tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > İşletim Sistemleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

İşletim Sistemleri İşletim sistemi İle İlgili paylaşımlar..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Windows Prefetch'i Silin Hızlanın
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1753

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.01.09, 23:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Windows Prefetch'i Silin Hızlanın

Windows Prefetch'i Silin Hızlanın
İlk defa Windows XP'de gördüğümuz "Prefetch" yeni ve kullanışlı bir teknik olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bazen Windows XP'yi kullandığımızda "Prefetch"in kullanılmayan linklerle dolduğunu görürüz ve bu da bilgisayarı yavaşlatır. Size önerim "Prefetch" klasörünü ayda bir kez silmeniz, bunun için "c:\windows\prefetch" adresinden "Prefetch" klasörünün içinde ne varsa silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarınız bir nebze olsun hızlanacaktır.
Rahatsız edici konuşma balonlarını kaldırmak
Zaman zaman Windows görev çubuğunda ekrana gelen konuşma balonları, sizi, örneğin Windows turu hakkında bilgilendirmek ister. Daha önemli şeyler ile ilgilenmeniz gerektiğinden bu daveti her seferinde reddetmek zorunda kalırsınız.
İPUCU: Başlat/Çalıştır komutu yardımıyla "regedit" dosyasını çalıştırarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ Curr enlVersion\Explorer\Advanced" anahtarını aktif hale getirin. Farenin sağ düğmesini kullanarak, pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve açılan nesne menüsündeki Yeni/DWORD Değeri komutunu çalıştırın. Bu yeni öğeye isim olarak "EnableBalloonTip" yazın ve değerini de "0" olarak atayın. Windows XP yeniden başlatıldıktan sonra, sıkıcı konuşma balonları sizi artık çalışırken rahatsız edemezler. Bu balonları yeniden aktif hale getirmek isterseniz, biraz önce oluşturduğunuz öğenin değerini "1" olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Kilitlenme sonrasında otomatik restart
XP'nin ne kadar güvenli çalıştığını duymuşsunuzdur. Ancak bu işletim sistemi de çeşitli sorunlardan ötürü kilitlenebilir ve tabii ki aksi yönde herhangi bir şey yapılmadığında hareketsiz kalabilir.
İPUCU: Sistem kilitlendiğinde bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlatılmasını sağlayan fonksiyonu etkinleştirin. Bunun için ilk olarak Başlat/Denetim Masası penceresindeki Sistem simgesini çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki Gelişmiş kartını aktif hale getirin. Başlangıç ve Kurtarma başlığı altında bulunan ayarlar düğmesine tıklayın ve "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneğini üzerine tıklayarak işaretleyin. Bu sayede bilgisayar, sistem kilitlendiğinde sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak yeniden başlatılacaktır
Dahili PC hoparlörünü kapatmak
Dahili PC hoparlörü, çıkartabildiği tek mono bip sesi ile zamanın çok gerisinde kalmasına rağmen, tüm bilgisayarlarda halen bulunuyor. XP, normalde tüm sesler için ses kartını kullanıyor, ancak bazen PC Speaker'dan da ses gelebiliyor.
İPUCU: Aslında XP, PC hoparlörüne gerçekten ihtiyaç duymaz. Bunun için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound" anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan "Beep" öğesinin değerini değiştirmek için üzerine iki kere tıklayın ve PC hoparlörünün XP altında kullanılmasını engellemek için değer olarak "No" kelimesini girin. Hoparlörü tekrar aktif hale getirmek için de söz konusu değeri daha sonra "Yes" olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Windows XP çalıştığı sürece bip sesi duyulmayacaktır.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hizlanin, prefetchi, silin, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Windows 9 İşletim Sistemi - İşletim Sistemi Windows 9 İçin Geri Sayım Başladı Tolga Bilişim ve Teknoloji Haberleri 0 22.08.14 17:20
Windows 8 Yeni İşletim Sistemi - Windows 8 Uygulama ve Dokunma Odaklı Betül Network ve İnternet 0 14.09.11 18:28
XP deki Casus Silin Okyanus İşletim Sistemleri 0 12.05.09 03:56
Windows Ağ Yapısı Mavi Lord İşletim Sistemleri 0 27.01.09 23:19
PC'nizdeki XP casusunu silin... trmhfz İşletim Sistemleri 4 06.02.08 15:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2