tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > İçecekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

İçecekler İçecek Tarifleri,içecek yapılışları,soğuk içecek tarifleri,sıcak içecek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
639

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.11.13, 22:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14330
Rep Gücü:162
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
716 Mesajına 1.313 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları

Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları




Özellikle Avrupa’da “bitkilerin kralı” olarak anılan tarhun bitkisi başta Fransız mutfağı olmak üzere tüm dünyada yemekleri tatlandırmak için kullanılan baharatlar arasında yer almaktadır. Tatlı bir aroması olan tarhun otu antioksidan, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Manganez, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum minerallerini, C, A, riboflavin, niacin, B6 ve folat vitaminlerini içerir. Bitki, dünya genelinde pek çok farklı kültürde diş ağrılarını hafifletmekten, yılan sokmasına ve parazit enfeksiyonlarına kadar farklı rahatsızlıklar ve sağlık sorunları için geleneksel olarak kullanılır.


Uykusuzluk için kullanılabilir
Diş ağrısını hafifletir
İştah açıcıdır
Ruh halini yukarı taşır
Anti bakteriyeldir
Yaraları dezenfekte etmek için kullanılır
Bağırsak parazitleriyle mücadelede kullanılır
Safra üretimini teşvik eder
Mide kramplarını azaltır
Detoks etkisi vardır
Sindirime yardımcı olur
Hıçkırığı geçirir

Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır?

1 büyük çay fincanı için 1 çay kaşığı kuru tarhun yeterlidir. Suyu kaynattıktan sonra bardağa koyduğunuz tarhunun üstüne dökün ve 3-4 dakika demlenmesini bekleyin. Çayı taze tarhundan hazırlayacaksanız tam aromasını almak için 1,5-2 çay kaşığı kullanmanız gerekebilir. Sindirim için tarhun çayına 1-2 ince dilim zencefil veya 3-4 yaprak nane ekleyebilirsiniz. Tarhun tatlı aromalı bir bitki olduğu için ekstra tatlandırıcıya ihtiyaç duyulmaz ancak tatlandırmak isterseniz 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.




Tarhunun Sağlığa Faydaları

“Ejder Bitkisi” olarak da bilinen tarhun otu Fransız, Rus ve Türk tarhunu (Artemisia dracunculus) olarak 3 ana kategoriye ayrılmaktadır ancak bu bitkilerin özellikleri birbirine çok yakındır. Fransız tarhunu daha güçlü bir aromaya sahiptir ve yemeklerde daha çok tercih edilir ancak Rus tarhununun aroması daha hafiftir. Tarhun otunun yemekler dışında sağlık amaçlı kullanımı oldukça eskilere dayanmaktadır ancak bu konuda yapılan çalışmaların sayısı pek fazla değildir.

2010 yılında “Diyabet” dergisinde yayınlanan ve hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre tarhun iştah açıyor. Yaş veya hastalık nedeniyle iştah kaybı yaşayan kişilerin yemeklerine tarhun eklendiğinde iştahın normal düzeyine dönmesi sağlanabilir.

Tarhun otu üzerine yapılan bazı araştırmalar, bitkinin stres nedeniyle meydana gelen mide rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olduğu ve yine stres nedeniyle yavaşlayan sindirimi normale döndürdüğü yönünde sonuçlara sahiptir.

Tarhun, özellikle Türk tarhunu antioksidan bakımından zengindir ve hücre yapısına zarar veren serbest radikallere karşı koruma sağlar. 2005 yılında yapılan ve “Journal of Agricultural Food Chemistry”de yayınlanan araştırmaya göre tarhun yağı serbest radikallere karşı kullanılabilecek en etkili doğal ürünler arasında yer almaktadır.

Tarhunu demledikten sonra suyu soğutup, cilt üzerindeki yaraları temizlemek için kullanmak bitkinin anti bakteriyel etkisi nedeniyle oldukça yaygındır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.19, 13:27   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 8.851
Konular: 6991
Puan Grafiği
Rep Puanı:10460
Rep Gücü:124
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.000
638 Mesajına 945 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları

Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cayi, cayinin, faydalari, hazirlanir, nasil, sagliga, tarhun, tarhun çayı, tarhun çayı faydaları, tarhun çayı nasıl hazırlanır, tarhun çayı nasıl yapılır, tarhun çayının faydaları, tarhun çayının sağlığa faydaları, tarhun çayının yararları, tarhun sağlığa faydaları, tarhun sağlığa faydaları nelerdir, tarhunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 26.12.17 13:53
Çin Çayı Nasıl Hazırlanır? - Çin Çayının Faydaları - Çin Çayının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 2 14.12.17 15:48
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 1 01.12.17 14:34
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 18.11.15 15:46
Hodan Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hodan Çayının Faydaları - Hodannın Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 0 26.09.13 15:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2