tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Ege Bölgesi > İzmir
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4416

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.11.09, 00:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi



Dokuz Eylül Üniversitesi kuruluşundan itibaren yurtdışındaki üniversitelerle ilişkilere büyük önem vermiş Almanya'dan Amerika'ya, Fransa'ya kadar bürçok ülkenin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği yoluna gitmiştir.




Tarihçe

Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982'de kurulmuştur. Kuruluş sırasında Ege Üniversitesi, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden 17 kurum Dokuz Eylül bünyesine katılmıştır. Böylece kurulan yedi yeni birimle beraber 24 birimle Dokuz Eylül Üniversitesi kurulmuştur. 27 Haziran 1987'de yayınlanan kararnameyle Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı olarak Denizli Tıp Fakültesi, Aydın Ziraat ve Veteriner Fakülteleri kurulmuştur. Ayrıca Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulu da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştür. 1991 yılına gelindiğinde kurulan yeni birimlerle birlikte Ege Bölgesinin 5 büyük iline (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla) yayılmış olan üniversite 13 fakülte, 5 enstitü, 13 yüksekokul, 6 merkez ve 4 bölüm olmak üzere toplam 41 birime ulaşmıştır. Dokuz Eylül bünyesindeki kurumlardan bazıları zaman içinde kurulan yeni üniversitelere bağlanmıştır. 1992 yılında kabul edilen kanunla kurulan yeni üniversitelerden Aydın'daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesi'ne; Muğla'daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi'ne; Manisa'daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesi'ne; Denizli'deki Tıp, Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Bünyesinden ayrılan birimlerle Ege Bölgesi'nde 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek veren Dokuz Eylül Üniversitesi bugün yeni açılan birimleriyle beraber 10 fakülte, 10 enstitü, 9 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 merkez ve 4 bölüm olmak üzere 46 birime ulaşmıştır.


Yurt Ve Barınma

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler için yurt problemi ya okulun yurtları sayesinde ya da Yurt-Kur'un yurtlarıyla aşılabilmektedir. Üniversitenin Buca Eğitim Fakültesi kampüsü içinde 552 kişi kapasiteli bir kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Öğrenciler bunun dışında Yurt-Kur'a ait İnciraltı, Bornova ve Buca'daki yurtlarda da kalabilmektedir. Bunun dışında arzu edenler özel yurtlarda kalabilir ya da çevre semtlerde ev kiralayabilmektedirler. Genel olarak bakıldığında bir çok kampüse bölünmüş bir üniversite olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Bornova'daki kampüsünde okuyanlar için Bornova merkezinde eve çıkmak oldukça uygundur. İzmir'in denizden nasibini almamış bir bölgesi olan Bornova'da ev kiraları bir kaç arkadaş eve çıkmayı düşünenler için oldukça uygundur. Buca'da okuyanlar içinse Buca hep eve çıkılmayacak bir yer olarak görülmektedir. Bazıları tarihi bir dokusu olan Buca'yı ilginç de bulabilirler tabii. Buca civarında eski ahşap-taş evler bile kiralayabilirsiniz. Maddi durumu uygun olanlar ve büyükşehirlerin uzun otobüs yolculuklarına alışkın olanlar içinse en iyi tercih Karşıyaka'dır. Hatta mümkünse Bostanlı, Atakent ve Mavişehir'deki stüdyo tipi1-2 odalı daireler maddi durumu iyi olanlar için çok idealdir. Bu bölgeler EGSPark, Kipa, Carrefour gibi üç büyük alışveriş merkezinin ortasındkai konumlarının yanında deniz kıyısındadır da. Buralardan otobüsle gerek Bornova gerek İnciraltı ve Balçova olsun yirmi gidiş geliş üstünden hesaplarska ayda 40-50 milyon civarında bir masrafınız olur. Okula varış süresi de 45 dakikayla 1 saat 15 dakika arasında değişmektedir. Buca'da okuyup da illa da okula yakın olacağım diyenler Hatay semtini de tercih edebilirler. Yine burasının da kiralarının Karşıyaka civarında olduğunu belirtmek gerek. Alsancak ve Bostanlı-Mavişehir ise yüksek ücretli semtlerdir. Son olarak Buca civarında pek çok özel yurdun da olduğunu belirtelim.


