tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yüksekova'da İl Heyecanı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
708

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.12.10, 18:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yüksekova'da İl Heyecanı

Yüksekova'da İl Heyecanı

Şırnak'ın Cizre İlçesi ile Birlikte Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin İl Olması İçin Hükmetin Yaptığı Çalışmalar,yüksekova'da Büyük Heyecan Yarattı.
ŞIRNAK'ın Cizre ilçesi ile birlikte Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin il olması için hükmetin yaptığı çalışmalar,Yüksekova'da büyük heyecan yarattı. İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren konuyla ilgili açıklama yapmazken, STK temsilcileri, haberi, çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. BDP'li Belediye Başkan Vekili Av. Erdal Aydın ise bununla ilçede sadece olayların bitirilmesinin amaçlanmasının yarar sağlamayacağını, Kürtlerin dil ve kimlik taleplerinin olduğunu belirtti.

Sokak eylemlerinin yoğun olarak yaşandığı Yüksekova İlçesi'nin il yapılması konusunda başlatılan çalışmalar, ilçe geneli nüfusu 102 bin, ilçe merkezi ise yaklaşık 60 bin olan ilçede büyük heyecan yarattı. BDP'li Belediye Başkan Vekili Aydın, yaşanan gelişmelerin çeşitli nedenler yüzünden kendilerini kuşkulandırdığını söyledi. Belediye Başkan Vekili Aydın, Yüksekova'nın il olmasının ekonomik ve siyasi anlamlarda çok farklılıklar getireceğini, ancak gazetelerin verdiği gibi bir yaklaşımla hareket edilmesi halinde bunun yarar getirmeyeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Yüksekova'nın il olması çok farklılıklar getirecektir. Ekonomik anlamda siyasal anlamda kurumsallaşma anlamında fakat ne yazıkki gazetelere yansıyan güvenlik gerekçesi ön plana çıkarılmıştır. Sokak eylemlerin çok olması gibi bir nedenle bu olayların önüne geçilebilmesi nedeniyle uygulanan bir şeydir. Bu insanların beklentileri vardır. Kimlik, dil talepleri var. Sadece Yüksekovayı İl yapmanın bir mantığı olmaz. İnsanlar, bu taleplerinden vazgeçmezler. Bunun altında yatan neden bizi düşündürüyor. bizi kuşkulandırıyor ve aklımıza gelen gerekçe daha fazla asker ve polisin anlamına geliyor. Bu yönden dolayı biraz temkinli yaklaşıyoruz. İstihdamın biraz artırılması anlamını taşıdığı için. Fakat bahsettiğimiz gerekçeler, bunların hepsini önüne geçiyor."

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı İrfan Sarı ise Yüksekova'nın il yapılması için 2007 yılında 10 kişilik bir heyetle Ankara'ya giderek hazırladıkları dosyayı hükümet adına Mehmet Ali Şahin'e verdiklerini anlattı.O dönem yaptıkları çalışmalar ve hazırlıklar ile ilgili bir gelişme yaşanmadığını belirten Sarı, "O zaman bu konuya pek sıcak bakılmamıştı. Şimdiki gelişme bizi heyecanlandırdı" dedi.

Bu gelişmenin Kürt meselesinin çözümü konusunda bir ön koşul olarak da değerlendirdiğini belirten Sarı, "çok memnun olduk. Yapılan bu çalışmanın daha yüksek seviyeye taşımak amacıyla önümüzdeki günlerde ilçenin ileri gelenleri ile bir araya gelip, biz de bir çalışma yapacağız. Kürt meselesinin çözümü konusunda bunu bir ön koşul olarak düşünüyorum. Demokratik açılıma katkı sunacaktır. İl olduktan sonra kendimizi daha rahat ifade edip daha rahat olacağız. Yüksekova İl olduktan sonra şu anda belde olan Büyükçiftlik, Derecik ve Esendere de ilçe olur. Buralarında potansiyeli yüksek. Bu beldeler için de bu çok iyi bir gelişme olacaktır "diye konuştu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Başkanı Sabih Kayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile birlikte ilçenin il yapılması için daha önceden bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Kayhan, bu gelişme yaşanmadan önce bir dernek kurmayı amaçladıklarını ve kuracakları bu derneğin uzman kişilerden oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Kayhan, "2011 yılında yapacağımız çalışmaları Başbakanlığa veremeyi amaçlıyorduk. Sivil Toplum Örgütü olarak işin siyasi boyutundan ziyade ekonomik ve idari yönü bizi ilgilendiriyor. Bu gelişme de bizi çok mutlu etti. İl olmanın avantajları çok büyük Hakkari'ye mecbur kalmadan artık sorunlarımızı kendimiz direk olarak çözebileceğiz. Bu konuda büyük sıkıntı çekiyorduk"dedi.

Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay ise sahip oldukları nüfus, ilçenin fiziki yapısı ve potansiyel bakımdan il olmayı hak ettiklerini söyledi. İlçede turizim alt yapısının mevcut olduğunu, il olmamak için hiç bir nedenin bulunmadığını kaydeden Onay, şu andaki 32 ilden de patonsiyel ve nüfus olarak daha büyük olduklarını ifade etti.

Hakkari Damızlık Koyun Keçi yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşit Akman da, Yüksekova'nın il olmasnın kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirtti. Çoğrafi konum ve nüfus itibariyle Yüksekova ilçemiz szaten bir il konumudaydı. Böyle bir çalışmanın yapılması herkesi mutlu etmiştir. Olması durumunda da bu bölgeye büyük bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu. (Doğan Haber Ajansı) 3 dakika önce..
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
heyecani, İl, yüksekova'da il heyecanı, yuksekovada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yüksekova Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Adresi ve Telefonu - Hakkari Yüksekova SGK İ Goeben Hakkari 0 13.09.12 02:13
Yüksekova ilçesi-Hakkari Yüksekova İlçesi Genel Bilgi Kedi Hakkari 0 29.08.10 22:07
Aslan'da Yeni Kaleci Heyecanı Jaguar Galatasaray 0 25.05.10 20:52
Aşk hayatınızdaki heyecanı burcunuzla yakalayın! Okyanus Burçlar ve Genel Özellikleri 0 11.09.09 05:56
Teknosa Türkiye Kupası Heyecanı Başlıyor blue Basketbol 0 03.10.08 14:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2