tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > İç Hastalıklar ( Dahiliye )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

İç Hastalıklar ( Dahiliye ) İç hastalıklar ( Dahiliye ) tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kanser Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1557

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 03.07.08, 20:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Super Moderator
 
Eylül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 2.303
Konular: 931
Puan Grafiği
Rep Puanı:7806
Rep Gücü:20
RD:Eylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 542
199 Mesajına 659 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kanser Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi

Kanser Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi

Fransa'daki Uluslararası Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nün araştırma bulguları, bazı sebze ve meyvelerle yapılan diyetin belli kanser türlerine karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Figaro'nun haftalık dergisi, bilimadamlarının araştırmalarına dayanarak, kansere karşı nasıl diyet uygulanacağını ve kanser tedavisinde umut ışığı olan "10 yeni silah"ı açıkladı. Le Figaro, Fransa'daki Uluslararası Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nün yayınladığı son raporu kapak konusu yaptı. Buna göre; her sebze ve meyve belli bir kanser türünü önlüyor.

Tıbbın geldiği son noktada kansere yakalanan her iki kişiden biri kurtarılıyor. Uzmanlara göre; her öğün, sebze ve meyve ağırlıklı beslenenler, kansere yakalanma riskini yarıyarıya azaltıyor.

Uzmanlar çoğu sebzenin çiğ ya da turfanda yenmesinin kansere karşı daha etkili olduğu görüşünde birleşiyor.

Sebze ve meyvelerin yararının sırrı henüz tam olarak tespit edilememekle birlikte, bazılarının belli kanser türlerine karşı etkili oldukları laboratuvar deneylerinde kesinleşti. Verilere göre kanser vakalarının üçte biri bilinçsiz beslenme sonucu ortaya çıkıyor. 15 yıldır besinlerin koruyucu etkisi üzerinde bilimadamları tarafından yapılan araştırmaları değerlendiren Fransız Profesör Elio Riboli, "Yüzlerce besin türü arasından sadece 20'sinin yararını saptanabildi" diyor. Özellikle meyve, sebze, soğan ve ceviz türü besinler içerdikleri maddelerle kansere zemin hazırlayan zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Lifli besinlerin sindirim sisteminde ortaya çıkan kanser türlerine karşı etkili olduğu tespit edildi. E ve C vitaminlerinin kanser üzerindeki etkisi de diğer vitaminlere göre fazla.

DIŞ HABERLER

Hangi sebze hangi kanser türüne etkili?

BAĞIRSAK VE GÖĞÜS KANSERİ
Brokoli

Sağlık bombası. Johns Hopkins Üniversitesi uzmanlarına göre, bağırsak ve göğüs kanserine iyi geliyor. Özellikle brokolinin olgunlaşmamış turfanda hali çok yararlı.

PROSTAT VE AKCİĞER KANSERİ
Domates

Harvard Üniversitesi'nden Dr. Edward Giovannucci'nin elde ettiği bulgulara göre domates, prostat, akciğer ve mide kanserlerine karşı koruyucu etki yapıyor. Ancak güçlü etkinin sağlanabilmesi için günde 10-15 domates yemek gerekli.

BAĞIRSAK VE GÖĞÜS KANSERİ
Kepekli ekmek

Lifli besinlerin de kansere karşı önemli bir etkisi var. Kepekli ekmek bağırsak ve göğüs kanserine karşı koruyor.

MİDE VE BAĞIRSAK KANSERİ
Yeşil çay

Japonya'da bilimadamları, ülkede yeşil çay içilen bölgelerde mide ve bağırsak kanserinden ölen insanların sayısının diğer bölgelere oranla çok daha az olduğunu saptadılar. Deneyler, yeşil çayın ayrıca cilt ve akciğer kanserine karşı da koruyucu etki sağladığını gösterdi.

MİDE KANSERİ
Sarmısak

Fransız Inra Araştırma Enstitüsü'nde yapılan deneyler, sarmısağın mide kanserinin her aşamasında ciddi oranda önleyici etki yaptığını ortaya koydu. İçerdiği kükürtlü madde nedeniyle kansere oldukça etkili. Ayrıca alerjiyi de iyi geldiğinden özellikle tercih ediliyor.

GÖĞÜS KANSERİ
Balık

Göğüs kanserine karşı etkili. Balıkların içerdiği yağlar insan vücudundaki kanserli hücrelerin kendi kendisini yok etmesine neden oluyor.

Bitkisel yağlar
Soya, ceviz, pamuk bitki yağlarında E vitamini var. Kansere karşı birebir. Fransa'da göğüs kanserine karşı yararlı olduğu saptandı.

KANSERİN YERLEŞMESİNE KARŞI
Kırmızı şarap

Kanserin yayılmasını önlüyor. Ayrıca üzümün kabuğunda bulunan bir madde, kanserin yerleşmesine zemin hazırlayan öğeleri yok ediyor.

