tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
444'lü numaraların kurnazlığı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
408

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.01.12, 12:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart 444'lü numaraların kurnazlığı

444'lü numaraların kurnazlığı

Özel servis numaralarının yaygınlaşması şikayetleri de beraberinde getirdi

'444’lü hatlar arandığında dakika başına 40 kuruş alan firmalar tüketiciler ile tüm iletişimlerini bu numaralara yönlendirdi. Tüketiciler ise başka bir iletişim numarasının olmamasından, özel servis numarası olarak adlandırılan bu hatların arandığında reklam dinletilmesinden ve dakikalarca hatta bekletilmekten şikayetçi.

Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar tüketicilerin nabzını tutmaya devam ediyor. Konuşma paketleri dahiline alınmayan ve dakikası 40 kuruştan ücretlendirilen özel servis numaraları yüklü fatura getirince şikayet almaya başlamıştı. Şimdi ise tüketiciler 444’lü numaraların ücretli olduğunu biliyor fakat her firmanın müşterileri ile iletişimini sadece bu numaralardan yapmaya zorlamasını eleştiriyor.

444’lü numaralar ile artık firmalar ve kurumlar tüketicilerin her yerde aynı numarayı kullanarak kendilerine ulaşmasını sağlıyor fakat kimi oyunlara başvuruyor. Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre; dakika başına 0,40 TL ücret alınması firmaların bu durumu istismar etmesini de beraberinde getiriyor.

REKLAM DİNLETİLİYOR

“Arama ücretinin bedelini biz ödüyoruz, bizim paramızla onayımız olmadan reklam dinletiyorlar” diyen tüketiciler yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi: “444’lü numaraları aradığımızda telefon ücretini biz ödüyoruz. Ücretli hatlarda kendi reklamlarını yapmalarının anlamı nedir? Ya reklamlar kaldırılsın ya da görüşmeler ücretsiz olsun. Para vererek reklam dinlemek mecburiyetinde değiliz.”

TÜKETİCİLERİN FİRMALARLA İLETİŞİMİ ENGELLENİYOR

444’lü numaraları aradıkları halde dakikalarca telefonda bekletilen tüketiciler de yaşadıkları sorunları “Yetkili kişiyle görüşmek için 17-18 dakika hatta bekledim, bu arada 6-7 kere reklamlarını dinledim. Nihayet cevap verdiler. Neden bu kadar uzun süre bekletiyorsunuz dediğimde susmayı tercih ettiler. Velhasıl işimi hallettiğimde 21 dakikadan fazla bir vaktim ve ayrıca 444'lü hatta bir sürü param gitti. Malumunuz bu hatlar alan koduyla aranmıyorlar ve diğer hatlardan daha pahalılar. Acaba bu 444'lü hatlarda müşteriyi bekletmenin azami bir süresi ve kanunu yok mudur?

Bu 444'lü hizmet hatları maalesef o kadar yaygınlaştı ki bütün büyük firmalar servis merkezlerinde bu numaraları kullanmaktalar, çoğunun alternatif olarak başka bir hattı maalesef bulunmamaktadır. Bu numaraları aradığımızda yüklü faturalar ile karşı karşıya kalıyoruz. Böyle giderse firmalarla iletişimi keseceğiz. Sanırız istedikleri de bu.” Bu haksız bir uygulamadır ve tüketici bu konuda aldatılmaktadır. şeklinde dile getirdiler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
444'lü numaraların kurnazlığı, 444lu, kurnazligi, numaralarin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Vodafone Bilinmeyen Numaraların Kime Ait Olduğunu Öğrenme Kartal Cep Telefonu Markaları - Elektronik Ürünler 0 29.07.14 00:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2