tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Hayvanlar Dünyası Bütün hayvan türleri hakkında aradıgınız konular...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Köpekgiller - Köpekgiller (Canidae) - Köpek Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2652

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.07.10, 16:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Köpekgiller - Köpekgiller (Canidae) - Köpek Resimleri

Köpekgiller - Köpekgiller (Canidae) - Köpek Resimleri



Bilimsel Sınıflandırma

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Mammalia (Memeliler)
Takım: Carnivora (Etçiller)
Alt takım: Caniformia (Köpeğimsiler)
Familya: Canidae (Köpekgiller) G. Fischer de Waldheim, 1817 Oymaklar Vulpini - Asıl tilkiler Canini - Asıl köpekler Köpekgiller (Canidae), etçiller (Carnivora) takımına ait bir familyadır. Köpek, kurt, tilki ve çakal türleri köpekgiller familyasını oluştururlar. Köpekgiller dünyanın her kıtasında yaygındır. Eskiden Avustralya, Yeni Zelanda, Yeni Gine, Madagaskar ve Güney Kutbu'nda bulunmazlardı ama son binyıllar içerisinde insanların yardımıyla buralara da yerleşebilmişlerdir.
Familyanın büyük bir farklaen yaygın ve en tanınmış mensubu olan köpeğin (Canis lupus familaris) insanların elinde geliştirilmiş 300 civarında birbirlerinden çok farklı görünümlere sahip ırkları bulunmaktadır. Bu yüzden familyanın en büyük ve en küçük mensupları köpek ırkları arasında bulunabilir. Ancak doğal köpekgil türlerinin arasında en küçükleri (40 cm + 25 cm kuyruk. 1,5 kg) uzun kulaklı çöl tilkisi ve en büyükleri (160 cm + 52 cm kuyruk. 80 kg) kurdun Alaska ve Kuzey Avrupa'da bulunan bir alt türüdür.



Canini ile Vulpini Oymaklarının Ortak Özellikleri Asya yaban köpeği (Cuon alpinus)

Köpekgillerin daima uzun ve yassı bir kafatası, genelde 42 dişleri vardır; sadece çalı köpeği, Asya yaban köpeği ve iri kulaklı tilkinin diğerlerinden farklıolarak 44 dişi olur. Diş ve çene yapıları koparmak ve çiğnemek için tasarlanmış gibidir. Her şey yiyici hayvanlardır, ama en çok et ile beslenmeyi severler.

Parmaklarının üzerinde yürürler. Ön ayaklarında 5 ve arka ayaklarında 4 parmakları bulunur. En önemli duyu organları burunlarıdır. Koku alma kabiliyetleri çok iyi gelişmiştir.



Canini ile Vulpini Oymakları Arasındaki FarklarÇöl tilkisi (Vulpes zerda), köpekgiller familyasının en küçüğü

Canini: Uzun bacaklar, dik bir yüz, yuvarlak göz mercekleri, sürek avcısı. Vulpini: Kısa bacaklar, sivri bir surat, uzun ve gür bir kuyruk, göz mercekleri dikey bir uzantı şeklinde, gizlice yaklaşarak avlar.



Evrim Tarihi
Köpekgillerin ilk atalarının 60 milyon yıl evvel Kuzey Amerika'da ortaya çıktığı düşünülür. Ancak bu "Miacis" cinsini oluşturan ilk ataları, uzun vücutlu, kısa bacaklı, kedilerde olduğu gibi tırnaklarını içeriye çekme yeteneğine sahip ve ayılargibi ayak tabanlarına basarak yürüyen küçük hayvanlardı. Bu yüzden Miacis cinsinden aynı zamanda kedigiller, sırtlangiller, sansargiller, rakungiller, misk kedisigiller ve ayıgiller familyalarının da türemiş olduğu kabul edilir.

