tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Güzellik-Bakım-Makyaj
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güzellik-Bakım-Makyaj Çirkin insan yoktur . Bakımsız insan vardır .... Makyaj teknikleri,bakım önerileri,zayıflama,diyet,maskeler,cilt bakımı,güzellik önerileri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1046

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.05.10, 15:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri

Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri





sağlıklı beslenme - sağlıklı cilt - sağlıklı saçlar - tırnak sağlığı - güzellik




meyveler
İngilizcede ‘berries’ olarak genellenen; çilek, yaban mersini, böğürtlen, dut gibi yumuşak meyveler güzelliğimiz açısından önem taşıyan besinler arasındadır. Özellikle yaban mersini ve ahududu, içeriğinde bulunan antioksidanlar, vitamin ve mineraller sayesinde saç, cilt ve tırnak üçlüsünün yaz mevsiminde gördüğü zararları azaltması açısından çok faydalıdır. Bu besleyici meyveler sadece güneş, hava kirliliği ve stresin yarattığı zararları önlemekle kalmıyor; aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini de kuvvetlendirerek cilt enfeksiyonlarını önlüyor.

Balık

Somon, dilbalığı gibi yağ asitleri içerir. Balığı bu kadar sağlıklı yapan kuşkusuz Omega-3 vitaminidir. Omega-3 saçımıza, cildimize ve tırnaklarımıza kendi kendini onarma gücü verir. Ayrıca balığın içinde bulunan yağ asitleri ve proteinler; iltihaplarla (güneş yanığı da buna dahil) savaşmaya ve cildi güneşin zararlı ışınlarından korumaya yardımcı olur. Yağ asitleri sayesinde cildinizin kendi kendini nasıl hızlı toparladığına inanamayacaksınız!

Yeşil çay

Kahvenin yerini alabilecek en sağlıklı alternatif kuşkusuz yeşil çaydır. Vücudumuzun sıvı kaybını önlemenin yanı sıra toksin atmaya da yarayan yeşil çay; zarar görmüş saç, cilt ve tırnaklarımız için de çok faydalıdır. İltihap önleyici ve iyileştirici özelliğe sahip polifenol içeren yeşil çay, baştan aşağı sağlığımız için çok önemlidir. Güzelliğimize yardımcı olduğu gibi; bağışıklık sistemini de güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır.

Yoğurt

Az yağlı süt ürünleri, özellikle yoğurt, sıkı bir A vitamini ve kalsiyum kaynağıdır. Bu iki içerik de tırnaklarımızın daha dayanıklı, esnek, güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Hatta duruma ters şekilde bakarsak; A vitamini ve kalsiyum eksikliği tırnaklarda soyulma, kırılma gibi sorunlara yol açar. Dolayısıyla sağlıklı tırnaklara sahip olmak için her daim yoğurt tüketmemiz faydalı olacaktır. Ayrıca bazı yoğurtlar selenyum içerir; ki bu şekilde cildiniz de esneklik ve elastikiyet kazanır.

Su

Suyun zihin ve beden sağlığımız için faydaları saymakla bitmez. Su içmenin faydaları yazımızı tıklayarak detayları okuyabilirsiniz. Güzelleşmek açısından baktığımızda; özellikle yaz sıcaklarında susuzluk ve sıvı kaybı cildimizi ve saçlarımızı oldukça olumsuz etkiler. Uzmanların önerdiği ölçüde, yani günde 7-8 bardak su tüketiminden mahrum kalmanız, cildinizin sarkmasına, saçlarınızın kurumasına ve kendinizi uyuşuk hissetmenize yol açacaktır. Su içtiğinizde güneş ve sıcaklığın cildinize ve saçınıza verdiği zararları tamamen onarmış olacaksınız.

Ceviz

Süper bir B vitamini kaynağı olan ceviz, aynı zamanda temel yağları da içerir. Ceviz, cilt hücrelerini yeniler ve cilde canlılık, parlaklık kazandırır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde; ciltte oluşan iltihaplanma ve şişkinlikleri azaltır, tırnaklarda ve saçlarda oluşan zararları minimuma indirir. Aynı zamanda sağlıklı kemikler ve dişler, beyin ve hafızanın kuvvetlenmesi, sinirsel bağların güçlenmesi gibi birçok faydalı etkisi vardır. Kısacası ceviz sağlıklı düşünmenizi, güzel gözükmenizi ve iyi hissetmenizi sağlar!

Bunlar güzelleştiren yiyeceklerdi. Diğer mucize yiyeceklere de göz atmaya ne dersiniz?

Mutluluk veren yiyecekler Canınız her sıkıldığında çözümü sağlıksız abur cuburlarda aramak yerine, mutluluk veren birkaç yiyeceği beslenme planınıza eklemeye ne dersiniz?

Ömrü uzatan yiyecekler Hangi besinler ömrü uzatır? Kuru erik, brokoli, soğan, baklagiller ve diğerleri... Bu 8 yiyecek uzun ve sağlıklı bir yaşam vaad ediyor.

Uyumaya yardımcı yiyecekler İyi bir uyku uyuyamamaktan şikayetçiyseniz bu durumu düzeltmeye öncelikle yediklerinizden başlayın. İşte rahat bir uyku vaat eden yiyecekler!

Stres azaltan yiyecekler Stresli olduğunuz anlarda tüketeceğiniz bazı sağlıklı yiyeceklerle sakinleşmeniz mümkün. Peki nedir bu yiyecekler?

En sağlıklı meyve suları Vitamin deposu meyve suları aynı zamanda birçok rahatsızlığın da en doğal ilacı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ASYA Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 15.05.10, 17:56   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 45
Konular: 2
Puan Grafiği
Rep Puanı:1650
Rep Gücü:0
RD:masalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 20
3 Mesajına 65 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri

Yararlı bir konuya değinmişsiniz elinize sağlık..
masalımsı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
besinleri, cilt, dogal, en, problemlerinin, saç, tirnak, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Porselen Gibi Bir Cilt İçin Doğal Maske ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 0 04.01.12 13:58
Tırnak Nedir - Tırnak Yapısı - İnsan Anatomisinde Tırnak SERDEM Biyoloji 0 10.09.11 01:30
Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin DOğal Formüller ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 0 05.02.10 08:19
Tırnak Bakımı için Doğal Yöntemler ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 0 06.11.09 04:38
Cilt Korumanın Doğal Yöntemleri AnGeL Güzellik-Bakım-Makyaj 0 13.05.09 02:45


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2