tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Cumhuriyet Bayramı-İstanbul’da coşkulu kutlama
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
889

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.10.09, 08:44   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Cumhuriyet Bayramı-İstanbul’da coşkulu kutlama

İstanbul’da coşkulu kutlama


DHA, AA İstanbul

Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmak isteyen yüzlerce İstanbullu erken saatlerden itibaren bayraklar ve Atatürk posterleriyleVatan Caddesi’ne akın etti

Vatan Caddesi’nde düzenlenen tören, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın araç üzerinden halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törende konuşan Güler, Cumhuriyet ve demokrasinin evrensel standartlara ve çağdaş normlara giderek daha da yakınlaştığını söyledi.
Güler, “Bugün 73 milyonluk bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmenin yegane yolu, ülkenin bütün fertlerini etnik kökenlerine ve inançlarına bakmaksızın var olan farklılıklarıyla kabul etmek ve birlikte yaşama irademiz ve kararlılığımızı korumaktır. İhtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir” dedi.

Klasik otomobiller kortejde
Kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, karma bando takımı eşliğinde, askeri ve sivil okullardan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait tank taburu, stinger takımı, top bataryaları ve diğer askeri unsurlar ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar geçiş yaptı.
Kortejde, bu yıl ilk defa İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyelerine ait 1950 ve 1960’ların klasik otomobilleri de yer aldı. Korteje ayrıca, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Subaylar kılıç kuşandı
TSK’ya ait F-16’lar ve helikopterlerin de alan üzerinde uçuş gerçekleştirdiği törene, subaylar kılıç kuşanarak katıldı. Törende asker ve araçların geçişi, alanda bulunan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören boyunca, alanı gören çevredeki yüksek binalarda keskin nişancılar görev yaptı. Atatürk Havalimanı’nda Posta Gazetesi Bando Takımı tarafından düzenlenen gösteride 10. Yıl, Sakarya ve Zafer Marşları’nın yanı sıra Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Göz kamaştıran gösteriler
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı’nda verilen resepsiyon sonrası Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında ışık, lazer ve havai fişek gösterisi düzenlendi. Davetliler daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği şöleni izlemek için sarayın rıhtım bölümüne geçti. Vali Güler, Belediye Başkanı Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız, butona basarak, 16 noktadan yapılan 48 bin havai fişek atışını başlattı. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemiyle 800 metre ateş şelalesi oluşturuldu. Gösteri Fahir Atakoğlu’nun müziği eşliğinde izlendi.

FOTOĞRAF: GARBİS ÖZATAY

Cumhuriyet’e bağlılık yürüyüşü
Kadıköy Belediyesi, “Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü” düzenledi. Bağdat Caddesi’nde Suadiye Işıklar’dan başlayan yürüyüşe, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, sanatçı Yonca Evcimik ve manken Tuğba Özay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bayramiİstanbul’da, coskulu, cumhuriyet, istanbul’da, kutlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Başak Öğretmenlere Dökümanlar 1 19.10.15 22:41
2012 Ramazan Bayramı Kutlama Resimleri , Ramazan Bayramı Kutlama Kartları Başak E-Kart 1 04.08.12 16:58
Tıp Bayramı Kutlama Sözleri - Tıp Bayramı Kutlama Mesajları Başak Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Özlü Sözler 0 07.03.12 19:40
Kurban Bayramı Kutlama Gifleri - 2011 Kurban Bayramı Kutlama Resimleri ASYA Avatarlar-Gıfler-Anime-Userban-Forum İmzaları 1 05.11.11 16:50
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı (Bülent CAN MART ) SERDEM Öğretmenlere Dökümanlar 1 10.10.09 01:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2