26 Mart 2009 Perşembe 11:20
Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü. Kaza yerine ulaşmada kriz yaşandı. Hala Yazıcıoğlu bulunamadı... Son bilgiler;

İNTERNETHABER

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a ***üren helikopter Göksun ilçesi Çardak beldesi yakınlarında düştü. Kazada helikopterdeki 5 kişi yaralandı.

İşte dakika dakika yaşananlar;


11:17: Nevzat PAKDİL (Kayınbiraderi): İnşallah korktuğumuz olmaz. Herkese canı gönülden teşekkür ederiyorum. Eldeki tüm imkanlar kullanıldı. Ama aşırı sis ve kar yağışı nedeniyle sonuç alınamadı.


(Pakdil konuşmasının sonunda gözleri doldu ve ağlamaklı olarak sözlerini yarım bıraktı...)

11:07: Beşir Atalay açıklama yaptı: "Üzücü saatler yaşıyoruz. Helikopterde sinyal veren bir cihaz var ama sinyal vermiyor.

Genelkurmay'ın özel kuvvetler birimleri buraya geldi, takviye yapıldı. Bütün bu çalışmalar sonunda bir sonuç alınamadı. Hem sivil, hem polis, hem asker herkes bu bölgede karadan çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bölgede ve Ankara ile çevre illerde devletimizin bütün imkanları burada kullanıyor. Her kurumumuz elindeki bütün imkanı burası için seferber etti. Ama elimizdeki imkanlar ve şartlar çerçevesinde kesin bir sonuca ulaşılamadı.

Şimdi umudumuz biraz sis dağılıyor. Helikopterlerimizin tamamı çalışmalara katılır. Umuyoruz çok gecikmeden sonuç alırız. Başında umutluyduk, zaman geçtikçe işin daha ciddi olduğu anlaşıldı. İnşallah allah korktuğumuza uğratmasın diyoruz.

11.00 : Bölgede hava sıcaklığı eksi 2 derece... Kar kalınlığı 2 metre civarında... Arama çalışmalarına katılan 22 kişi donma tehlikesi geçirdi.

10: 30: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de olay nedeniyle bugün ve yarın yapılacak tüm mitinglerini iptal et
ti.
10:30: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerini taşıyan helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'a gidecek. Erdoğan bugünkü Erzincan ve Gümüşhane mitinglerini iptal etti.
10.00: BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile kızı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi. Arama çalışmalarının devam ettiği Göksun'a gelen Gülefer Yazıcıoğlu ile kızını TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil karşıladı. Gülefer Yazıcıoğlu aynı zamanda ağabeyi olan Nevzat Pakdil ile birlikte Göksun'da bulunan il özel idaresi binasında, arama kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor. Gülefer Yazıcıoğlu ile kızının bitkin oldukları gözlendi.
10:00: Bölgeki arama çalışmalarına kimler katılıyor: ''Genelkurmay Başkanlığı'na ait 4 Skorsky helikopter ve bir Casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-60 tipi bir adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, 345 jandarma, subay, astsubay, erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 129 personel, 17 araç, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli


Telefon sinyali: Kazanın üzerinden 17 saat geçti ve hala enkaza ulaşılamadı. İki ayrı baz istasyonundan sinyal alınıyor. Bu nokta 8 kilometrelik bir alanı işaret ediyor. Sinyallere göre kimse hareket etmiyor
.

09:20 BBP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç bir açıklama yaptı."Şu ana kadar hiçbir yerden bizi rahatlaCep telefonu sinyali alındığı, az da helikopter sinyali alındığı 10 saat önce bize bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı. Genel Başkanımız TBMM'nin bir üyesidir. Sayın Başbakanı bugün hiçdeğilse bir mitingini iptal ederek olay yerine gitmeye ve bizzat ilgilenmeye çağırıyoruz. TBMM Başkanı şu ana kadar hiçbir suretle ilgilenmemiştir. Bırakın ilgilenmeyi Genel Merkez'imizi bile aramamıştır. Onu da görevinin başına çağırıyoruz."


07:53 Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.
07:30 Bölgede bulunan Bakan Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.
''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.

07:03 Yaklaşık 800 kişilik bir kurtarma ekibi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede soğuk havanın etkili olduğu ve çalışmaların zorlukla yürütüldüğü belirtiliyor.


internethaber.com



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:38 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2