tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Güzellik-Bakım-Makyaj
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güzellik-Bakım-Makyaj Çirkin insan yoktur . Bakımsız insan vardır .... Makyaj teknikleri,bakım önerileri,zayıflama,diyet,maskeler,cilt bakımı,güzellik önerileri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Röfle nedir? - Balyaj nedir? - Perma Nasıl yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2465

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.09.12, 20:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Röfle nedir? - Balyaj nedir? - Perma Nasıl yapılır?

Röfle nedir? Nasıl uygulanır?

Saç rengine 1-3 ton arası açık tonlar atılmasıdır. Her zaman doğal renkten sadece 1 ya da 2 ton açık röfle yaptırmak daha iyi sonuç verir.

Eğer koyu renk saçlarınız varsa kuaförünüz saç renginizi açtıktan sonra doğru tonu ekleyebilir ve böylece röfleniz gerçek saçlarınızla daha iyi ten renginizle de daha iyi uyum sağlar.

Perma yaptırdıysanız ya da saçlarınızı düzleştirdiyseniz saçlarınız daha geçirgen olacak ve rengi eşit olmayan bir şekilde emecektir. Bu durumda kuaförünüz yarı kalıcı bir renk kullanabilir. Eğer yakınlarda kimyasal bir işlem yaptırdıysanız saçlarınızı boyamadan önce bir ya da iki hafta beklemelisiniz.

Gölge nedir?

Gölge işlemiyle saç rengi açılıyorsa saç daha canlı ve parlak görünür; koyulaştırılıyorsa da saça koyulukla beraber bir derinlik kazandırılır.

Sarı saçta altın ve papatya renkleriyle saç açılır. Koyu renk saçlarda kızıl kahve ve patlıcan morlarıyla da saç koyulaştırılır. Genellikle saçta etkileyici bir hava yaratmak için iki veya üç ton renk kullanılır.

Daha renkli tonlar kontrastların karışımıyla tam ters bir etki de yaratabilir o nedenle ton seçiminde dikkatli olmak gerekir. Saç renginizden 3 veya 4 ton açık veya koyu tonlarının sınırını aşmamalısınız. Çünkü daha ileri tonlar yapılan gölgelerle saç doğallıktan uzaklaşır.

Balyaj nedir? Nasıl yapılır?

Fırça ile sürülen ürünlerle yapılan gölgelendirme ve renklendirme işlemidir. Gölge işleminin modernleştirilmiş çizgi çizgi oluşunun engellenmiş halidir.

En çok kullanılan balyaj türü krapeyle balyajdır. Saçı diplerine doğru iterek kalan uçlarını boyama uygulamasıdır. Flamingo papatya uğur böceği yarım elma balyaj çeşitleri de vardır.

Balyaj; gölgeler yani koyu renkler ve röfleler (açık renkler) olmak üzere ikiye ayrılır. Saçın basık görünmesini istediğimiz yerlerine gölge şeklinde balyaj atılır. Saçın neresine hacim vermek istiyor ya da vurgulamak istiyorsak oraya açık renk balyaj atılır. Saç sağlıklıysa her renk üzerinde balyaj yapılabilir.


Ten rengine göre sarının tonunu blirlemek gerekir. Ten rengi sıcak tondaysa balyajlar da içinde sarı tonu taşıyabilir. Daha beyaz veya koyu tenli birindeiçinde mavili tonların olduğu balyajları tercih etmek gerekir.

İyi bir balyaj işlemi için saçların önceden kesilmiş modeli verilmiş ve fönlenmiş olması gerekir. Modeline göre balyajı uygulamak daha iyi sonuç verir.

Kalıcı saç düzleştirme nasıl yapılır?

Bu işlemle saçlar yaklaşık sekiz ay boyunca yeni fönlü gibi düz ve parlak görünebilir. Saç düzleştirme işlemi için önce saç analizi ile saçın durumu kontrol edilir. Saça koruyucu sprey sıkılır ve hafifçe taranır. Saçta yıpranmış kısımlar varsa ön bakım yapılır. Saçın pul tabakasını açabilecek ürün saçın tamamına sürülür ve bekletilir. Saç yıkanarak ısıdan korumaya yardımcı bakım spreyi sıkılır. Saçın her bir bölümü kağıt inceliğinde ayrılarak düzleştirici maşa ile düzleştirilir.

Bu işlem saçın uzunluğuna ve gür olma durumuna göre yaklaşık 1-15 saat sürer. Düzleştirilen saça sabitleyici süt sürülerek beklenir. Saç durulanır ve son bakım yapılır. Bu işlemden sonra fırça kullanmadan fön ile kurutulur. Saç düzleştirme işleminden sonra üç gün boyunca saç yıkanmamalı herhangi bir toka kullanılmamalıdır.

Perma

Perma ile saçlar kıvırcık ya da dalgalı hale getirilir.

