tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > İşletim Sistemleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

İşletim Sistemleri İşletim sistemi İle İlgili paylaşımlar..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Windows Ağa Bağlanmak
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
931

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.01.09, 23:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Windows Ağa Bağlanmak

Ağa bağlanmak
Bilgisayara bağlı bir ağ varsa, bu bilgisayarı ağa tanıtmak için bilgisayarım-sağ tuş özellikler bölümünde bilgisayar adı bölümünde ağ kimliği sekmesini tıklayarak yerel kullanıcı hesabı oluşturabiliriz. Böylelikle bir ağa bağlanmış oluruz.
Gelen sekmede ilk seçeneği seçiyoruz. Etki alanı olmayan bir ağ kullanıyorum. Seçeneğinden sonra çalışma grubunu yazarak ağa dahil oluyoruz.
Paylaşım ve güvenlik hakkı verirken hangi bilgisayarların ne gibi haklara sahip olacağını belirleriz. Ancak burda hak verme seçeneği aktif değilse bunu aktif hale getirmek için, bilgisayarım penceresinde araçlar-klasör seçenekleri-görünüm kısmında “basit dosya paylaşımı kullanımı kullan”seçeneğinin chekini kaldırmak gerekir. Haklar verirken bütün kullanıcıların aynı hakka sahip olmasını istiyorsak, everyone hepsinde allow kısmını seçmemiz gerekir.
Ayrıca başlat-çalıştır gpedit.msc yazarak bu pencerede security option(Windows ayarları- güvenlik ayarları)kullanıcı hakları kısmında “bu bilgisayara ağ üzerinden eriş” seçeneği erişebilecek bilgisayarların listesini ekle. Ayrıca aynı bölümde güvenlik seçenekleri kısmında “adsız kullanıcılara everyone izinleri uygulansın” seçeneğini etkin ettiğimizde kullanıcının şifre sahibi olmasına gerek olmadan bağlantı yapabilir. Eğer sadece istediğimiz kişilerin bağlanmasını istiyorsak birinci seçeneği kullanmalıyız. Herkesin bağlanmasını istiyorsak ikinci seçeneği uygulamalıyız.
Yine ağ ile ilgili diğer düzenlemeleri bu bölümde yapabilirsiniz.
Ayrıca ağda bir bilgisayara bağlanma sorunu yaşanıyorsa bu bilgisayarın hizmetler(yönetimsel araçlar) kısmında ağ seçeneklerini kontrol etmek gerekir.
Ağa bağlanırken ip numaraları kullanılarakta ağa bağlantı sağlanabilir. Bunun için ağa bağlanmak istediğimiz bilgisayarlara ip numaraları veririz. 192.168.1.1 ile başlayarak diğer bilgisayarlarada başka(192.168.1.2) ip numaralarıda verilebiliriz. Alt ağ maskesinede 255.255.255.0 verebiliriz. Varsayılan ağ gecidi(default gateway) boş bırakılır.
Eğer burayı otomatik yaparsak önce bilgisayar eğer ağda dhcp server varsa buradan bir ip numarası alır, eğer yoksa kendisi bir ip üretir ve kullanır.
Ağda bir bilgisayarı aramak için ağ bağlantılarımdan sağ tuş-bilgisayar ara ile bilgisayar adını girerek bilgisayar ararız.Daha sonra bize kullanıcı adı ve sifreyi sorar.
Her açılışta başka bir bilgisayara bağlanmak istiyorsak, ağ bağlantılarından sağ tuş sürücüye bağlan seçeneğini kullanarak başka bir bilgisayarın paylaşıma açılan dosyasını göstererek açılışta otomatik bağlanmış oluruz.
Ağa bağlı olup olmadığımız görmek için ağ bağlantıları bölümünde, bağlantımı simge olarak göster seçeneğini kullanırız.
AĞA BAĞLANIRKEN
Eğer ağa bağlanırken sorun oluyorsa. Ağdaki diğer makineye erişmek için. Önce makinelere sabit ip numarası atalayalım. Örnek ip:192.168.1.3 alt ağ:255.255.255.0 diğerlerinede ip numarası son rakamı farklı verelim. Daha sonra paylaştırılan klasöre izinler bölümünde everyvone olarak atama yapalım.
Önce o makinenin ip numarasını başlat-çalıştır-cmd ile ipconfig yazarak öğren sonra diğer
makinede başlat-çalıştır. \\ip numarası\paylaşım adı\
Yukarıdaki paylaşım adını öğrenmek için denetim masası-yönetimsel araçlardan paylaşılan klasörlerden paylaşımı seçip öğrenebiliriz.

Örnek:
\\192.168.1.48\c$\
\\192.168.1.48\access\
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aga, baglanmak, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Bağlanmak Görmek - Rüyada Bağlanmak Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bağlanmak Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 16:35
Yürekten Bağlanmak Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 30.09.12 00:24
Pamuk İpliği ile Bağlanmak Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 17.09.12 18:47
Basireti Bağlanmak Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 19.01.12 23:58
Windows 8 Yeni İşletim Sistemi - Windows 8 Uygulama ve Dokunma Odaklı Betül Network ve İnternet 0 14.09.11 18:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:42 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2