GÖĞÜS VE RAHİM KANSERİ
Soya fasulyesi

Bol miktarda soya tüketen Çinli ve Japon kadınlar üzerindeki araştırmalar bu bitkinin de yararını ortaya çıkardı. Bu kadınlarda göğüs kanserine yakalanma riskinin oldukça düşük olduğu gözlendi. Soya, rahim kanserine karşı da etkili.

Tedavide 10 yeni silah
İnsanlığın bir numaralı düşmanı olan kansere karşı son yıllarda geliştirilen yöntemler, kanseri ölümcül hastalık olmaktan neredeyse çıkardı. İşte kansere karşı kullanılacak "10 yeni silah..."

Kanser hücrelerini normalleştirme:
Bu yöntem kanserli hücreleri öldürmek yerine eski normal hallerine dönüştürmeyi öngörüyor. Amerikan Saint Louis Hastanesi'nde 10 yıldır bu yöntem üzerinde çalışılıyor. A vitamini ve retonoid asidiyle, lösemi hastalarının kanserli hücrelerinin normale dönüşümü başarıldı. Ancak bu metod diğer kanser türlerine cevap vermiyor.

Geleceğin yöntemi gen tedavisi
Gen tedavisi bütün kanser çeşitlerine karşı geleceğin en önemli yöntemi olarak gözüküyor. Fransa'nın Pitie-Salpetriere Hastanesi'nde kanserli beyin hücrelerine karşı alınan sonuç ümit verici. Tedavide "intihar geni" yöntemi kullanılıyor ve kanserli hücre kendini yok ediyor.

Aşıyla tedavi ya da Atilla yöntemi
Fransa'nın Cochin Hastanesi'nde 20 yıldır "Atilla" denilen yöntem uygulanıyor. Tedavide kendi arasında bölünerek çoğalan bütün kanserli hücreler yok ediliyor. Ancak asıl amaç vücudun kendini savunmasına yardımcı olmak. Biyologlar bu amaçla bağışıklık sistemini harekete geçirecek aşılar üzerinde çalışıyor. Prostat, göğüs kanseri için deneysel başarılar sağlandı. Lenf ve böbrek kanserine karşı aşı geliştirildi.

Antikorları tümöre kilitleme
Bilimadamları vücudun antikorlarını, tümörleri yok etmeye karşı kilitliyorlar. Bu yöntem birçok kanser türünde denendi ve etkili oldu. California'nın Gen-Tec kuruluşu bu amaçla "herseptin" denilen bir ilaç geliştirdi. İlaç, kanserli hastaların ölüm riskini oldukça düşürüyor.

Kanseri besleyen damarın kesilmesi
Kanseri besleyen damarların kesilmesini hedefliyor. Boston'da Prof. Judah Folkman, kanserli hücrenin yakınından geçen damarların salgıladığı ve kanserin besleyen maddeleri kesmenin yollarını buldu.

Sürekli çoğalmayı etkisizleştirmek
Kanserli hücre sürekli çoğalıp kendini yenilemesiyle ünlü. Tümöre bu yeteneği veren de telomeraz maddesi. Bu madde sayesinde kanserli hücre yaşlanmadan bölünüp, çoğalıyor. Massachussetts Üniversitesi uzmanları bu maddeyi etkisiz hale getirip, kanseri yenmeyi başardılar.

Hücre sinyallerini değiştirmek
Tümörün büyümesini sağlayan en önemli etkenlerden biri de kanserli hücrelerin birbiriyle kurduğu iletişim. Bu iletişim hücreler arasında gönderilen sinyallerle sağlanıyor. Uzmanlar bu sinyalleri değiştirerek, kanseri durdurmayı hedefliyorlar.

DNA muhafızları saldırısı
DNA'nın içinde kanseri önleyen P53 geni var. "Muhafız gen" adı verilen P53 tömürün oluşmasına izin vermiyor. Ancak bazen hücrelerdeki değişimler bu geni etkisiz hale getiriyor. Connecticut'ta P53'ü yeniden harekete geçirmeyi başardılar.

Aspirin tuzakları
Aspirin kanserin basit türlerini önlüyor. Aspirin, kansere yol açan serbet radikalleri önlüyor. Bu noktada uzmanlar sebzeyle beslenmenin önemi de vurguluyorlar.

Hücreleri yapıştırma
Kanserde en büyük sorunlardan biri hücrenin sıçraması. Bununla mücadele için bilimadamları, hücrelerin birbirine daha sıkı tutunmalarını sağlıyor. Bu hücreler kanseri arasından sızdırmıyor.

--------------Tualimforum İmzam--------------



Eylül
Eylül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, genel, hastaligi, kanser, tedavisi, teshis, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Apandisit Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Eylül Cerrahi Hastalıklar 0 03.07.08 22:55
Siroz Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Eylül İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 03.07.08 22:39
Lösemi Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Eylül İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 03.07.08 22:28
Şarbon Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Fenci Enfeksiyon Hastalıkları 0 01.07.08 17:19
Zona Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Fenci Enfeksiyon Hastalıkları 0 01.07.08 17:10


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2