tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   İkizler (http://www.tualimforum.com/ikizler/)
-   -   İkizler Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İkizler Burcunun Hikayesi - İkizler (http://www.tualimforum.com/ikizler/116910-ikizler-burcunun-mitolojik-hikayesi-mitolojide-ikizler-burcunun-hikayesi-ikizler.html)

Berfin 14.12.12 16:04

İkizler Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İkizler Burcunun Hikayesi - İkizler
 
İkizler Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İkizler Burcunun Hikayesi - İkizler Burcunun Hikayesi

- Gemini / Twins / İkizler (22 Mayıs - 21 Haziran): Castor ve Pollux Sparta kraliçesinin oğullarıdırlar. Castor'un babası Kral Tyndareous iken Pollux Kral Zeus'tan olmuştur dolayısıyla ölümsüzdür. İki kardeş önceleri Argonotlar'a denizde yardımcı olurlarken sonra gökyüzünde bütün gemilere yol göstermeye başlamışlardır.

İkizler Burcu Castor ve Pollux:

Mitolojide Tanrı Zeus'un oğulları Castor ve Pollux aynı zamanda Dioscuri Yıldız Kümesinden iki yıldızın da adıdır. Mitolojik dilde "Zeusun oğulları" anlamına gelen bu ismi Babilliler takmışlardı. Çapkınlar çapkını Zeus Isparta Kralı Tyndaros'un karısı Leda ile sevişebilmek için Kuğu kılığına girer ve onların birleşmesinden iki yumurtaları olur. Bir yumurtadan Pollux ve Hellen diğer yumurtadan da Castor ve Clytemnestra doğarlar. Rivayete göre Pollux ve Hellen Zeus'un ölümsüz çocukları Castor ve Clytemnestra ise Tyndaros'un ölümlü olan çocuklarıdır. Eski zamanlarda bu olaydan dolayı ikiz olan çocukların birisinin daima tanrısallık taşıdığına inanılır. Yıldızlara ismi verilen bu iki kardeş Sparta'da birlikte büyür ve çok da iyi anlaşırlar. İki delikanlı Altın Post'u bulmaya giden Jason'un yanında da yer alırlar. İki genç iki kız kardeşe aşık olurlar. Ancak kızlar nişanlıdırlar ve onları kaçırırken çıkan kavgada Castor ölür. Kardeşini çok seven ve onun ölümüne katlanamyan Pollux babası Zeus'tan onu tekrar diriltmesini ister. İki kardeşin birbirlerine olan sevgisi Zeus'u duygulandırır ve Pollux'un sahip olduğu ölümsüzlüğünü kardeşi Castor'la paylaşmasına izin verir ama bir şartla ; bundan böyle iki kardeş zamanlarının yarısını Tanrılar Dağı Olimpos'ta diğer yarısını da yeraltında ölüler dünyasında geçireceklerdir ! Başlarının üstünde ışık saçan iki ata biner bir vaziyette resmedilen Castor ve Polluxböylelikle de İkizler Burcunun sembolühttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgolmuşlardır. İkizler burcu insanının iki kişilikli diye adlandırılmasıbu iki kardeşin karakter yapılarıyla bağdaştırılmıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2