tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Altı Parti Seçimden Çekildi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
465

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.04.11, 17:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Altı Parti Seçimden Çekildi

Altı Parti Seçimden Çekildi

Genç Parti, EDP ve Halkın Yükelişi Partisi (HYP), YSK’ya seçimlerden çekildiğini açıkladı. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ise DP ile ittifak yapmak kararı aldı.




Genç Parti ve Halkın Yükelişi Partisi (HYP), YSK'ya seçimlerden çekildiğini açıkladı. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ise DP ile ittifak yapmak kararı aldı. Böylece oy pusulasında 21 parti yer alacak. İlk aday listesini ise Türkiye Komünist Partisi YSK'ya bildirdi.



HYP, SEÇİME KATILMAYACAK

Halkın Yükselişi Partisi (HYP), 12 Haziran'da yapılacak 24. Dönem milletvekili seçimlerine katılmama kararı aldı. HYP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin yetkili organları tarafından alınan kararın gerekçelerine yer verildi.



Açıklamada, "Mevcut siyasi partiler ve seçim yasalarında fırsat eşitliğinin ve seçim barajının kaldırılmaması sonucu temsilde adalet ilkesinin sağlanamayacağı, bu koşullarda yapılacak bir seçimde halk iradesinin sandığa tam olarak yansımayacağı, dolayısıyla milli iradenin seçim adaletine ve kamu vicdanına uygun olarak tecelli edemeyeceği, sonuçta adaletli seçim yasaları ile oluşacak bir yasama organının, ulusun layık olduğu güven ve mutluluk veren saydam devleti sunacağı umudu muhafaza edilemediği" şeklindeki gerekçelerle seçime katılmama kararı alındığı ifade edildi.



GENÇ PARTİ ÇEKİLDİ

Genç Parti Genel Sekreteri Melek Dingaz, partisinin milletvekili genel seçimlerine katılmayacağını, herhangi bir ittifak ya da oluşum içinde yer almayacağını bildirdi.



Dingaz, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Genç Parti, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine katılmayacak ve herhangi bir ittifak ya da oluşumun içinde yer almayacaktır."



SON SEÇİMDE 1 MİLYON OY ALMIŞTI

Genç Parti ilk defa girdiği 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 7,24, 22 Temmuz seçimlerinde ise 1 milyon fazla kişinin oyuyla yüzde 3'de kalmıştı.



BTP, DP İLE İTTİFAK YAPACAK

Demokrat Parti (DP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakında anlaştı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in, ittifak çağrısına BTP'den yanıt geldi. Haydar Baş'ın Genel Başkanlığını yaptığı BTP, DP çatısı altında seçime girmeyi kabul etti.



EDP DE ÇEKİLDİ

Genel Başklanlığını Ferdan Ergut'ün yaptığı Eşitlik ve Demokrasi Partisi EDP de seçimlerden çekildi. EDP'nin, BDP'nin bağımsız adaylarını bir çatı altında toplayan platformun adaylarını desteklemesi bekleniyor.





Sabah
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alti, altı parti seçimden çekildi, cekildi, parti, secimden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ak Parti 2014 Belediye Başkan Adayları Listesi - 2014 Ak Parti Belediye Başkan Adayla Kartal Güncel Haberler Aktuel 1 13.12.13 16:54
Rüyada Parti Görmek - Rüyada Parti Görmek Açıklaması ve Yorumu - Parti Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.01.13 02:24
Rüyada Yer Altı Görmek - Rüyada Yer Altı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yer Altı Rüya Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.07.12 01:36
Koltuk Altı Nedir - Koltuk Altı Yapısı - Biyolojide Koltuk Altı SERDEM Biyoloji 0 10.09.11 01:26
Cristian'ın MR'ı Cekildi Jaguar Fenerbahçe 0 01.12.09 15:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2