Kütüphane

Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphanesi Merkez ve bağlı 14 kütüphanesiyle hizmet vermektedir. Merkez Kütüphanesi 37 156 kitap 186 süreli yayın ve 4667 üniversitede yapılmış lisansüstü teze, tüm üniversite kütüphaneleriyse 248 780 kitap ve 1076 süreli yayına sahiptir. Kütüphanelerde 11'i kütüphaneci toplam 60 kişi çalışmaktadır. Kütüphaneden yararlanmak isteyen önlisans ve lisans öğrencileriyle üniversite personeli bir defada 15 gün süreyle en çok 2 kitap ödünç alabilmektedirler.


Teknoloji

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin her kampüsünden 512 KB'dan 2 MB'a varan hızlarda internete bağlantı vardır. Öğrencilere uygulamalı derslerle bilgisayar bilgisi verilmekte ayrıca her kampüsteki bilgisayar laboratuarlarında internete erişim sağlanmaktadır.


Beslenme

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin her fakülte ve yüksekokulunda bulunan kantinlerde öğrencilere öğle yemeği servisi yapılmaktadır. Ayrıca kafeteryalarda da soğuk sıcak yiyecek ve içecek servisi vardır. Kampüs bünyesinde ve yurtlarda bulunan 6 kantin, 11 mutfak ve 23 kafeteryada öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet verilmektedir.


Sağlık

Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Mediko - Sosyal Hizmetler Merkezi'nde görev yapan doktorlar, sağlık görevlileri her türlü teşhis ve tedaviyi yaparak, gerekli görüldüğünde öğrencileri Üniversitenin hastanesine sevk etmektedirler. Mediko - Sosyal'de 12 pratisyen hekim, 1 dermatoloji mütehassısı, 1 göz mütehassısı, 1 KBB mütehassısı, 1 nöroloji mütehassısı, 3 diş hekimi, 1 cerrahi mütehassısı, 1 psikiyatrist, 5 psikolog, 5 hemşire, 2 eczacı ve 3 biyolog görev yapmaktadır. Öğrencilerin sadece 200.000 TL. gibi sembolik bir ücretle ( Sağlık Karnesi olmayan) muayene olabileceği gibi ailesi herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşuna bağlı olmayan öğrencilere Sağlık Karnesi verilerek muayene ve tedavilerini ücretsiz olarak yaptırmaları sağlanır.


Kampus Hayatı

Üniversite Rektörlüğü tarafından geleneksel hale getirilerek kutlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Şenliği Seferihisar Öğrenci Eğitim Tesislerinde , her yıl Mayıs ayı içinde , Üniversitenin tüm birimlerinden 2000 in üzerinde öğrenci ve personelin katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Şenlik sırasında Türk Halk Müziği, Pop Müzik , Rock Müzik Gruplarının katılımı , Modern Dans, Vals gösterileri , toplu step , deniz animasyonları ve yarışları , futbol, basketbol turnuvaları ile öğrencilerin ve personelin yıl boyunca sürdürdükleri çalışmaların yorgunluğu ve stresini atma olanağı bulmaktadır.


Ulaşım

Üniversitenin İzmir'in değişik yerlerine dağılan kampüslerine ulaşım tren ve otobüslerle sağlanmaktadır.


Burslar

Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı ve Üniversitenin girişimleri ile çeşitli kuruluş ile kişiler tarafından öğrencilerin yaklaşık % 30'una Burs verilmektedir. DEVAK Başarı Bursu Dokuz Eylül Üniversitesini ilk üç tercihinde gösterip ÖSS sınavlarında ülke genelinde ilk 2000 içinde yer alan öğrenciler Üniversite Vakfı'ndan "Başarı Bursu" almaktadır. Spor-Kültür-Sanat Bursu : Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan spor yarışmalarına katılarak dereceye giren ve milli takımlarda görev alan başarılı sporcular ile kültür ve sanat branşlarındaki Türkiye birinciliği final yarışmalarına katılıp ilk üç dereceye giren öğrencilere verilmektedir. İhtiyaç Bursu :Mali yardım ihtiyacı olan başarılı öğrenciler de Vakıf veya Üniversite Sosyal Hizmetler Bütçesi'nden karşılıksız ihtiyaç bursu alabilmektedir. Başarı Bursu: Yine, başarılı olan öğrencilere Üniversite içinde Kütüphane, Bilgisayar Laboratuvarları vb. yerlerde görev verilerek burs olanağı sağlanmaktadır.