Perma yapılırken birinci adımda saçlardaki belli başlı iç bileşimler çözülür saç eskisinden daha esnek bir hale gelir. İkinci aşamada saça mekanik olarak belli bir biçim verilir ve son olarak bu biçimi korumak için perma için özel olarak üretilmiş kimyasallar sürülür saçlara.

Permalı saçın uzun süre kalıcı olabilmesi için permalı saçlara özel üretilmiş şampuan ve bakım ürünlerini kullanmak gerekir.

Boya işleminin püf noktaları

Boya işleminden önce saçın mutlaka kuru olması ve birkaç gün yıkanmamış olması gerekir. Eğer saç temiz olursa gözenekler açık olduğu için boya ile birlikte yanma ya da tahriş oluşabilir. Tek renk ve beyaz içeren bir saç ise dip boyası yapılır ve yıkamaya 5-10 dakika kala uçlar da boyanır.

Röfleli bir saç ise sadece dipler boyanır ve saç yıkanır. Koyu rengin kalıcı olması için yoğun pigment içeren boyalar tercih edilir. Boyaya ayrıca bir ürün katmaya gerek yoktur.

Saç boyası saçta gerekenden daha uzun süre bekletildiğinde saçlara zarar verir. Ayrıca koyu renkli saçlar ne kadar açık renge boyanırsa saçlar o denli zarar görür.

Kına nasıl yapılır?

Kına; çivit papatya gibi diğer doğal boyaların saç sağlığına verebileceği tehlikelerin hiçbirini barındırmaz. Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır.

Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız nötr kına uygulayın. Boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz. Doğal boyalar kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanır. Bu süre genellikle bir saat olmasına rağmen saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak değişebilir de. Örneğin açık renk saçta havuç turuncusu gibi bir sonuç istemiyorsanız uygulama süresini kısa tutmalısınız.

Kaynak ile saç uzatma

Silikon kaynak yapıştırma işlemi İçin kullanılan silikonun ısıtılarak takma saç uçlarının canlı saçın baş derisine 5 cm uzaklıkta tutturulmasıyla yapılır.

Dünyada en fazla yapılan en pratik olan kaynak çeşidi ise halka kaynaktır. Saça zarar vermeden sökülüp takılabilir. Hafif metal alaşımlı halkaların yardımıyla yapılan saç uzatma ve yoğunlaştırma teknolojisidir. Sıkıştırma tekniğiyle mekanik bir birleşme sağlanır. Uygulama çok basittir ancak çok dikkat ister. Yanlış sıkıştırma saçın kopmasına neden olabilir. Sökülen halkalar değiştirilerek 2-3 aylık dönemlerde 2-3 defa uygulanabilir.

Keratin kaynak saç yapısına en uygun ve en kullanışlı kaynak çeşidir. Keratin insan bünyesinde de bulunan (tırnak saç vb.) protein ve aminoasitten oluşan bir maddedir. Bu yüzden keratin saçla hem estetik hem de hijyenik açıdan mükemmel bir birleşme sağlar. Keratinin en önemli özelliği sıcağa karşı dayanaklı olmasıdır. Kolaylıkla fön çekilebilir erime ve yapışma yapmaz. Özel solüsyonu sayesinde saçları yıpratmadan kolayca ayrılır. Eklenecek olan saçla saçınızın aynı olması birleşme noktalarının çok ince olması sonucu saç uzadığında bile kaynak kolay kolay fark edilmez.

Postiş ile saç uzatma

Saç uzatmada en pratik yöntemlerden biridir. Dişli bir mandalın etrafına takılan saçlarla hazırlanır postiş. Önce saçlarda at kuyruğu yapılır ve paket lastiği ile tutturulur. Üzerine de hazır postiş takılır. Bu işlemi herkes evde de çok rahat uygulayabilir.

Çıt çıt ile saç uzatma

8-9 saç tutamının bir klips üzerine tutturulmasıyla oluşturulur. Takma işlemine enseden başlanır. Evde de uygulanabilen bir saç uzatma yöntemidir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
balyaj, nasil, nedir, perma, rofle, yapilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Silgi Neyden Yapılır? - Silgi Nasıl Siler? - Silginin Maddesi Nedir Neden Yapılır? Başak Genel Kültür 1 30.05.19 17:54
Biyopsi Nedir - Biyopsi Hakkında - Biyopsi Ne İçin Yapılır - Biyopsi Nasıl Yapılır SERDEM Biyoloji 0 30.08.10 02:31
Koleksiyonculuk Nedir ve Nasıl Yapılır ? Melek Hobiler 4 27.10.09 23:20
Beyazlatma (bleaching) işlemi nedir ve nasıl yapılır? Güllü Ağız ve Diş Hastalıkları 1 23.08.09 18:08
Ağda Nedir Nasıl Yapılır? Hazan Güzellik-Bakım-Makyaj 0 13.07.08 09:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2