15 milyon yıl evvel bugünkü köpekgillere daha çok benzeyen bir cins ortaya çıkmıştır; Tomarctus. Bu cinsin bacakları daha uzun, ayakları daha toplu, ağzı daha uzun ve beyni Miacis
Canis cinsinin en eski fosilleri 2 milyon yaşındadır ve Avrasya'da bulunmuştur. cinsinden çok daha büyük olduğu ve hatta yaşam şeklinin de bugünkü köpekgillerebenzemiş olduğu tespit edilmiştir. Bütün köpekgillerin bu cinsten türediği kabul edilir. "Miacis" cinsinin fosili, Köpekgillerin en eski atası

Türkiye'nin Köpekgilleri

Kurt (Canis lupus) Köpek (Canis lupus familaris) Altın çakal (Canis aureus) Kızıl tilki (Vulpes vulpes) Bazı kaynaklara göre Asya yaban köpeği de Türkiye'ninkuzeydoğusunda görülmüştür, ama bu haberler henüz emin olabilecek nitelikte değildir.

Ayrıca korsak tilkisi, rakun köpeği ve kum tilkisinin Türkiye'de bulunma ihtimalleri vardır ama bu fikirlerin herhangi bir kanıtı yoktur.

Sınıflandırma
Köpeğe benzeyen türleri ve tilkiye benzeyen türleri köpekgiller familyası içerisinde iki ayrı kol altında toplamak amacı ile Vulpini ve Canini adında iki oymağa ayrılırlar. Ancak buna rağmen Canini oymağında (asıl köpekler) tilkiye benzeyenler ve Vulpini oymağında da (asıl tilkiler) köpeklere benzeyenler bulunur.

Oymak Vulpini Cins VulpesKızıl tilki (Vulpes vulpes) Bengal tilkisi (Vulpes bengalensis) Afgan tilkisi (Vulpes cana) Güney Afrika tilkisi (Vulpes chama) Korsak tilkisi (Vulpes corsac) Tibet tilkisi (Vulpes ferrilata) Cüce tilki (Vulpes macrotis) Soluk tilki (Vulpes pallida) Kum tilkisi (Vulpes rueppelli) Ova tilkisi (Vulpes velox) Çöl tilkisi (Vulpes zerda) Cins AlopexKutup tilkisi (Alopex lagopus) Cins Urocyon Boz tilki (Urocyon cinereoargenteus)Ada boz tilkisi (Urocyon littoralis) Cins Otocyonİri kulaklı tilki (Otocyon megalotis) Oymak CaniniCins DusicyonFalkland tilkisi (Dusicyon australis) Cins PseudalopexAnd tilkisi (Pseudalopex culpaeus) Arjantingri tilkisi (Pseudalopex griseus) Darvin tilkisi (Pseudalopex fulvipes) Pampa tilkisi (Pseudalopex gymnocercus) Peru çöl tilkisi (Pseudalopex sechurae) Brezilya dövüş tilkisi (Pseudalopex vetulus) Cins AtelocynusKısa kulaklı tilki (Atelocyon microtis) Cins CerdocyonYengeç yiyen tilki (Cerdocyon thous) Cins SpeothosÇalı köpeği (Speothos venaticus) Cins ChrysocyonYeleli kurt (Chrysocyon brachyurus)



Habeş Kurdu
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fenci Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
canidae, kopek, köpek resimleri, kopekgiller, köpekgiller hakkında genel bilgiler, köpekgiller resimleri, köpekgillerin evrim tarihi, köpekgillerin sınıflandırması, köpeklerin evrim tarihi, köpeklerin özellikleri, resimleri, türkiyenin köpekgilleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Köpek Suratlı Yarasa (Rousettus)-Köpek Suratlı Yarasa Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Memeliler 1 15.05.17 23:56
Danua Köpek Cinsinin Özellikleri - Danua Köpek Cinsi Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Köpekler 2 02.09.16 22:30
Köpek (Canis familiaris)-Köpek Hakkında Genel Bilgi-Köpek Resimleri Fenci Memeliler 1 16.07.10 02:56
Aidi Köpek Cinsinin Özellikleri (Av Köpekleri) - Aidi Köpek Resimleri Fenci Köpekler 1 16.07.10 02:54
Beagle Köpek Cinsi - Çocuklara Uygun Köpek Cinsi - Beagle Köpek Resimleri Fenci Köpekler 1 11.06.10 20:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2