tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > İçecekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

İçecekler İçecek Tarifleri,içecek yapılışları,soğuk içecek tarifleri,sıcak içecek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3181

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.11.13, 21:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları

Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları



Aynı adlı ağacın kabuğundan elde edilen tarçın bir bütün olarak kabuk şeklinde ya da toz şeklinde bulunabilir. Bilimsel adı Cinnamonum verum olan tarçının 100'den fazla türü bulunmaktadır. Cinnamonum verum dışında en yaygın olarak kullanılanları Cinnamonum zeylanicum – Seylan tarçını ve Cinnamomun aromaticum – Çin tarçını’dır. Tatları ve kokuları oldukça yakın olan bu türler arasında Seylan tarçını daha rafinedir, daha pahalıdır ve daha zor bulunur.


Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın geleneksel olarak sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Son yıllarda tarçının şeker hastalığı üzerindeki olumlu etkisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.

Dolaşımını artırır
Soğuk algınlığı belirtilerini azaltır
Mide rahatsızlıklarını hafifletir
Menstrüel ağrıları azaltır
Kilo vermeye yardımcı olur
Kan şekerini düzenler
Mide kramplarına iyi gelir
Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar

Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır?

Tarçın çayı yapmak için iki seçeneğiniz var; ya tarçın kabuğu kullanacaksınız ya da tarçın tozu. Eğer çayı kabuktan yapacaksanız 1 adet kabuğu bir kaç parçaya ayırarak yarım litre kaynamış suya atıp demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika demlenmesini bekleyin. Tozdan hazırlayacaksanız bir çay bardağına 1-1,5 çay kaşığı tarçın koyun ve üzerine kaynar su ekleyip iyice karıştırın. 4-5 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.



Tarçının Sağlığa Faydaları

Uzmanlar tarçının vücut ısısını dengelediğini söylemektedir. LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürürken iyi kolesterolün belirli değerlerde kalmasına yardımcı olur. Son yıllarda yapılan bazı araştırmaların sonuçlarına göre tarçın kan şekeri düzeyini koruyarak insülin direncine karşı avantaj sağlamakta ve obeziteyi engellemektedir. Çeşitli araştırmalar Tip 2 diyabet hastalarında tarçın tüketiminin olumlu etki yarattığı sonuçlarına sahip olmakla birlikte bu konuda daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Gıdalarda bakteri üremesini engelleyen tarçın doğal bir gıda katkı maddesi olarak kullanılabilir. Demir yönünden zengin olan baharat kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlayan hemoglobin üretimini teşvik eder.

Kalsiyum içeriği ile kemikleri ve dişleri güçlendirir. Aynı zamanda lif ve manganez yönünden de zengin olan tarçın tuzun atılma sürecini hızlandırır, dolayısıyla kalın bağırsak kanseri riskini düşürür.

Kimyasal bileşenlerin kokularına karşı beynin verdiği psikolojik tepki üzerine araştırmalar yapan Florida merkezli Chemoreception Bilimler Derneği (Association for Chemoreception Sciences) tarçın kokusunun ya da sadece içerisinde tarçın bulunan yemekler tüketmenin beyin fonksiyonlarını geliştirdiğini belirlemiştir. Yapılan çalışmada tarçın kokusu deneklerin dikkati arttırmış ve özellikle bilgisayar başında çalışanlarda kısa süreli hafızayı geliştirdiği belirlenmiş.

Bir çay kaşığı (yaklaşık 7 gram) tarçın günlük demir ihtiyacınızın %4'ünü, kalsiyum ihtiyacınızın %8'ini, manganez ihtiyacınızın %68'ini, lif ihtiyacınızın %16'sını karşılamaya yeter.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.11.15, 14:46   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Goeben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Aydın
Mesajlar: 6.757
Konular: 5996
Puan Grafiği
Rep Puanı:3100
Rep Gücü:54
RD:Goeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 379
172 Mesajına 210 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları

Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Anaokulu - İlköğretim


Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri










Goeben
Goeben isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cayi, cayinin, faydalari, hazirlanir, nasil, sagliga, tarcin, tarcinin, tarçın çayı, tarçın çayı faydaları, tarçın çayı nasıl hazırlanır, tarçın çayı nasıl yapılır, tarçın çayının faydaları, tarçın çayının sağlığa faydaları, tarçın çayının yararları, tarçın sağlığa faydaları, tarçın sağlığa faydaları nelerdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 11.03.19 13:27
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 26.12.17 13:53
Çin Çayı Nasıl Hazırlanır? - Çin Çayının Faydaları - Çin Çayının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 2 14.12.17 15:48
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 1 01.12.17 14:34
Hodan Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hodan Çayının Faydaları - Hodannın Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 0 26.09.13 15:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2