tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Haklarından haberimiz olmayan anlaşma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
513

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.02.11, 05:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Haklarından haberimiz olmayan anlaşma

Haklarından haberimiz olmayan anlaşma
Türk vatandaşlarına İngiltere'de iş kurma ve kendi iş yerini açma imkanlarının yanı sıra birçok hak sağlayan Ankara Anlaşması ile ilgili Türklerin yeterli bilgisinin olmadığı belirtiliyor.




İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Kuddus Avukatlık bürosu yetkilisi Hakan Camuz, AA'ya yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarının büyük çoğunluğunun Ankara Anlaşması ve bu anlaşmadan doğan haklar konusunda fazla bilgi sahibi olmadığını söyledi.



Bu hakların aslında anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana bulunduğunu ifade eden Camuz, şöyle konuştu:



"Ankara Anlaşması daha çok ticari konularda insanların önünü açan bir anlaşma. AB içerisinde serbestçe ticaret yapabilirler, hizmet satabilirler, hizmet satın alabilirler. Örneğin sağlık konusunda, İngiltere'de dişini yaptırmak isteyen bir Türk vatandaşı olabilir. Bunu yapmak için vize almasına gerek yoktur. Böyle bir serbestlik var. Bir diğer örnek öğrencilerimizin eğitim hizmeti satın almak için İngiltere'ye gelmek istiyorlarsa vize almak zorunda kalmamaları lazım. Ama nedendir bilinmez böyle bir uygulama getirilmiş ve hala devam ediyor. Hukuka göre bu yanlıştır."



Ankara Anlaşması çerçevesinde çok geniş hakların bulunduğunu vurgulayan Camuz, "Ancak bu konu maalesef fazla bilinmediği için uygulanmıyor. Hakkımız olan bu şeye daha fazla sahip çıkmamız lazım. Bu verilmiş değil, kazanılmış bir haktır. Eğer gerekirse davalarla, daha yüksek seviyede hukuki kazanımlarla önümüzün açılması ve vizenin Türk toplumunun önünden kaldırılması lazım" dedi.



İngiltere'de eğitim ücretlerindeki farklılıklar konusuna da değinen Hakan Camuz, Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması'ndan dolayı AB vatandaşlarıyla aynı kategoride olduğu için ayrımcılığa tabi tutulmadan eğitim hizmetini satın alabilmeleri gerektiğini kaydetti.



Camuz, İngiliz hükümetinin göçmen politikasını da değerlendirerek, İngiltere'nin iç göçmenlik hukukunun Ankara Anlaşması üzerinde fazla etkisi olmadığını belirtti.



-"HOLLANDA'YA VİZESİZ SEYAHAT DİYE BİR ŞEY YOK"-



Camuz, Hollanda'da Haarlem Mahkemesinin Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz girebileceği kararıyla ilgili olarak, bu kararı Hollanda'daki yerel bir göçmenlik mahkemesinin verdiğine dikkati çekti. Camuz, "Bu karar, uçağa binip Hollanda'ya gidebiliriz anlamına gelmez. Hollanda tamam dese bile, Türkiye AB vatandaşlarına hala vize uyguluyor. Devletler anlaşmalı ki, Hollanda vizeyi kaldırabilsin. Hollanda'ya vizesiz seyahat diye bir şey yok. Bunların içi hukuken dolu değil" diye konuştu.



Türk vatandaşlarının AB ülkelerine seyahatlerinde vizenin kaldırabileceğini tahmin etmediğini ifade eden Hakan Camuz, Yunanistan'ın Türk vatandaşlarından vize almamayı düşündüğüne ilişkin haberler çıktığını, ancak böyle bir şey olursa AB'nin diğer ülkeleri için de örnek teşkil edeceğinden izin verilemeyeceğini ifade etti.



Hakan Camuz'un ortağı olduğu Kuddus Avukatlık bürosu, 2007 yılında "Darı" davasını kazanmıştı. Avrupa Adalet Divanı, 20 Eylül 2007'de aldığı kararla, İngiltere'ye iltica başvurusunda bulunan ve bu ülkede bulundukları süre içinde iş yeri sahibi olan iki Türk vatandaşı Mehmet Darı ve Veli Tüm'ün Ankara Anlaşması gereği oturum sahibi olma talebini haklı bulmuştu.



Ankara Anlaşması 1963 yılında dönemin "Avrupa Ekonomik Topluluğu" (AET) ile Türkiye arasında Ankara'da imzalandı. Anlaşma, Türk vatandaşlarına İngiltere'de iş kurma ve kendi iş yerini açma gibi haklar veriyor. İngiltere'de Ankara Anlaşması çerçevesinde vize alarak yaşayan ve çalışan çok sayıda Türk vatandaşı bulunuyor.



AA
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anlasma, haberimiz, haklarindan, haklarından haberimiz olmayan anlaşma, olmayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Anlaşma Görmek - Rüyada Anlaşma Yaptığını Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 28.07.12 01:43
Kapısı Olmayan Aşk Nehir Aşk ve Sevgi Şiirleri 0 02.01.11 05:25
Teknik direktör Güvenç Kurtar, Altay'la Yaptığı Anlaşma Dikkatleri Çekti. Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 11.05.10 16:42
''Olmayan suçun...'' blue Futbol 0 23.09.08 16:59
Aziz Yıldırım ile Haluk Ulusoy arasında bir ANLAŞMA MI OLDU? smtyksl Futbol 2 06.02.08 20:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2