Kulüpler

Aktif Hukukcular Topluluğu
Atatürkçü Düşünce Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bulaşıcı Hastalıklarla ve Uyuşturucu ile Mücadele Topluluğu Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu
Çevre ve Teknoloji Topluluğu
Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu
Ekonometri Kulübü
Entdüstri Mühendisliği Topluluğu
Fen Topluluğu
Fizik Topluluğu
Folklor Araştırma Topluluğu
Fotograf Topluluğu
Geçit Topluluğu
Genç Yatırımcılar Kulübü
Grafik Topluluğu
Halk Oyunları Topluluğu
Hemşirelik Yüksek Okulu Tiyatro Topluluğu
Havacılık Kolu ve Yamaç Paraşütü Topluluğu
İktisat Kulübü
İktisat Oyuncuları Tiyatro Topluluğu
İstatistik Topluluğu
İşletme Kulübü
İzci Grubu
Jeofizik Topluluğu
Jeoloji Topluluğu
Kamu Yönetimi Bilimsel Düşünce Topluluğu
Kariyer Topluluğu
Kariyer Yönetimi Kulübü
Maden Mühendisliği İletişim Topluluğu
Mağara Araştırma Topluluğu
Mühendislik Oyuncuları Tiyatro Topluluğu
Münazara Topluluğu
Müzik Kulübü
Sınıf Öğretmenliği Topluluğu
Sinema Kulübü
Tarih Topluluğu
Tenis Kulübü
Themis İletişim Topluluğu
Turizm Kulübü
Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği Topluluğu.


Fakülteler Ve Bölümler

Buca Eğitim Fakültesi

Almanca Öğretmenliği (DİL)
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr (SAY)
Biyoloji Öğretmenliği (SAY)
Coğrafya Öğretmenliği (SÖZ)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (SAY)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) (SAY)
Fizik Öğretmenliği (SAY)
Fransizca Öğretmenliği (DİL)
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğr (Ikinci Öğretim) (SAY)
Ingilizce Öğretmenliği (DİL)
Kimya Öğretmenliği (SAY)
Matematik Öğretmenliği (SAY)
Okul Öncesi Öğretmenliği (EA)
Okul Öncesi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) (EA)
Rehberlik ve Psikolojik Danişmanlik (EA)
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sinif Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SÖZ)
Tarih Öğretmenliği (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati Öğretmenliği (SÖZ)
Türkçe Öğretmenliği (SÖZ)
Türkçe Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SÖZ)


Fen ve Edebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyati (DİL)
Arkeoloji (SÖZ)
Fizik (SAY)
Istatistik (SAY)
Kimya (SAY)
Matematik (Ingilizce) (SAY)


Güzel Sanatlar Fakültesi
Sinema ve Televizyon (SÖZ)


Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (İkinci Öğretim)

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Çalişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (EA)
Çalişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (Ikinci Öğretim) (EA)
Ekonometri (EA)
Ekonometri (Ikinci Öğretim) (EA)
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci Öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci Öğretim) (EA)
Maliye (EA)
Maliye (Ikinci Öğretim) (EA)


Ilahiyat Fakültesi
Ilahiyat (SÖZ)
Ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğr (SÖZ)


Işletme Fakültesi
Iktisat (Ingilizce) (EA)
Işletme (Ingilizce) (EA)
Turizm Işletmeciliği (Ingilizce) (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (Ingilizce) (EA)


Mimarlik Fakültesi
Mimarlik (SAY)
Şehir ve Bölge Planlama (SAY)


Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Çevre Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Inşaat Mühendisliği (SAY)
Inşaat Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Jeofizik Mühendisliği (SAY)
Jeoloji Mühendisliği (SAY)
Maden Mühendisliği (SAY)
Maden Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (SAY)
Tekstil Mühendisliği (SAY)


Tip Fakültesi

Deniz Işletmeciliği ve Yönetimi YO
Denizcilik Işletmeleri Yönetimi (Ingilizce) (EA)
Güverte (Ingilizce) (SAY)


Hemşirelik Yüksekokulu

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dokuz, dokuz eylül, dokuz eylül üniversitesi, eylul, izmir dokuz eylül üniversitesi, izmir üniversitesi, üniversitesi, İzmİr


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İlköğretim Okulu Balçova İzmir - İzmir B Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 11.04.14 16:22
Rüyada Dokuz Sayısını Görmek - Rüyada Dokuz Sayısını Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.01.13 16:51
Rüyada Dokuz Görmek - Rüyada Dokuz Görmek Açıklaması ve Yorumu - Dokuz Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.01.13 16:49
Dokuz Eylül İlköğretim Okulu Edremit Balıkesir - Edremit Dokuz Eylül İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 16.07.11 13:19
Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) Burçak Üniversiteler 0 06.03.08 23:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2